Schemering 3 – De kleuren van licht / A Conjuring of Light

Engelse titel: A Conjuring of Light: Book 2
Nederlandse titel: Schemering 3 – De kleuren van licht
Genre: Fantasy
Schrijver: V.E. Schwab 
Verteller: Michael Kramer, Kate Reading
Duur van het Nederlandse boek: 19 uur 3 minuten
Alle boeken van deze Schemering serie :

Recensie: In het slotdeel van deze Schemering serie, moet Rood Londen de corrupte magie bestrijden die goddelijke en koninklijke ambities heeft. Te midden van magie, gevechten, piraten en liefde onthult dit avontuur de ultieme confrontatie tussen mens en magie.

Het verhaal

Dit is deel drie en laatste deel van een spannende fantasy serie.
In deze serie is magie een levende identiteit. Het kan natuurlijk zijn, het kan corrupt zijn en net als de mens wil magie de wereld domineren.
In dit slot van het verhaal moet Rood Londen het opnemen tegen een corrupte vorm van magie die zowel god als koning wenst te zijn. Hij dringt de lichamen van mensen binnen en neemt ze over als onderdanen. Grijs Londen en Wit Londen (de andere werelden) spelen wel een rol in dit verhaal, maar ditmaal is het meer een bijrol.
Dit verhaal biedt een mooie mengeling van magie, vechten met wapens, piraten en magische voorwerpen.

Ben je benieuwd naar het boek?
Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Verteller

Beide vertellers doen het aardig. Het is alleen even wennen wanneer je eerst een personage steeds met de stem van de vrouwelijke verteller hebt gehoord en daarna voor het eerst anders klinkt door de stem van de mannelijke verteller, maar je went daar wel aan. Verder hoor je ook nergens een Londens accent (het klinkt eerder Amerikaans!), terwijl alle zich in Londen afspeelt. Alleen de accenten van de personages uit andere landen komen geloofwaardig over. Ik vind deze uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Dit is een mooie fantasy serie en het is ook een prima einde van dit avontuur. Wel vind ik dat er hier en daar wat losse eindjes zijn, maar dat doet verder niet veel af van het verhaal en het slot.
Verder heb ik begrepen dat de schrijver bezig is met een nieuwe serie die zich afspeelt in dezelfde wereld, maar wel met nieuwe personages. Dat is natuurlijk goed nieuws, want deze magische wereld (eigenlijk werelden) zit heel goed in elkaar en het is mooi als we daar meer over zouden kunnen luisteren/lezen.
In de tussentijd is dit een prima einde voor deze eerste serie (en deze serie is ook echt hiermee afgesloten) terwijl we wachten op de nieuwe serie.
Ook is er meer “romance” in dit verhaal. Vooral de liefde tussen de kroonprins en de kapitein speelt een grote rol.
Wel vind ik boek 1 van deze serie het beste deel.
Ik vind dit boek 3.5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, hardcover en Ebook in het Nederlands. Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonees.
  • Storytel: Luisterboek en E-book in het Nederlands.
  • Nextory: E-book in het Nederlands.
  • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Ebook in het Engels.
  • iTunes: Luisterboek in het Engels en E-book in het Nederlands.
  • Audible: Luisterversie in het Engels.
Recensie De kleuren van licht van V.E. Schwab 

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *