Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Titel: Juf Braaksel en de geniale ontsnapping
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Carry Slee
Verteller :
Ricky Koole
Duur van het boek:
5 uur 42 minuten
Alle luisterboeken uit deze Juf Braaksel serie:

Het verhaal

Dit boek is deel 3 van een serie over juf Braaksel. Ken je juf Braaksel (nog) niet? Wees blij! Ze is een afschuwelijke juf! Ik denk wel dat het beter is als je bij deel 1 van deze juf Braaksel serie begint. Er komt veel in dit boek aan de orde dat beter te begrijpen is als je deze serie vanaf deel 1 hebt gevolgd.
Juf Braaksel draagt de titel “de liefste juf van de provincie“, maar ze heeft die titel niet eerlijk verdiend, ze heeft het gestolen van de “echte” liefste juf. Het is maar de vraag waarom ze schoolhoofd is op een basisschool, want ze haat kinderen!
In deze boeken over juf Braaksel komen er vaak twee avonturen aan de orde. Zo ook in dit boek. Al sinds boek 1 proberen de kinderen van juf Braaksel af te komen, maar ze is ze steeds te slim af. Andersom ervaart juf Braaksel hetzelfde. De kinderen, met name Lotte en Thijs, weten ook steeds haar snode plannen te dwarsbomen.
In dit boek probeert juf Braaksel van Thijs af te komen. Ze wordt hierbij zogenaamd geholpen door haar twee “beste vriendinnen”, maar Thijs weet dat deze twee vriendinnen juist juf Braaksel achter de tralies proberen te krijgen en hij werkt met deze twee vrouwen samen. Dit is behoorlijk eng, want de twee vrouwen zijn misdadigers!
Daarnaast heeft Thijs veel aan zijn hoofd, want hij ontdekt dat zijn moeder een geheim voor hem heeft. Op zijn baby foto’s wordt hij vastgehouden door een andere man dan zijn vader. En op die oude foto’s zoent zijn moeder zelfs met die man. Wie is die man? En wat houdt zijn moeder verborgen voor hem?

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.
Bekijk in de korte video hieronder waar het verhaal over gaat.

Te koop bij Bol.com (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

De verteller heeft een prettige stem. Haar stemmen voor de verschillende personages klinken prima. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening over Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Leuk verhaal! Veel beter dan het vorig boek. Ook het einde was stukken beter dan de vorige keer. Als lezer/luisteraar genoot ik enorm van het einde van dit verhaal. Dat heeft de schrijver heel mooi bedacht. Ik vind het leuk dat deze serie als rode draad de strijd met een akelige schoolhoofd heeft, maar dat er per boek toch een bijzonder verhaal over het leven van een kind centraal staat. Tot nu toe gaat het wel om zware onderwerpen die aan bod komen, zoals een akelige en zelfs criminele stiefvader, scheiding van je ouders en nu ook de ontdekking van je biologische vader. En toch brengt de schrijver dit op een kindvriendelijke wijze en op een mooie wijze aan bod. De rol van juf Evi aan het einde van het boek vind ik een aangename verrassing en ik hoop dat die voortgezet gaat worden in deze serie.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Hardcover, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en E-book in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
Recensie Juf Braaksel en de geniale ontsnapping

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *