Het ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

Titel: Het ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Sanne Rooseboom
Verteller: Anne van Veen
Duur van het boek: 6 uur 29 minuten
Alle luisterboeken uit deze Het Ministerie van Oplossingen serie:

Het verhaal van Het ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen

Dit is boek vier van een leuke kinderboekenserie over Het Ministerie van Oplossingen.
Boek 1 gaat over het opnieuw oprichten van de Nederlandse afdeling van deze organisatie. Drie kinderen blazen samen met een oude, blinde buurvrouw nieuw leven in Het Ministerie van Oplossingen.
In boek 2 moeten ze eerst een hele oude zaak oplossen voordat ze weer nieuwe zaken mogen aannemen.
Boek 3 gaat over twee nieuwe zaken waaraan ze werken, waaronder een meester helpen met het huis van zijn vader (een verwoed verzamelaar). 
Het Ministerie van Oplossingen is een internationale organisatie die mensen helpt, maar er zijn wel regels die erg belangrijk zijn. Je moet zelf de zaken vinden waaraan je gaat werken. Mensen mogen niet bij je aankloppen met hun hulpvraag. Je mag ook geen advertentie plaatsen om op die manier zaken te vinden. Het mag niet duidelijk zijn dat je mensen aan het helpen bent. Je doet dit stiekem en je houdt je identiteit geheim. Je helpt anderen en dus niet jezelf. Mensen mogen geen hinder ondervinden van jouw hulp. Deze regels zijn op zich al best lastig, maar om het extra moeilijk te maken hebben ze al vanaf boek 1 te maken met een andere geheime organisatie: de Zilvermannen. Zij hebben als doel om alle Ministeries van Oplossingen over de hele wereld te laten sluiten.

In dit verhaal heeft een jongen dringend hulp nodig. Hij is altijd boos en reageert heel gewelddadig. Sinds hij in de straat is komen wonen kunnen andere kinderen niet meer lekker in de straat spelen. Deze boze jongen ligt altijd dwars en voor je het weet heb je een harde stomp te pakken. Met deze zaak ervaren de kinderen heel veel tegenslag. Ten eerste wil Nina deze jongen eigenlijk helemaal niet helpen. Hij is echt een naarling, hij zoekt het zelf maar uit! Wat vindt het ministerie eigenlijk van deze zaak? Naast de andere moeilijkheden gooit de Zilverman er natuurlijk weer een schep erboven op. Dit keer haalt hij wel zeer gevaarlijke capriolen uit om de kinderen te ontmoedigen!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek en E-book is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Deze verteller doet het goed. Haar stem is prettig om naar te luisteren en ze brengt het verhaal leuk over.

Mijn mening

De serie gaat een leuke kant uit. Op zich gaat elk boek over één hoofdzaak en een bijzaak waaraan de kinderen samen met de twee oude dames werken en iedere keer komen ze problemen tegen in de vorm van de Zilvermannen.
Dat is ook zo in dit boek, alleen gaat het in dit boek net even anders.
Dit verhaal gaat vooral over kinderen die in de knel komen door toedoen van hun ouders, zoals een akelige scheiding of drankgebruik. Kinderen ontdekken het belang van vrienden en een uitlaatklep nodig hebben, zoals er met iemand over praten. In het verhaal komt duidelijk naar voren dat je jouw vrienden moet vertellen wat er aan de hand is. Ze willen er best voor je zijn, maar ze moeten het wel weten!

De Zilverjongen geeft een zeer bijzondere draai aan deze serie en ik ben benieuwd hoe deze Zilverjongen zich later gaat ontwikkelen ten opzichte van Het Ministerie van Oplossingen.

Tot nu toe vind ik deze serie zeker een aanrader. Het is leuk om zelf te lezen en/of te gebruiken als voorleesboek.

Bekijk hier meer leuke luisterboeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Het ministerie van Oplossingen en de Zilverjongen van Sanne Rooseboom is een leuke serie voor kinderen 10 jaar, 11 jaar, 12 jaar en 13 jaar.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *