Focus

Titel: Focus
Genre: Young Adult (YA), roman over bovennatuurlijke wezens (fantasy)
Schrijver: Alyssa Rose Ivy
Verteller: Amy Rubinate
Duur van het Nederlandse boek: 6 uur 30 minuten
Alle boeken van deze Crescent Chronicles serie :

Recensie: Allie, een belangrijke schakel in de bovennatuurlijke gemeenschap, worstelt met haar aantrekkingskracht tot Levi en haar verlangen naar onafhankelijkheid, terwijl het gevaar vanuit alle hoeken dreigt.

Het verhaal

Allie woont op kamers met haar nieuwe beste vriendin Hailey. Ze gaan samen naar school. De beste vrienden van Levi zijn ook allemaal ingeschreven. Allie is nu zo belangrijk geworden in hun bovennatuurlijke wereld dat ze ieder moment goed bewaakt moet worden. Iedere les wordt ze dus bewaakt door één van de beste vrienden van Levi. Levi zelf heeft zich ook voor één van haar lessen ingeschreven.
Er komt erg veel op Allie af en ze moet nog veel leren over haar nieuwe leven en status in deze nieuwe wereld. Wat in elk geval wel erg duidelijk is: het gevaar! Waar ze in het vorig boek nog ontvoerd werd door andere shifters loert het gevaar nu binnen hun eigen shiftergemeenschap. Allie is belangrijker voor deze gemeenschap dan ze denkt.

Dit verhaal gaat over Allies lastige situatie. Ze is de mate van Levi, maar omdat hij haar op een oneerlijke wijze in deze situatie heeft gedwongen, wil ze zo min mogelijk met hem te maken hebben. Ze wil het hem niet vergeven. Daarnaast kan ze niet meer naar huis of terug naar een ander leven, want als mate is haar leven constant in gevaar.
Toch is ze nog altijd enorm tot hem aangetrokken en voelt ze zelfs liefde en genegenschap voor hem, maar nu al met hem trouwen gaat haar een stap te ver. Daarnaast wil ze graag de baas over haar eigen leven zijn. Ze vindt het maar niets dat er steeds over haar besloten wordt.

Verteller

Dit is wel een verteller waar je even aan moet wennen. Haar stem klinkt overdreven zwoel. Op zich vond ik dit boek al beter om naar te luisteren dan deel 1. Ik vind deze uitvoering een matig/voldoende waard.

Mijn mening

Deze serie is echt voor Young Adult bedoeld. Als volwassen persoon kan ik ook best wel van goede YA-boeken genieten, maar dit boek is echt niet voor volwassenen bedoeld.
Toch vind ik het vermakelijk om naar te luisteren. Ik houd op zich wel van fantasy boeken en ik vind deze shiftergemeenschap interessant. Daarom vind ik het ook erg jammer dat dit boek meer op (jonge)romance draait dan om deze bovennatuurlijke wereld. Hier en daar komt deze wereld wel aan de orde en het hele verhaal draait erop, maar ik had het wel leuker en ook spannender gevonden als de verhouding net iets anders was.

Ik vind dit boek al wel wat leuker dan deel 1, maar ik blijf het nog steeds “vermakelijk” vinden (i.p.v. “aanrader”).
Maar eerlijk is eerlijk. Het verhaal vermaakt en het eindigt aardig spannend en met een mooie twist. Dus ben ik wel nieuwsgierig naar boek 3.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Focus van Alyssa Rose Ivy.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *