Level Up

Titel: Level Up
Genre: romance (18+)
Schrijver: Cathy Yardley
Vertellers: Serena St. Clair, Dirk Slade
Duur van het Engelse boek: 5 uur 36 minuten
Alle boeken van deze Fandom Hearts serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb een Audible Escape abonnement van $6.95 per maand (speciale prijs voor Audible abonnees). Hiermee mag ik zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand.

Het verhaal

Dit boek is deel 1 van de serie Fandom Hearts.
Het verhaal gaat over twee computer geeks die verliefd op elkaar worden. Naast de “romance” gaat het ook over een persoonlijke ontwikkeling. Tessa werkt in de “game-industrie” en dat is als vrouw best lastig. Het is een mannenwereld en ze weet er maar met moeite een plekje voor zichzelf te bemachtigen. Nu er een opening is gekomen in een team waarin code geschreven wordt wil ze die plek hebben. Ze heeft er alles voor over!
Haar kamergenoot Adam werkt in het code team en hij geeft haar advies. Ze zal er waarschijnlijk niet voor in aanmerking komen, omdat ze niet sociaal is. Natuurlijk zal ze zich als vrouw staande moeten houden, maar dat moeten ze in feite allemaal (man en vrouw!). In haar geval is ze altijd liever in haar eentje, waardoor niemand haar leert kennen. Ze vinden dynamiek in hun team erg belangrijk en willen graag iemand die bij hen past. Tessa gaat gelijk hiermee aan de slag en gaat contact maken met mensen.
En aangezien dit een romance verhaal is, gaat Adam een weddenschap aan met zijn collega’s. Hij moet een vriendin zien te krijgen voordat de plek in hun team is gevuld.

Hoewel dit verhaal over het algemeen zeer lief en tam lijkt, zitten er wel wat pikante stukjes in. 18 + dus!

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als E-boek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

De stem van de vrouwelijke verteller vind ik niet zo prettig. De mannelijke verteller klinkt prima. Ik vind het altijd veel beter wanneer een romantisch verhaal door twee stemmen wordt gesproken. Ik vind deze uitvoering een matig/voldoende waard.

Mijn mening

Dit verhaal is erg lief. De personages zijn best schattig en behulpzaam. Ze worden dan ook op een lieve wijze verliefd op elkaar.

Het verhaal begint wel twijfelachtig. Het trok me niet direct, maar op zich leek de setting van computer geeks en fandom me erg interessant dus wilde ik het verhaal wel afluisteren.
Daarna werd het wel een stuk leuker.

Ik vond Tessa niet heel geloofwaardig overkomen. Ze is introvert, maar ze komt zeer sociaal en goedgebekt over. Dat vond ik erg tegenstrijdig in het verhaal.
Adam is wel een leuke personage en komt prima over.
Ik vond de romance erg leuk. Deze stukken komen op een leuke en vooral lieve wijze aan bod. Wel vind ik de pikante stukken erg jammer. Je hebt zo’n lief verhaal en daar passen deze stukken niet bij. Misschien ligt het wel aan mij, maar als ik aan een introverte meid denk die al drie jaar droog staat, denk ik aan intimiteit en niet aan pikant. Gelukkig zijn er niet zoveel van deze stukken. Dan valt het dus wel mee.

Verder is het fijn dat de vrouwelijke personages grotendeels sterk overkomen of in ontwikkeling zijn en ook Adam is zeer vrouwvriendelijk.

Ik vind dit boek niet geweldig, maar wel leuk genoeg om deel 2 ook te proberen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *