Schemering 1 – De kleuren van magie

Alles over luisterboeken

Schemering 1 – De kleuren van magie

Engelse titel: A Darker Shade of Magic: Book 1
Nederlandse titel: Schemering 1 – De kleuren van magie
Genre: Fantasy
Schrijver: V.E. Schwab 
Verteller:  Steven Crossley
Duur van het Nederlandse boek: 11 uur 34 minuten
Alle boeken van deze Schemering serie :

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Dit is deel 1 van een spannende fantasy serie over verschillende werelden die eens met elkaar verbonden waren via magie.
Magie speelt een grote rol in dit verhaal en de wijze waarop er aan magie vorm is gegeven vind ik erg bijzonder. Magie is een levende identiteit. Het zou in balans moeten zijn met de mensheid, maar in dit verhaal lijken ze in een soort oorlog verwikkeld te zijn, omdat zowel magie als de mens wil domineren en de ander als slaaf wil onderwerpen.
In dit verhaal bestaan er verschillende werelden, zie het als dimensies (maar niet echt!). Alleen de stad Londen wordt uitgelicht in dit verhaal. Er zijn dan ook verschillende versies van Londen. Je hebt Grijs Londen (vergelijkbaar met onze eigen wereld) in een wereld waarin er geen magie bestaat, Rood Londen in een wereld vol magie, Wit Londen in een gevaarlijke wereld waarin mensen het heel slecht hebben en magie onderworpen is en mensen elkaar aanvallen voor ieder beetje magie waar zij hun handen op kunnen leggen en als laatste Zwart Londen: een verloren wereld waarin magie de mensen heeft geconsumeerd.
Uit angst voor wat er mis is gegaan in Zwart Londen zijn de poorten tussen deze werelden gesloten. Zo kon het kwaad (donkere magie!) niet verder uitbreiden naar de andere werelden. Alleen speciale magiërs kunnen nog tussen deze werelden reizen en dat is dan ook hun taak. Zij bezorgen de brieven van de leiders van deze werelden (op Zwart Londen na).

Ben je benieuwd naar het boek?
Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com (E-book is gratis in Kobo plus voor abonnees):

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller doet het wel aardig. Ik vind deze versie een ruimvoldoende waard. Wel vind ik dat de stemmen niet altijd even duidelijk passen bij het karakter. Zo klinkt de hoofdpersoon veel ouder (en ook wijzer) dan hij werkelijk is.

Mijn mening

Dit is een goed begin van een fantasy serie. Deze magische wereld (eigenlijk moet ik zeggen: werelden!) is heel mooi uitgedacht en voelt heel origineel. De wijze waarop je magie als levend wezen en zelfs als personage moet zien voelt heel origineel.
Hier en daar doet het me zelfs denken aan een zombieverhaal, maar dan zonder dat het een apocalyptische wereld is en zeker zonder alle drama. De wijze waarop magie de mens besmet en overneemt is heel bijzonder.

Er zitten mooie elementen in dit boek, zoals de straatrovers in de ene wereld en donkere magie in een andere wereld. De jas van Kell (de hoofdpersoon) is een heel mooi voorbeeld. Zijn jas is betoverd. Het bestaat uit meerdere jassen. Soms kan het zomaar zijn dat hij één van de jassen (waarin hij iets heeft bewaard) maanden lang niet meer terug kan vinden.

De schrijfstijl van dit boek is erg prettig en het tempo is ook helemaal goed. Van begin tot eind zit je goed in het verhaal. Het einde wordt goed aangeboden. Het verhaal gaat zeker weten verder, maar dit deel is toch prima afgerond en als je het hierbij zou laten voelt dat helemaal niet vervelend. Natuurlijk zou je wel verder willen met deel 2 maar het is niet zo dat je perse verder moet omdat je anders een onafgemaakt gevoel hebt.

Dit verhaal lijkt me erg leuk en zeker een aanrader voor de fans van Harry Potter, maar dan zou ik het eerder vergelijken met de laatste delen van Harry Potter en niet de kindvriendelijkheid van de eerste twee boeken (want dit boek is absoluut niet kindvriendelijk!). Het is meer voor mensen die ervan houden om een nieuwe (en ook donkere) magische wereld te ontdekken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *