Café De laatste druppel – Sep Seti 3

Engelse titel: The Cut Throat Cafe
Nederlandse titel: Café De laatste druppel
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Nicki Thornton
Verteller : Russell Bentley
Duur van het boek: 7 uur 57 minuten
Alle luisterboeken uit deze Sep Seti-mysterie serie:

Het verhaal

Dit is deel 3 van een serie over Sep Seti nadat hij heeft ontdekt dat magie bestaat. Het is een verhaal met een mysterie (“whodunit”) in een magische wereld voor jonge lezers/luisteraars van 9 jaar en ouder.

Tot nu toe waren Seps toverkunsten rampzalig te noemen. Hij is vooral goed in het opblazen van dingen en het stichten van brand tijdens zijn pogingen. Zijn beste vriendin Angelique weet het ook even niet meer. Sep heeft betere begeleiding nodig en krijgt een bijzondere kans: in de magische stad Gramichee gaat hij bij een magiër in de leer. Hij krijgt een maand de tijd om magie te leren en daarna moet hij één toverspreuk laten zien voor zijn test als toelating tot deze magische wereld.
Sep grijpt deze kans met beide handen aan en is bereid erg hard zijn best te doen. Maar het loopt allemaal heel anders dan hij had gehoopt. De magiër bij wie hij in de leer gaat heeft al een leerling en die is zeker niet blij dat Sep haar leerplek komt binnenvallen, niet dat ze hierdoor minder leerkansen krijgt, want de magiër schijnt niet veel tijd te hebben om ze ook maar iets met magie te leren! De andere leerlingen in de stad zijn niet echt bepaald vriendelijk tegen elkaar en hun rivaliteit onderling wordt met de dag erger. De grappen die ze met elkaar uithalen beginnen zelfs uit “duistere magie” te bestaan en dat is verboden! Wanneer één van de leerlingen aan een grap bezwijkt is het nog maar de vraag of ze dit zal overleven! Hoewel Sep nog steeds niet weet of hij magische krachten bezit, is het wel duidelijk dat hij de gave bezit om altijd middenin de moeilijkheden terecht te komen!
Ook nu weer moet Sep zijn uiterste best doen om uit te zoeken wat er aan de hand is en wie hierachter zit.

Bekijk een inkijkexemplaar en/of luister naar een fragment.

Verteller

Deze Engelse verteller doet het wel aardig. Zijn stemmen voor de verschillende personages klinken leuk. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een lekker spannend verhaal in een magische omgeving. Het verhaal is prima te volgen ook al had ik boek 2 een poos geleden gelezen.
Het verhaal doet me veel denken aan Harry Potter. Net als in Harry Potter gaat het verhaal over eeuwenoude magische families die “buitenstaanders” (gewone mensen) uit hun magische wereld willen houden.
Dit boek is veel leuker om te lezen dan deel 2 van deze serie. Ook nu weer draait het verhaal vooral om het oplossen van een mysterie, maar magie speelt wel een grote rol in dit verhaal en de magische wereld wordt veel verder uitgebreid dan in deel 2. Ik vind dit deel wel het leukst en het spannendst van deze serie. De schrijver geeft deze serie een prima boost met dit boek! Ik wacht nu met smart op deel 4, want ik ben heel benieuwd hoe dit verhaal verder gaat en zo vind ik het juist leuk dat ieder boek uit het oplossen van een mysterie bestaat. Zo lang de schrijver het verder uitwerken van deze magische wereld niet weer onbelangrijker maakt dan de mysterie, ben ik een fan van deze serie!
Tot nu toe vond ik deze serie erg simpel (wel leuk!) en vond ik het daarom minder sterk dan de Harry Potter boeken en de serie Nevermoor, maar na het lezen van dit boek, moet ik mijn mening over deze serie misschien herzien. We zullen zien na deel 4.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Hardcover in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • Audible: Engelse luisterversie.
Recensie Café De laatste druppel

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel (maar nu is alleen de Nederlandse versie nog beschikbaar). Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *