Flight

Titel: Flight
Genre: Young Adult (YA), roman over bovennatuurlijke wezens (fantasy)
Schrijver: Alyssa Rose Ivy
Verteller: Amy Rubinate
Duur van het Nederlandse boek: 5 uur 36 minuten
Alle boeken van deze Crescent Chronicles serie :

Recensie: Allie vindt troost in haar vaders hotel in New Orleans na een pijnlijke breuk. Ze ontmoet de charmante Levi, wiens bovennatuurlijke geheimen haar aantrekken en voor een moeilijke keuze stellen.

Het verhaal

Allie gaat deze zomer bij haar vader werken. Haar vader bezit een hotel in New Orleans.
Dit is precies wat ze nodig heeft, want het is uit met haar vriend en hij kan maar niet begrijpen dat het voorgoed voorbij is.
Samen met haar beste vriendin gaat ze deze zomer in het hotel werken, ver weg van haar ex!
Hoewel ze zichzelf beloofd heeft om alle mannen links te laten liggen deze zomer, ontmoet ze al direct een zeer aantrekkelijke jongeman: Levi!
Het is duidelijk dat hij van haar de zoveelste overwinning probeert te maken, maar ze weigert voor zijn charmes te vallen. Hierdoor wordt ze alleen maar aantrekkelijker voor hem en hij is bereid alles te doen om haar voor zich te winnen.
Hoe irritant ze Levi ook vindt, ze voelt zich toch enorm tot hem aangetrokken. En dan blijkt dat er meer aan hem is dan je zo één, twee drie ziet. Hij is onderdeel van een bovennatuurlijke gemeenschap, waarvan gewone mensen het bestaan niet afweten en voor ze het weet staat ze voor een zeer lastige keuze.

Dit is een romantisch verhaal die zich (later in het verhaal) afspeelt in een wereld met bovennatuurlijke wezens.

Verteller

Ik moest behoorlijk wennen aan de stem van de verteller. Toen het verhaal begon wilde ik er al gelijk mee ophouden vanwege deze verteller. Haar stem is echt overdreven zwoel en klinkt onprettig om naar te luisteren, maar het verhaal leek me wel leuk. Gelukkig heb ik doorgezet en raakte ik na een poos wel een beetje gewend aan de stem. Met een andere stem zou je wel meer genieten van dit verhaal, maar ja hier moeten we het voorlopig mee doen. Ik vind deze uitvoering een matig waard.

Mijn mening

Het boek is vermakelijk. Het is jammer genoeg niet zo goed dat ik het een aanrader zou noemen, maar ik vind het verhaal wel leuk genoeg. Op alle vlakken komt het verhaal net niet helemaal mooi naar voren, terwijl er wel veel onderdelen in zitten die heel leuk zouden kunnen zijn.
Over sommige punten blijf je met te veel vragen zitten, zoals hoe het nu precies zit met haar beste vriendin (maar misschien komt dat wel later in deze serie naar voren).
Hoewel dit boek over bovennatuurlijke wezens gaat komt dit toch nog net te weinig aan bod. Ook de wijze waarop Allie het bestaan van bovennatuurlijke wezens ontdekt vind ik abrupt en moeilijk te slikken. En de romantische delen van het verhaal zijn wel leuk, maar niet bijzonder.
Er zit wat spanning in het verhaal, maar ook dat is net te weinig.
Waarom vond ik het verhaal dan toch leuk?
De opzet van het verhaal klinkt wel interessant en het heeft genoeg ingrediënten om echt leuk te kunnen zijn. Ik hoop dat boek 2 deze punten beter op pakt, want dan zou het nog best een leuke YA serie kunnen zijn (maar als het niet verbetert zal ik waarschijnlijk wel stoppen met deze serie).

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Flight van Alyssa Rose Ivy.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *