Wild

Nederlandse titel: Wild
Engelse titel: The Boy from the Woods
Genre: Spanning, thriller en mysterie
Schrijver: Harlan Coben 
Engelse verteller: Steven Weber
Nederlandse verteller: Jurjen van Loon
Duur van het Engelse boek: 10 uur 8 minuten
Duur van het Nederlandse boek: 10 uur 49 minuten

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 15 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Ook heb ik de account van mijn moeder aan mijn gezinsabonnement gekoppeld en kan zij ook zoveel boeken luisteren als ze maar wil. Hetzelfde geldt voor mijn twee kinderen. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 12 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal is enorm spannend. Mathew de peetzoon van Wild heeft hulp nodig. Een meisje uit zijn klas is verdwenen en hij maakt zich zorgen. Hij vraagt zijn oma hem te helpen Naomi te vinden. Op haar beurt schakelt zijn oma, Wild in bij deze zoektocht. Wild is heel bijzonder. Hij is als kind gevonden in de bossen. Niemand weet hoe hij daar terecht is gekomen en hoelang hij daar al heeft geleefd. 

Het meisje, Naomi, wordt iedere dag vreselijk gepest. Deze pesterijen moeten haast wel de oorzaak zijn van haar verdwijning. Hebben de klasgenoten haar iets aangedaan of heeft ze zelfmoord gepleegd? Waarom ze op dit moment verdwenen is en wat daarvan de gevolgen zijn zal in hier nu niet aan je verklappen, maar neem maar van me aan dat het totaal niet was wat ik had verwacht en het wordt alleen maar spannender!

Dit verhaal draait vooral om Wild en zijn zoektocht naar Naomi. Deze zaak wordt groter en groter en hij raakt er steeds dieper bij betrokken. Het lijkt op een ontrafeling van een in de war geraakte bol wol. Iedere keer komt er weer iets tevoorschijn.

Bekijk hier een inkijkexemplaar.
Luister hier naar een luistervoorbeeld.

Te koop bij Bol.com (luisterboek is gratis in Kobo plus voor abonnees)

Dit boek kan als luisterboek in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Dit boek kan als ebook in het Nederlands gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller klinkt prima. Ik vind de uitvoering een ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Ik vind dit een goed boek. Het is spannend en de hoofdpersoon is erg interessant. Het deed me denken aan een Jack Reacher boek (serie van Lee Child). De verdwijningen en de wijze waarop het was uitgewerkt vond ik best verrassend.

Wel vind ik het einde wat minpunten bevatten. Blijkbaar zit het zo ingewikkeld in elkaar dat de hoofdpersoon, Wild, moet uitleggen hoe de verdwijningen in elkaar zaten.
Verder blijf je zitten met enkele vragen. Gedurende het boek gaat het over Wilds verleden. Ik had dan ook verwacht dat we daar meer te weten over zouden komen. Toen het boek voorbij was en daar nog steeds niks over werd gemeld vond ik dat wel een teleurstelling.
Ook het plot liet hier en daar wat te wensen over. Veel wordt wel duidelijk, maar je krijgt als lezer/luisteraar geen voldoening.

Ik moet zeggen dat dit het eerste boek is van Harlan Cohen die ik lees. Ik ben er aardig tevreden over en vind het zeker de moeite waard. Wel merk ik dat de fans van deze schrijver dit boek niet bij zijn schrijfstijl vinden passen. Ze geven juist aan dat dit het minste is van zijn werk. Dat maakt mij wel benieuwd naar zijn andere boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *