Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Titel: Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Sanne Rooseboom
Verteller: Anne van Veen
Duur van het boek: 7 uur 16 minuten
Alle luisterboeken uit deze Het Ministerie van Oplossingen serie:

Het verhaal van Het ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis

Dit is boek drie van een leuke kinderboekenserie over Het Ministerie van Oplossingen.
Boek 1 gaat over het opnieuw oprichten van de Nederlandse afdeling van deze organisatie. Drie kinderen blazen samen met een oude, blinde buurvrouw nieuw leven in Het Ministerie van Oplossingen.
In boek twee moeten ze eerst een hele oude zaak oplossen voordat ze weer nieuwe zaken mogen aannemen.
Dit boek gaat over twee nieuwe zaken waaraan ze werken. Het Ministerie van Oplossingen is een internationale organisatie die mensen helpt, maar er zijn wel regels die erg belangrijk zijn. Je moet zelf de zaken vinden waaraan je gaat werken. Mensen mogen niet bij je aankloppen met hun hulpvraag. Je mag ook geen advertentie plaatsen om op die manier zaken te vinden. Het mag niet duidelijk zijn dat je mensen aan het helpen bent. Je doet dit stiekem en je houdt je identiteit geheim. Je helpt anderen en dus niet jezelf. Mensen mogen geen hinder ondervinden van jouw hulp. Deze regels zijn op zich al best lastig, maar om het extra moeilijk te maken hebben ze al vanaf boek 1 te maken met een andere geheime organisatie: de Zilvermannen. Zij hebben als doel om alle Ministeries van Oplossingen over de hele wereld te laten sluiten.

In dit verhaal helpen de kinderen een meester met het huis van zijn vader. Zijn vader verzamelt van alles en nog wat. Hij kan niks wegdoen. Zijn huist staat dan ook helemaal vol met allerlei prullaria. Bij een inspectie is zijn huis onveilig verklaard en moet weer leefbaar worden gemaakt. Zijn zoon, de meester, heeft het op zich genomen om het huis op te ruimen, maar hij weet niet waar hij moet beginnen. De kinderen nemen deze zaak op zich en proberen de meester zover te krijgen dat ze mee kunnen helpen. Dit is best lastig, omdat ze hun identiteit geheim moeten houden en het gaat om een meester van hun eigen school! Gelukkig hebben ze allerlei handige vermommingen gekregen om hen te helpen bij hun zaken. Ook nu weer zitten de Zilvermannen hen op de huid. Ditmaal willen ze hen niet alleen maar tegenwerken, want de oude verzamelaar heeft niet alleen maar troep in huis. De zilvermannen weten dat er in het huis belangrijke aantekeningen zijn waarmee er ontzettend veel geld te verdienen valt!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek en E-book is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Deze verteller doet het goed. Haar stem is prettig om naar te luisteren en ze brengt het verhaal leuk over.

Mijn mening

Leuk vervolg van deze serie. Goed verhaal en ook zeker heel leuk als voorleesboek.
Kinderen steken aardig wat op van het verhaal. Zo wordt aan het begin duidelijk gemaakt dat de kinderen geen U hoeven te zeggen tegen een oudere dame omdat zij heeft aangegeven dat ze niet zo netjes wil worden aangesproken. Erg goed, want tegenwoordig leren kinderen nog maar weinig om U te zeggen tegen een oudere generatie.
Tijdens het verhaal komt aan de orde dat als iemand ernstige problemen heeft, zoals verslaafd zijn aan prulletjes verzamelen, die persoon in eerste instantie hulp nodig heeft van zijn familie en zijn huisarts. Het maakt wel duidelijk dat je als kind niet bij zomaar alle problemen hulp kan aanbieden.

Het onderwerp “verzamelwoede” is heel interessant en de schrijver werkt het mooi uit door het te koppelen aan een uitvinder met waardevolle aantekeningen. De rol van de Zilvermannen wordt heel goed uitgebreid in dit boek. Hun werkwijze is ditmaal anders dan in de vorige boeken en hierdoor komen de kinderen meerdere keren behoorlijk in de problemen.

In dit boek mag de nieuwe personage (13 jaar) ook meewerken aan de zaken en met zijn aanwezigheid speelt verliefdheid een rol in dit boek.

Verder komt in dit boek de geur van pubers aan de orde. Pubers maken vaak een periode mee waarin ze “stinken”. De kleren die ze dragen spelen hierbij een grote rol. De stank kan door kleding vermindert of juist verergert worden. Dit komt heel duidelijk naar voren in dit verhaal en wordt heel goed uitgelegd. Waardevolle informatie dus voor alle pubers en hun ouders die de was doen!

Bekijk hier meer leuke luisterboeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (gratis in Kobo plus voor abonnees), luisterboek (gratis in Kobo plus voor abonnees) en hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • iTunes: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
Leuke kinderboekenserie: Het Ministerie van Oplossingen en het veel te volle huis van Sanne Rooseboom is een serie over problemen oplossen.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *