Winter in de kleine bakkerij

Nederlandse titel: Winter in de kleine bakkerij
Engelse titel: Christmas at Little Beach Street Bakery
Genre: Hedendaagse romance
Schrijver: Jenny Colgan 
Verteller: Dafne Holtland
Engelse verteller: Anne-Marie Piazza
Uitgeverij:
 Luitingh Sijthoff
Duur van het Nederlandse boek:
8 uur 15 minuten
Duur van het Engelse boek: 7 uur 49 minuten
Alle boeken van deze Little Beach Street Bakery serie :

Het verhaal van Winter in de kleine bakkerij

Dit verhaal gaat vooral over wel of niet willen trouwen en kindjes krijgen.
Kerst staat voor de deur en het onderwerp trouwen komt wel erg vaak aan de orde. Voor Huckle is het een uitgemaakte zaak. Hij wil graag trouwen met Polly, maar Polly ziet het zetten van een volgende stap niet zitten. Dit heeft deels te maken met haar eigen jeugd. Ze is zonder vader opgegroeid en eigenlijk zit dat haar toch wel dwars. Het missen van een vader maakt dat ze onzeker is over trouwen en een kindje willen. Dit maakt Huckle erg onzeker, want hij begrijpt haar aarzeling niet. In zijn ogen betekent haar aarzeling dat ze niet met HEM wil trouwen. Het valt hem op dat ze hem eigenlijk helemaal niet nodig heeft en zich prima alleen redt.
Deze situatie wordt nog erger wanneer de beste vriendin van Polly zwanger blijkt te zijn, maar hier niet van kan genieten. Ze heeft namelijk een grote fout gemaakt die ze niet wil opbiechten!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

Deze Nederlandse verteller doet het prima. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard. Ik heb het verhaal ook even in het Engels geluisterd, maar die versie klinkt vreselijk! De stem die de Engelse verteller voor Huckle gebruikt vind ik niet om aan te horen! De rest klinkt wel voldoende, maar je hoort Huckle te vaak om echt van het verhaal te kunnen genieten. Ik was daarom snel weer teruggegaan naar de Nederlandse versie.

Mijn mening

Ik denk niet dat je dit boek echt stand-alone kan lezen. Veel situaties zijn juist resultaten van eerdere gebeurtenissen in de vorige boeken.
Boek 1 van deze serie, vond ik heel erg leuk. Boek 2 vond ik minder leuk en dit boek vond ik best tegenvallen.
Ook mis ik het bakgevoel van boek 1. Bij het lezen van boek 1 werd ik geïnspireerd om zelf ook broden te gaan bakken. Ik heb hier thuis nog weken lang allerlei heerlijke verse broden gebakken. Juist omdat dit boek over kerst gaat had ik gehoopt dat ik hetzelfde gevoel zou krijgen, maar ditmaal met speciale lekkernijen voor kerst. Jammer genoeg werd ik hierin behoorlijk teleurgesteld. Mijn oordeel: matig. Ik zou dit boek alleen aanraden als je graag een serie compleet wil maken. In dat geval, is het best te doen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Winter in de kleine bakkerij

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *