Orakel

Titel: Orakel
Genre: Thriller
Schrijver: Thomas Olde Heuvelt
Verteller: 
Jelle Amersfoort
Uitgeverij: Boekerij
Duur van het boek:
16 uur 39 minuten

Het verhaal van Orakel

Dit verhaal gaat over een bovennatuurlijke gebeurtenis. ‘s Morgensvroeg wanneer twee kinderen, Luca en Emma, naar school fietsen staat er ineens een 18e eeuws schip in het veld van boer Hopman. Wanneer ze op onderzoek uitgaan verdwijnt Emma op een wel zeer bijzondere en griezelige wijze. Alle anderen die naar haar in het schip gaan zoeken verdwijnen ook op dezelfde wijze. Luca zelf blijft op een veilige afstand van het luik staan. Hij heeft het idee dat hij weet wat er met de vermiste mensen is gebeurd, nadat ze door het luik zijn gegaan…. 
Wanneer er twaalf mensen zijn verdwenen waaronder vijf politieagenten grijpt een geheime organisatie van de regering in. Ze schermen direct alle ooggetuigen af van de buitenwereld en verzinnen allerlei verhalen waarmee ze deze gebeurtenis geheim kunnen houden. Ze zijn bereid heel ver te gaan om dit uit het oog van het publiek te houden.
Terwijl deze organisatie bezig is met het geheim houden van het voorval en het onderzoeken van het schip. Probeert Luca verder te gaan met zijn leven, maar het voorval laat hem niet los. Hij heeft nog een rol te spelen in dit onheilspellend verhaal.
Dit is een verhaal over bovennatuurlijke verschijnselen die mooi gekoppeld worden aan gebeurtenissen uit de geschiedenis. Er komen wezens en goden aan de orde die zichzelf op een bijzondere wijze aan de mensen tonen.
Dit verhaal is een pageturner met bovennatuurlijke gebeurtenissen in de wereld zoals wij die kennen. Wel hoop ik van harte dat wij niet zo’n geheime dienst hebben!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Bekijk hieronder de trailer van het boek. Pas op: de trailer bevat spannende (bijna enge) beelden!

Verteller

De verteller doet het goed. Zijn vertelstem is prettig en ik vind zijn personagestemmen ook goed.

Mijn mening

Goed verhaal! Lekker spannend en het zit heel bijzonder in elkaar. Ik ben erg positief over dit boek en vind het een aanrader, maar ik heb wel één minpunt: er wordt veel gebruik gemaakt van straattaal en hierdoor vind ik het boek vooral aanvoelen als een Young Adult thriller. Ik kan me voorstellen dat dat wel storend kan werken bij sommige mensen. Op een gegeven moment vond ik het taalgebruik zelf ook te veel van het goede.

Er wordt veel verwezen naar films en boeken. Denk daarbij aan The Witcher op Netflix, maar ook de boeken. Heel toevallig keek mijn zoon net naar The pirates of the Caribbean, terwijl ik naar dit verhaal aan het luisteren was toen enkele verwijzingen naar de film langs kwamen.

Dit boek sprak me extra aan omdat het zich in Nederland afspeelt. Het verhaal speelt zich af aan onze kust en de steden die genoemd worden zijn voor mij zeer bekend. Daarnaast is het toch bijzonder om de politici Mark Rutte en minister Ollongren langs te horen komen in dit griezelverhaal!

Het verhaal krijgt een extra dimensie als je net als de schrijver gelooft dat we zo’n schaduwregering hebben die ons als gewone burgers gewoonweg kunnen manipuleren, dwingen, opsluiten en in het ergste geval: doden! Wanneer ik dit normaal in verhalen hoor, gaat het om de instanties in andere landen zoals in de Verenigde Staten. Om erbij stil te staan dat wij ook zulke geheime organisaties kunnen hebben is al griezelig zat.

Dit verhaal is niet griezelig, maar het is wel lekker spannend en de vreemde gebeurtenissen maken dit verhaal zeer bijzonder. Ik vind het wel jammer dat ik niet eerst ben begonnen met Hex, aangezien een personage uit Hex meespeelt in dit verhaal. Hex staat op mijn leeslijst dus daar kijk ik nu, na dit verhaal, extra naar uit.

Bekijk ook mijn lijst met andere thrillers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Bol.com: Ebook, luisterboek (gratis in Kobo Plus voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
Orakel is na Hex een spannende thriller van Thomas Olde Heuvelt. Dit boek gaat over een bovennatuurlijke gebeurtenis met onbekende goden.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *