Het boek des levens – The book of life

Titel: Het boek des levens
Engelse titel: The book of life
Genre: Romance, fantasy (heksen, vampiers en demonen)
Schrijver: Deborah Harkness
Verteller: Jennifer Ikeda
Duur van het Engelse boek: 23 uur 53 minuten
Alle boeken van deze All Souls / Allerzielen serie:

Het verhaal

Dit is deel 3 van een romantisch verhaal met heksen, vampiers en demonen.
Dit verhaal speelt zich weer af in de normale tijd en gaat verder waar deel 2 was afgelopen. In deel 2 waren Diana en Matthew de Clairmont naar de geschiedenis gegaan en nu ze weer terug zijn gaan hun moeilijkheden van deze tijd weer verder. Voor hun familie en vrienden heeft de tijd niet stilgestaan en Diana heeft de dood van een dierbare te verwerken.
Er gebeurt heel veel in dit verhaal. Wat is “Het boek des levens” en wat kunnen ze ervan leren? Wat zijn de gevolgen van hun leven in de geschiedenis?
Allereerst moeten Diana en Matthew samen een nieuw leven opbouwen in hun huidige tijd. Aangezien het grootste gedeelte van hun familie uit vampiers bestaan moeten ze een wijze van leven zien op te bouwen waarin alle familieleden (inclusief kinderen en kleinkinderen) een veilige plek kunnen krijgen. Eenmaal in het heden begint de tijd hen weer in te halen en personages uit de geschiedenis komen ook nu weer aan de orde.
Ondertussen blijft het gevaar op de loer liggen. Matthews (vampier)zoon Benjamin heeft zijn hele leven toegewijd aan het vernietigen van de familie de Clairmont. Hij wil de zwangere Diana in handen zien te krijgen en is daarvoor tot alles in staat.
Ook de relatie tussen Diana en Matthew zorgt voor gevaar, omdat het verboden is. Hun situatie is nu vele malen erger omdat Diana zwanger is en ze een tweeling verwacht die dus gewekt is tussen een vampier en een heks. Dit alles is tegen de regels en de autoriteit die deze wetten oplegt en de straffen uitvoert heeft lange armen en is zeer gevaarlijk.

Bekijk een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Verteller

Prima stem. Ik vind haar stemmen voor de personages goed klinken.

Mijn mening

Dit boek is weer veel spannender dan boek 2. Het tempo waarin de gebeurtenissen plaats vinden is weer lekker snel. Het is ook mooi hoe de personages uit deel 2 nu naar voren komen en ook in dit boek een eigen plek krijgen. Sommige personages blijken al op de achtergrond aanwezig te zijn geweest in boek 1, maar dat wisten we natuurlijk niet.
Het is fijn dat in dit boek heel veel wordt afgerond van dit verhaal, maar hier en daar vind ik wel dat het TE makkelijk wordt afgewikkeld. Het is alsof Diana en Matthis over een oneindige wensput beschikken.

Ik vind deze serie heel leuk, omdat je op een mooie wijze geniet van een lang avontuur over wezens zoals vampiers, demonen en heksen in onze normale wereld. Verder ben ik heel benieuwd naar de volgende twee boeken uit deze serie:

  • De eeuwige tijd – Time’s convert
  • The world of all souls

Ik zal deze boeken in Audible erbij kopen met mijn credits.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Het boek des levens

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost dit jaar $192 en daarvoor krijg ik 24 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik met 1 credit gekocht.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *