Zoek de zon op

Titel: Zoek de zon op
Engelse titel: The bookshop on the shore
Genre: Feel-good
Schrijver: Jenny Colgan
Verteller Nederlandse versie :
 Eva Lith Poppink
Verteller Engelse versie: Eilidh Beaton
Uitgeverij: 
Luitingh Sijthoff
Duur van het boek Nederlandse versie: 

Duur van het boek Engelse versie: 13 uur 11 minuten
Alle boeken van deze Happy Ever After / Kirrinfief serie:

Het verhaal van Zoek de zon op

Dit is boek twee van een feel-good serie over het opnieuw beginnen met je leven in Schotland.
De boeken uit deze serie kunnen ook prima los worden gelezen, maar ik vond het wel leuker dat ik boek 1 al kende en al wist wat sommige personages al hebben meegemaakt.
Dit verhaal gaat over een alleenstaande moeder die op het punt staat haar woning kwijt te raken. De vader van haar zoontje zegt wel dat hij mee wil helpen, maar hij laat het bijna altijd afweten. Ook in dit geval doet hij niet veel meer dan zijn zus vertellen dat hij een zoontje van 4 jaar heeft, dat zijn moeder hulp nodig heeft en of zij de moeder van zijn kind een helpende hand kan bieden….
Hun zoontje Hari zit een beetje vast in zijn ontwikkeling. Hij heeft nog nooit een woord gesproken.
Gelukkig wordt Zoe geholpen aan twee banen in Schotland, met kost en inwoning. Overdag rijdt ze in een boekenbus en verkoopt ze boeken en in de avond en in het weekend zorgt ze voor de kinderen van een alleenstaande vader.
Zij is kindermeisje nummer 7 en ze merkt al bij aankomst waarom de andere zes kindermeisjes het op een lopen hebben gezet!
In het dorp gaat er ook nog eens een griezelig verhaal rond. De moeder van de kinderen is spoorloos verdwenen, zou ze door haar man zijn vermoord?

Bekijk hier een inkijkexemplaar van het boek.

Te koop bij Bol.com.

Verteller

Ik houd van verhalen met mooie Schotse accenten. Deze verteller laat de kinderstemmen erg mooi klinken in het Engels met een Schots accent. De volwassenen klinken ook goed, maar wat dat betreft vond ik de stem van boek 1 net iets beter.

Mijn mening

Ik vind dit boek nog beter dan boek 1, wat een mooi verhaal biedt dit boek. Dit is een slow burn romance, alleen wordt het pas later in het boek romantisch. Eerst is Zoe alleen maar bezig met het voorzien in het onderhoud van zichzelf en haar zoontje terwijl ze alles doet wat ze kan om zo goed mogelijk te zorgen voor de kinderen waar ze ’s avonds de zorg over heeft.
Er komen best zware onderwerpen aan bod in dit gezin: verwaarlozing, verlatingstrauma, zelfverminking, enz. Zoe krijgt het dan ook zwaar voor haar kiezen, maar ze is wel wat gewend. Haar eigen leven gaat ook niet bepaald over rozen!

Ik vond het extra leuk dat het legende van het Monster van Loch Ness ook deel uit maakt van dit verhaal (klein beetje).

Het boek is hier en daar wel wat voorspelbaar, maar dat geeft helemaal niet, omdat je zo met de personages meeleeft. Er zitten ook genoeg verrassingen in het verhaal en het biedt wel wat meer diepgang dan de meeste romantische verhalen.

Kortom: dit boek biedt je een goed feel-good verhaal over ouderschap, waarbij “de boeg omgooien en opnieuw beginnen” zeer inspirerend gebracht wordt. Het is heerlijk om te luisteren naar hoe de mensen in Schotland wonen in vergelijking met het wonen in een drukke stad. De personages zijn interessant en leuk. Ik geef dit boek 4 sterren van de 5 sterren. En nu op naar deel 3!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands en Engels.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *