Spookpokken – De jacht op Morrigan Crow

Titel: Spookpokken – De jacht op Morrigan Crow
Titel Engels:
 Nevermoor 3- Hollowpox
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Jessica Townsend
Verteller: Peggy Vrijens
Verteller (Engels): Gemma Whelan
Duur van het boek: 13 uur 03 minuten
Duur van het (Engels): 14 uur 27 minuten
Alle boeken van deze Nevermoor serie:

Het verhaal van Spookpokken – De jacht op Morrigan Crow

Dit is het derde deel van deze magische serie over bijzondere werelden met magische en fantastische fenomenen als wondieren (dieren met een menselijk karakter), ondieren (schepsels gecreëerd door een wondersmid), wonder (een soort magische kracht) en het begrip wondersmid (iemand die wonder kan verzamelen en kan gebruiken om fantastische dingen te creëren).
Morrigan Crow is een wondersmid. Zij is de eerste sinds honderd jaar. Een wondersmid zijn klinkt geweldig, maar het is ook heel moeilijk en het plaatst je al snel buiten de samenleving. De mensen (en wondieren) herinneren zich vooral de afschuwelijke daden die door de wondersmeden voor je zijn verricht en Morrigan heeft dan ook vaak te maken met vooroordelen. Zodra anderen ontdekken dat ze een wondersmid is willen ze haar het liefst verdrijven en/of opsluiten. Ze zien in haar vooral gevaar.
In dit boek weet men niet waar ze banger voor moeten zijn: voor een wondersmid in hun midden of voor de spookpokken? De wondieren lijken vatbaar te zijn voor een nieuwe ziekte: de spookpokken. Zodra ze besmet zijn verliezen ze hun menselijk karakter en gaan over in de aanval. Dit is een ware pandemie in een samenleving die vooral bestaat uit mensen en wondieren.
Morrigan Crow probeert zoveel mogelijk te leren over wat het betekent een wondersmid te zijn, terwijl in hun wereld bijna dagelijks wondieren besmet raken en hun bewustzijn verliezen.
In dit verhaal staan we vooral stil bij Morrigan Crow en de kennis die ze als wondersmid opdoet.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.

Verteller

De verteller heeft een prettige stem. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Ik heb nog even getwijfeld of ik dit boek liever in het Engels wilde kopen, maar ik vond deze stem goed genoeg.

Mijn mening

Dit is een goed vervolg van deze serie. Ook ditmaal krijgen we een mysterie die Morrigan Crow beetje bij beetje probeert op te lossen. We ontdekken meer over het begrip wondersmid en wat er bij komt kijken. Gelukkig spelen “de kneepjes” (bijzondere talenten) van de mensen om Morrigan Crow heen ook een rol, want de dingen die zij met hun talenten kunnen zijn minstens net zo bijzonder als wat Morrigan Crow op dit moment met haar wondersmid krachten kan.
De fantasy setting in dit verhaal is heel mooi voor kinderen en zit ook heel goed in elkaar. Magie in de vorm van wonder wordt heel mooi beschreven en hoewel Morrigan Crow nog niet goed is in het omgaan met wonder, doet ze toch wel bijzondere dingen met haar krachten in dit boek.
In dit verhaal komt een pandemie aan de orde in de vorm van een besmettelijke ziekte die alleen een bepaalde groep in de samenleving aantast, maar de gevolgen van zo’n besmetting is gevaarlijk voor alle inwoners.
Al gauw ontstaat er dan ook twee kampen: wondieren en mensen. De wondieren raken besmet terwijl de mensen niet aangetast worden door deze ziekte, maar een besmette wondier kan wel iedereen aanvallen en zo vallen slachtoffers aan beide zijden.
Het verhaal beschrijft heel goed hoe er een tweestrijd ontstaat. Sommige mensen willen de wondieren verdrijven of opsluiten totdat het gevaar geweken is, terwijl anderen weigeren om wondieren ineens als “anders” te zien. Mens of wondier, ze hebben samen een probleem en ze moeten hier samen een oplossing voor zoeken. Een scheiding in hun maatschappij is onwenselijk.

Ook in dit boek wordt dit mysterie netjes afgerond, maar het avontuur van Morrigan Crow lijkt nu pas echt te gaan beginnen. Ik ben erg benieuwd wat deel 4 zal brengen. Ik ben al wel de Engelse titel van deel 4 tegengekomen: Silverborn: The Mystery of Morrigan Crow. Nu maar even afwachten!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Engels.
  • Bol.com: Hardcover, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en E-book in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Luisterversie in het Engels.
Recensie: Spookpokken – De jacht op Morrigan Crow is deel 4 van een leuke serie kinderboeken in een fantasy wereld. Leuk voor de fans van Harry Potter.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *