De schaduw van de nacht – Shadow of night

Titel: De schaduw van de nacht
Engelse titel: Shadow of night
Genre: Romance, fantasy (heksen, vampiers en demonen)
Schrijver: Deborah Harkness
Verteller: Jennifer Ikeda
Duur van het Engelse boek: 24 uur 25 minuten
Alle boeken van deze All Souls / Allerzielen serie:

Het verhaal

Dit is deel 2 van een romantisch verhaal met heksen, vampiers en demonen.
Dit verhaal speelt zich af in de geschiedenis en gaat verder waar deel 1 was afgelopen. In dit geval zijn Diana en Matthew de Clairmont naar de geschiedenis gegaan (Diana kan tijdreizen) zodat Diana antwoorden kan vinden op de vele vragen die ze heeft. Ze zoekt een heks die haar kan helpen met haar vreemde krachten. Omdat ze niet veilig zijn in hun eigen wereld zijn ze naar de geschiedenis gegaan. Hier kunnen hun vijanden hen niet volgen.
Maar ook in het verleden liggen er vele gevaren op de loer en in dit avontuur zullen we van het ene gevaar in het andere rollen.

In dit verhaal ontdekken we samen met Diana welke krachten ze heeft en wat haar zo speciaal maakt. Daarnaast leren we Matthew beter kennen en ontdekken we zijn vele geheimen.
Nu ze toch in het verleden zijn hopen ze het boek waar deze hele serie om draait te vinden. Wie weet vinden ze het boek voordat de drie bladzijden eruit zijn gescheurd.
We komen bekende figuren uit de geschiedenis tegen die ook hun rol hebben in dit verhaal, zoals koningin Elisabeth.

Er zijn een aantal tussenstukjes in het verhaal die zich afspelen in het heden. Deze delen helpen je onthouden waar het oorspronkelijke verhaal ook alweer over gaat. Het laat je weten dat de personages nog steeds op hun eigen plek in het heden zitten en dat de tijd niet stil staat voor hen. Hun levens en de gebeurtenissen gaan gewoon verder, ook al zijn Matthew en Diana uit hun eigen tijd gestapt. Wanneer ze weer terugkomen is de tijd normaal verstreken en hebben ze die tijd dus in het heden gemist. Ook maken de personages die je net hebt leren kennen in het verleden contact met het heden en maken ze zich klaar om straks hun rol te spelen (in het volgend boek).

Bekijk een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Prima stem. Ik vind haar stemmen voor de personages goed klinken. De Duitse uitspraken klinken behoorlijk slecht. De Nederlandse woorden worden zelfs onbegrijpelijk uitgesproken. De “sch” van schaduw is dan ook niet bepaald makkelijk. Ik vind deze uitvoering een goed waard. Gelukkig zijn er niet heel veel Duitse en Nederlandse uitspraken in het verhaal.

Mijn mening

Dit boek maakt een zeer bijzonder uitstapje uit het verhaal. Hierdoor voelt deze serie aan als hoofdzin (boek1), ingebedde bijzin (boek 2) en hoofdzin (boek 3).
Ik vind dit boek wel heel interessant en heb zeker genoten van de avonturen en het idee van hoe dit allemaal in verhouding komt te staan met de tijdslijn en de gebeurtenissen van boek 1 en wat er nog mogelijk gaat volgen in boek 3.
Ik denk alleen niet dat iedereen dit boek zeer zal waarderen. Het kan traag aanvoelen omdat het zo uitgebreid is en alles langzaam wordt opgebouwd. En aan het einde van het boek heb je niet echt het idee dat Diana en Matthew heel veel zijn opgeschoten in hun originele avontuur, maar ik denk wel dat veel nog zal moeten blijken en pas duidelijk gaat worden in deel 3. Ik denk dat het einde van het verhaal toch wel weer de interesse van de meeste lezers zal opwekken.

Als je aan deze serie wil beginnen, moet je wel zeker bij boek 1 beginnen. Je kan boek 2 niet zo los begrijpen.

Ik vond het erg mooi om bekende historische figuren tegen te komen in het verhaal. De schrijver weet ze ook heel interessant neer te zetten. Ze worden eerst gebracht vanuit het oogpunt van Diana (en daarmee ook die van ons). Diana vindt het zeer bijzonder om kennis te maken met deze personen, maar algauw gaan ze over naar “normaal” en worden ze een personage als ieder ander, waar je soms zelf een enorme hekel aan kan hebben!

Zelf heb ik prima genoten van dit boek en vind ik dit een mooie serie in een fantasy setting over vampiers, heksen en demonen. Op naar deel 3!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie De schaduw van de nacht

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik met 1 credit gekocht.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *