Schemering 2 – De kleuren van schaduw

Engelse titel: A Gathering of Shadows: Book 2
Nederlandse titel: Schemering 2 – De kleuren van schaduw
Genre: Fantasy
Schrijver: V.E. Schwab 
Verteller: Michael Kramer, Kate Reading
Duur van het Nederlandse boek: 16 uur 9 minuten
Alle boeken van deze Schemering serie :

Recensie: In deel 2 van deze fantasyserie worstelen Kell en Rhy met hun veranderde levens. Een magisch evenement met verboden plannen en een opkomend kwaad zetten de wereld op scherp.

Het verhaal

Dit is deel 2 van een fantasyserie over een wereld (eigenlijk verschillende werelden) waarin magie een grote rol speelt.
Dit verhaal speelt zich vier maanden na de avonturen van deel 1 af. Nadat Kell en Delila in deel 1 samen de wereld hebben gered is Delila weggegaan. De vraag: wat is zij? Speelt een grote rol in dit verhaal.
Het leven van Kell en zijn broer Rhy is enorm veranderd. Kell heeft zijn broer uit de dood teruggehaald en hem een nieuw leven gegeven, maar het is niet het leven waarvoor Rhy zelf heeft gekozen en het is niet het leven waar hij eerder van genoot, maar hij heeft zelf zijn eigen leven verloren door zijn eigen fout en hij vindt de prijs die zijn broer Kell voor zijn nieuwe leven moet betalen erg vervelend.
Dit verhaal draait dan ook vooral om de levens van Kell en Rhy en hoe moeilijk ze het hebben.
Ondertussen gaat het leven gewoon door en organiseert Rhy een magisch evenement in zijn land. Magiërs uit drie landen zullen het tegen elkaar opnemen tijdens deze spelen. Rhy heeft een plan voor zijn broer tijdens deze spelen. Hij weet precies wat zijn broer (en hijzelf!) nodig heeft om uit zijn depressie te komen, alleen is het verboden en als ze ontdekt worden zullen ze misschien zelfs een grote oorlog ontketenen!

Ondertussen groeit een grote schaduw in een andere versie van Londen. Deze nieuwe macht wil een lichaam en een wereld aan zijn voeten!

Ben je benieuwd naar het boek?
Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Verteller

Deze twee vertellers doe het echt heel erg goed. Ik had al eens kennis gemaakt met deze twee bij de fantasy serie Wheel of time en daar vond ik ze ook al geweldig klinken!
De vrouwelijke verteller is aan het woord wanneer ze het verhaal vertelt vanuit de kant van Delila en de mannelijke verteller is aan het woord wanneer hij vertelt vanuit de kant van Kell, Rhy of de nieuwe macht in Wit Londen.
Beide vertellers doen het heel goed en hun stemmen voor de andere personages klinken ook allemaal erg bijzonder. Het is alleen even wennen wanneer je eerst een personage steeds met de stem van de vrouwelijke verteller hebt gehoord en daarna voor het eerst anders klinkt door de stem van de mannelijke verteller, maar ze pakken dit op zich heel goed op en je went daar snel aan.

Mijn mening

Ik vind deze fantasy serie tot nu erg goed. Wel vind ik boek 1 een stuk beter dan dit deel, omdat er meer tempo in deel 1 zat. Het verhaal in dit boek draait vooral om emoties. Kell is erg depressief, zijn broer Rhy baalt enorm van het feit dat hij het leven van Kell leeft en voelt zich enorm schuldig en Delila is vooral op zoek naar zichzelf.
De mooie en spannende kanten van magie, uit boek 1, lijken hier vooral een bijrol te spelen. Wel wordt er veel met magie gevochten in de spelen, maar dat voelt toch niet echt hetzelfde.
Ondanks het trage tempo en te veel nadruk op emoties in plaats van spanning, blijf ik dit wel een mooie serie vinden. Ik ga dan ook vandaag nog verder met deel 3. Dat is wel nodig, aangezien het verhaal abrupt eindigt op een cliffhanger. Mijn tip aan jou: begin pas aan deel 2 als je ook deel 3 direct erachteraan kan luisteren/lezen, want anders voelt het einde behoorlijk vervelend!

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie De kleuren van schaduw van V.E. Schwab 

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *