Zomer in de kleine bakkerij

Nederlandse titel: Zomer in de kleine bakkerij
Engelse titel: Summer at the Little Beach Street Bakery
Genre: Hedendaagse romance
Schrijver: Jenny Colgan 
Engelse verteller: Anne-Marie Piazza
Nederlandse verteller: Dafne Holtland
Duur van het Engelse boek: 10 uur 33 minuten
Duur van het Nederlandse boek: 10 uur 46 minuten
Alle boeken van deze Little Beach Street Bakery serie :

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is deel 2 van een serie romans over Polly die steeds alles kwijt raakt en weer de kracht moet vinden om opnieuw te beginnen. Deze serie speelt zich af op Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall.
Dit boek gaat vooral over het verwerken van tegenslagen en het vasthouden en waarmaken van je dromen.
Polly is heel gelukkig. Het gaat goed met de bakkerij, ze is gelukkig met Huckle, de liefde van haar leven en ze krijgt er een vriendin bij. Selina de weduwe van de overleden visser verhuist naar het eiland. Als alles zo goed gaat, kan het soms alleen maar mis gaan. Zal Polly alles verliezen waar ze van houdt?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een luistervoorbeeld.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Engels gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het prima, wel moet ik zeggen dat ik het graag in het Engels met de bijbehorende accenten had willen horen. Dat zou denk ik toch wel veel toevoegen aan de beleving van het verhaal. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Hoewel je dit boek wel stand-alone zou kunnen lezen, omdat de schrijver je vooraf kort vertelt wat er allemaal in boek 1 heeft afgespeeld raad ik je wel aan om eerst boek 1 te lezen. Veel gebeurtenissen uit dit boek hebben een oorsprong in boek 1 en zelf heb ik wel het idee dat je het veel beter zou begrijpen, zien aankomen en meeleven als je het hebt meegekregen in boek 1. Daarnaast vind ik boek 1 echt veel leuker dan dit boek. Boek 1 is een zomers feelgood verhaal waar je van begin tot eind lekker vrolijk van wordt. Van dit boek werd ik juist grotendeels treurig, omdat alles mis ging en zeer frustrerend was. Ik vind dit boek wel leuk, maar ik had juist gehoopt dat de schrijver het feelgood gevoel van boek 1 wist van te houden in dit verhaal. Ik weet dat het vreemd klinkt: hoe kan je vrolijk zijn terwijl alles mis gaat? Wel, de schrijver wist dat ook voor elkaar te krijgen in boek 1 en juist daarom ben ik verder gegaan met deze serie.

Verder vind ik het wel jammer dat het plezier in bakken in dit boek minder goed naar voren kwam. In boek 1 wist de schrijver dit zo mooi te beschrijven dat ik zelf weer zin kreeg in brood bakken, maar terwijl ik gisteren twee heerlijke broden aan het bakken was, liet dit boek me een beetje zitten was bakinspiratie betreft…..

Nu klinkt het haast alsof ik dit boek niet leuk vind. Dat klopt niet, want ik vind dit boek wel goed, maar boek 1 had de toon gezet en die was echt geweldig.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *