First & Forever

Titel: First & Forever
Genre: Young Adult (YA), roman over bovennatuurlijke wezens (fantasy)
Schrijver: Alyssa Rose Ivy
Verteller: Roger Wayne
Duur van het Nederlandse boek: 4 uur 30 minuten
Alle boeken van deze Crescent Chronicles serie :

  • Flight
  • Focus
  • Found
  • First & Forever

Recensie: Dit verhaal is hetzelfde verhaal als het boek Flight (deel 1 van deze serie) alleen krijg je het verhaal nu aangeboden vanuit de kant van Levi.

Het verhaal

Dit verhaal is hetzelfde verhaal als het boek Flight (deel 1 van deze serie) alleen krijg je het verhaal nu aangeboden vanuit de kant van Levi. Verder gaat de schrijver ervan uit dat je het verhaal al kent en krijg je de gebeurtenissen zeer beperkt aangeboden. Ook is het beter dat je de volledige serie al kent, anders is het tweede verhaal uit het boek een grote spoiler van de hele serie.

Dit verhaal is bedoeld om je de romantische kanten vanuit Levi te laten zien.

Verteller

Deze verteller doet het wel aardig. Ik vind zijn stem wel een voldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit boek jammer genoeg overbodig. Ik had best zin om zijn versie van het verhaal te horen, maar in dit geval kreeg je exact hetzelfde verhaal, maar nu door hem verteld. Het is alsof de schrijver een deel van de teksten en gebeurtenissen (van boek 1) heeft gekopieerd en geplakt en hier en daar een paar zinnen extra voor Levi heeft toegevoegd.
Dat is heel erg jammer want er was nog best veel verborgen gebleven in het verhaal dat de schrijver nu juist had kunnen aankaarten. We hadden vanuit de kant van Levi meer inzicht kunnen krijgen in zijn bovennatuurlijke wereld, we hadden meer kunnen ontdekken over “zijn grot” en meer achtergrond kunnen krijgen over zijn oma en grootmoeder. Er is best veel dat dit boek extra vanuit de kant van Levi had kunnen vertellen waar de personage van Allie natuurlijk niks over wist, maar dit was jammer genoeg een exacte kopie van het verhaal, alleen werd het nu door Levi verteld.

Dit boek biedt twee korte verhalen in één bundel. First is dus Levi’s beknopte versie van het boek Flight en Forever is een stukje dat nog niet in de serie aan de orde was geweest, hoewel je wel wist dat het zou komen.
Als je dit boek binnen je abonnement zonder verdere kosten kan luisteren dan zou je dat prima kunnen doen, maar als je het moet kopen ben ik bang dat je dit zonde van je geld zal vinden. Zelf vond ik het zonde van mijn tijd om het verhaal dubbel te horen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: First & Forever van Alyssa Rose Ivy

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *