Juf Braaksel en het meesterbrein

Titel: Juf Braaksel en het meesterbrein
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Carry Slee
Verteller :
Ricky Koole
Duur van het boek:
5 uur 59 minuten
Alle luisterboeken uit deze Juf Braaksel serie:

Het verhaal

Dit boek is deel 2 van een serie over juf Braaksel. Ken je juf Braaksel (nog) niet? Wees blij! Ze is een afschuwelijke juf! Ik denk wel dat het beter is als je bij deel 1 van deze juf Braaksel serie begint. In dit verhaal staat ze bij de mensen bekend als de liefste juf van de provincie, maar de kinderen van haar school weten wel beter….
Er komen twee avonturen aan bod die later in het boek samenkomen. Lucas is pas 7 jaar, maar omdat hij enorm slim is mag hij al naar groep 6. Zijn ouders gaan scheiden en daarom gaan hij en zijn moeder bij zijn opa wonen. Zo komt Lucas dus bij juf Braaksel op school. Wat een pechvogel! Juf Braaksel is helemaal in haar noppen met de komst van Lucas, want hij is hoogbegaafd en daar heeft ze al die tijd op zitten wachten! Ze behandelt Lucas alsof hij het mooiste geschenk is van de wereld en dat valt niet goed bij de rest van de kinderen die zo slecht behandeld worden door haar. We beginnen dit boek met het verhaal van Lucas. Het gaat dan over de scheiding, het verhuizen en zijn start op zijn nieuwe school. Daarna richten de kinderen zich op een plan om van juf Braaksel af te komen. Dit is zeker niet gemakkelijk en ze hopen dat Lucas met een slim plan kan komen.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister naar een fragment van het boek.
Bekijk in de korte video hieronder waar het verhaal over gaat.

Te koop bij Bol.com (E-book en luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees)

Verteller

De verteller heeft een prettige stem. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening Juf Braaksel en het meesterbrein

Leuk boek over een akelige juf. Er gebeurt veel in dit verhaal en ik moet er wel bij zeggen dat de kinderen in dit verhaal zich best misdragen (ook al is het met de beste bedoelingen). Van de akelige juf verwacht je wel dat ze zich misdraagt, maar de kinderen kunnen er ook wat van! Ze stelen, lopen weg, spijbelen en doen zelfs aan zwartrijden in de trein. Allemaal enorm goed bedoeld, maar toch.

Slim zijn komt op een mooie en vooral duidelijke wijze aan bod. Lucas is enorm slim. Tijdens het verhaal schat je hem dan ook steeds ouder in dan 7 jaar. De problemen die op hem afkomen zijn zeker niet mis! Hij krijgt het zwaar te verduren en dan moet je nog voor ogen houden dat hij maar 7 jaar oud is. Even oud als een kind in groep 3/4.

Dit verhaal gaat over twee onderwerpen die aan het einde van het boek worden afgerond. De situatie van Lucas rondom de scheiding van zijn ouders, de verhuizing, zijn nieuwe school en het plan om juf Braaksel kwijt te raken.
Deze twee onderdelen worden allebei afgerond, maar de serie over juf Braaksel is nog zeker niet voorbij! Op naar deel 3.

Dit verhaal is heerlijk vreemd over akelige vrouwen en bijzondere uitvindingen, waardoor het wel leuk zou zijn als voorleesboek. Maar het zou wel fijn zijn om dan samen met de kinderen te praten over spijbelen, stelen en weglopen….. In het boek lijkt het allemaal zeer gemakkelijk en zijn er geen consequenties. Ik zou niet willen dat kinderen bedenken dat het normaal is om zomaar op de trein te stappen, wanner alles tegenzit.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • iTunes: E-book in het Nederlands.
  • Bol.com: Hardcover, luisterboek en E-book (E-book en luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
Recensie Juf Braaksel en het meesterbrein

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Een gedachte over “Juf Braaksel en het meesterbrein

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *