Stad van glas

Titel: Stad van glas
Genre: Misdaad
Schrijver: Robert Pobi 
Verteller: Frans van Deursen
Duur van het boek: 11 uur 29 minuten
Alle boeken van deze “Lucas Page” serie:

  • Stad van glas 
  • Onder druk

Het verhaal

Stad van glas is de eerste thriller van Robert Pobi over een rekenwonder en (oud) FBI-agent Lucas Page.
Het verhaal begint zeer spannend:
Het is één van de ergste sneeuwstormen in New York. Een vrouw staat vast in het verkeer. Ze begon met oversteken (lopend!) op een plek waar het eigenlijk niet is toegestaan en nu staat ze al een poos vast tussen twee weghelften waarbij de auto’s, van beide kanten, haar ieder moment kunnen aanrijden! Dan heeft ze geluk: Een auto stopt voor haar en de automobilist gunt haar een moment om veilig over te steken. Maar dat had ze gedacht! Terwijl ze blij naar hem kijkt spat zijn hoofd ineens uit elkaar en hoort ze de knal die bij dit vreselijke moment hoort! En zo komen we al snel terecht bij een stad die geterroriseerd wordt door een sluipschutter.
Deze sluipschutter is onmogelijk goed. Het schot die nodig was om dit te bereiken is dusdanig getimed, dat er misschien maar een handjevol scherpschutters op de wereld zijn die dit zouden kunnen. Zelfs het vinden van de kogel en het achterhalen van de positie van de schutter lijkt onmogelijk. De FBI heeft hier een wonderoog voor ogen. Gelukkig kunnen ze aan zo’n wonderoog komen. In dit geval gaat het om een rekenwonder die de wereld met allerlei berekeningen als laag over de werkelijke beelden kan zien: Lucas Page, maar hij is er niet happig op om weer voor de FBI te werken. Zijn laatste klus kostte hem een been, een arm én een oog!

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een fragment van het boek.

Verteller

Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende + waard.

Mijn mening

Spannend boek. Ik vind het wel een aanrader.
Dit is een spannende thriller met een mysterie die je gedurende het boek bezig houdt. Je krijgt tijdens het verhaal wel wat aanwijzingen, maar die worden eigenlijk pas richting het einde duidelijk.
Ik vond het plot en het einde erg goed. Dit is een boek die naar mijn idee prima verfilmd kan worden.
In dit boek komen er ook enkele andere aspecten van het Amerikaans leven aan bod, zoals racisme, het recht op het hebben van wapens en van welke kant het gevaar voor de Amerikaanse samenleving kan komen.
Ik ben erg tevreden over dit boek. De setting is goed beschreven.
De dood van de slachtoffers maak je mee terwijl het verhaal inzoomt op het slachtoffer, de omgeving en de situatie. Het is dus niet zo dat er kort over wordt verteld terwijl de hoofdpersoon naar “de plek van de misdaad” gaat. Je hebt het moment bijna “first hand” meegekregen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie Stad van glas

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *