De kleine bakkerij aan het strand

Nederlandse titel: De kleine bakkerij aan het strand
Engelse titel: Little Beach Street Bakery
Genre: Hedendaagse romance
Schrijver: Jenny Colgan 
Engelse verteller: Anne-Marie Piazza
Nederlandse verteller: Dafne Holtland
Duur van het Engelse boek: 11 uur 7 minuten
Duur van het Nederlandse boek: 10 uur 38 minuten
Alle boeken van deze Little Beach Street Bakery serie :

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit verhaal is een feelgood liefdesroman met als categorie: “cook, eat, love, live”.
Het bakken staat centraal in dit verhaal.

Polly’s leven is mislukt. Zij en haar vriend hebben hun bedrijf zojuist failliet zien gaan. Ze zijn alles kwijt en gaan nu uit elkaar. Ze is arm en kan geen fatsoenlijke woonplek voor zichzelf vinden met het geld dat ze beschikbaar heeft. Na lang zoeken vertrekt ze naar Mount Polbearne, een klein schiereiland voor de kust van Cornwall. Daar kan ze in een appartement boven een verlaten winkel wonen.
Nu ze niets te doen heeft begint ze weer met het bakken van brood. Dit is eigenlijk een noodzaak, want in de bakkerij op het eiland is het brood niet te eten!
Al snel begint ze een illegale handel in broodjes! De mensen op het eiland zijn verplicht hun brood bij de enige bakkerij te kopen. Ze mogen zelfs geen eigen brood bakken. Nu ze weten dat ze eindelijk eens lekker brood kunnen krijgen via Polly, komen ze stiekem op haar af. Dus loopt ze iedere ochtend haar ronde en brengt ze stiekem de broodjes rond. Wacht maar totdat de bakker dit ontdekt!

Dit verhaal gaat vooral over Polly die haar leven weer probeert op te pakken. Nu alles zo in de soep is gelopen is ze vastberaden om tot rust te komen en beetje bij beetje haar weg weer terug te vinden.
In dit verhaal komen de volgende onderdelen nadrukkelijk aan de orde:

  • Persoonlijke groei
  • Verder gaan met je leven
  • Liefde voor het bakken
  • Het leven van vissers en hun vrouwen
  • Eilandbewoners
  • Nieuwe relaties

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een luistervoorbeeld.

Te koop bij Bol.com (E-book en luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het prima, wel moet ik zeggen dat ik het graag in het Engels met de bijbehorende accenten had willen horen. Dat zou denk ik toch wel veel toevoegen aan de beleving van het verhaal. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een feelgood verhaal over het terugvinden van jezelf en weer verder gaan met je leven. Het is absoluut geen zoetsappig over the top romance. Hoewel relaties een rol spelen in dit verhaal gaat het hier niet om het daadwerkelijk verliefd worden op elkaar. Het gaat vooral over het opnieuw oppakken van je leven en dat komt hier op een inspirerende wijze aan de orde.
Ik vind het verhaal heel mooi en zeker een aanrader. Dit is een heerlijk zomerboek die je in één keer achter elkaar wil luisteren. Zoek een lekker plekje voor jezelf en zorg dat je een kan thee en lekkere hapjes bij de hand hebt.

Het liefde voor bakken komt heel mooi naar voren en ik ben daardoor zelf ook (weer) begonnen met het bakken van onze eigen broden hier thuis. Ik vind het erg jammer dat ik niet de papieren versie van het boek heb. Daarin staan recepten achterin in het boek!

Het dorpje komt heel mooi aan bod en wordt sfeervol aan je beschreven. Ook de bewoners zijn vol karakter beschreven.

Dit boek is gewoonweg leuk, ontspannend en je wordt er lekker vrolijk van (ook al gaat niet alles even goed).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *