After I Do

Alles over luisterboeken

After I Do

Titel: After I Do
Genre: Romance
Schrijver: Taylor Jenkins Reid
Engelse verteller: Tara Sands
Duur van het boek: 9 uur 11 minuten

Ik heb het boek in het Engels geluisterd bij Audible. Ik heb een Audible Escape abonnement van $6.95 per maand (speciale prijs voor Audible abonnees). Hiermee mag ik zoveel boeken luisteren die ik maar wil binnen de “Audible Escape collectie”. Als je geen lid bent van Audible kan je dit pakket ook nemen, maar dan kost het $13 per maand.

Het verhaal

Dit verhaal gaat over het huwelijk van Lauren en Ryan. Ze zijn op het punt gekomen waarop ze alleen nog maar ruzie maken met elkaar. Lauren kan haar man niet uitstaan en Ryan wil liever tijd zonder haar doorbrengen. Ze nemen elkaar zoveel kwalijk en gaan liever zonder de ander verder.
Ondanks alles willen ze toch niet van de ander scheiden, maar ze kunnen nu niet meer samen verder. Hun plan: Ze gaan een jaar lang uit elkaar. Hun huwelijk doet er even niet meer toe. Ze zullen leven alsof ze single zijn. Ze mogen geen contact met elkaar opnemen. Na een jaar hopen ze weer samen verder te kunnen met hun huwelijk.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Verteller

De verteller doet het heel goed. Haar stemmen voor mannelijke personages klinken ook heel goed. Ik vind deze uitvoering een goed waard.

Mijn mening

Dit is een heel mooi boek. De schrijver heeft een geweldige schrijfstijl die je volledig meesleept in het verhaal. Ik heb regelmatig een paar tranen over mijn wangen voelen rollen, terwijl je weer flink vrolijk meeleeft tijdens andere momenten in het leven van Lauren.
Je krijgt dit verhaal volledig vanuit de kant van Lauren te horen.

Dit verhaal gaat over een gebroken liefde, maar er komt heel veel meer aan de orde. Zo merkt Lauren dat er meer mis is in haar leven en werkt ze ook vooral aan zichzelf en aan haar relatie met haar familie. Zij en haar man waren samen een eenheid geworden, waardoor ze nooit meer alleen tijd voor haar familie heeft vrijgemaakt. Vooral haar zusje vindt het heerlijk om eindelijk weer haar grote zus voor zichzelf alleen te hebben. Ook haar broertje gaat een grote uitdaging in zijn leven aan en ze merkt dat ze eindelijk een grotere betekenis voor haar broertje kan hebben.

Er komen verschillende visies op het huwelijk aan de orde. Niet iedereen kijkt op dezelfde wijze tegen een relatie aan en iedereen heeft weer eigen wensen aan een relatie of huwelijk. Dit komt heel mooi en met veel respect en wijsheid aan de orde.

Verder vind ik dat dit boek heel goed laat zien hoe belangrijk communicatie is in een relatie en huwelijk. Uiteindelijk hebben ze zo’n radicale keuze gemaakt om hun huwelijk te redden, maar Lauren begint in te zien dat er ook andere manieren waren om haar huwelijk goed te houden en te redden. Als zij en haar nnman duidelijker en vooral eerlijker tegen elkaar waren geweest dan hadden ze nooit op dit punt gestaan. Als ze na een jaar weer samen verder gaan zullen ze eerlijk tegen elkaar moeten zijn en de ander gewoon moeten vertellen wat ze wel en niet leuk vinden.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.