City of glass

Titel : City of glass
Nederlandse Titel : Kronieken van de onderwereld: Deel 3 stad van glas
Genre: fantasy, young adult, verliefdheid
Schrijver: Cassandra Clare
Verteller: Natalie Moore
Duur van het boek: 15 uur 22 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Er is ook een Nederlandse versie als e-book om te lezen via Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Clary weet eindelijk hoe ze haar moeder kan helpen. Om haar weer wakker te krijgen moet ze naar de stad van glas, de thuisplaats van de schaduwjagers, om een heksenmeester (warlock) te vinden.
Haar broer Jace is niet van plan om haar daarnaartoe te laten gaan. Als de schaduwjagers ontdekken welke krachten ze heeft zal ze zeker gevaar lopen en hij zorgt ervoor dat ze haar kans mist om met ze mee te gaan.
Maar Clary is niet voor één gat te vangen. Niets houdt haar tegen wanneer ze een doel voor ogen heeft!

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Wanneer Jace en zijn familie via een portaal naar hun thuisstad reist worden ze aangevallen door demonen. Zo komt het dat Simon, in alle chaos, ook in Idris, de stad van glas terecht komt.
Dit verhaal gaat vooral over de liefde tussen Clary en Jace. Hoe kan een broer en zus met zoveel passie van elkaar houden? En wat heeft hun vader met ze gedaan toen ze babies waren?
Dit verhaal maakt veel duidelijk over het verleden van Clary en Jace.
Tussen de aanvallen van Valentine door valt er veel voor ons als lezers te ontdekken.
Ondertussen staat de wereld grote gruwelheden te wachten met de plannen van Valentine. En hij zal beginnen in Idris!

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een prettige stem. Ze doet het best goed. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende. Ik vind dat ze leuke stemmen heeft voor de verschillende personages. Hun karakters komen mooi naar voren bij haar verschillende stemmen.

Mijn mening

Leuk boek alweer! Wel moet ik zeggen dat ik het op een gegeven moment te veel drama vond worden rondom de liefde tussen Jace en Clary. Het was erg zielig en zelfs een beetje irritant om te moeten horen hoeveel twee mensen van elkaar houden die dat niet zouden mogen. Gelukkig begint dit richting het einde van het verhaal een mooie oplossing te krijgen.
Dit boek biedt veel spannende en leuke gebeurtenissen. Wel zijn de wendingen vaak zeer voorspelbaar, omdat er duidelijk naar gehint wordt in het verhaal. Zo zie je deze wendingen al lang aankomen waardoor het geen verrassing meer is.
Al met al vind ik deze serie toch wel erg leuk en zeker een aanrader voor “young adults”. Op zich is dit boek aardig onschuldig, ook al is de liefde tussen Clary en Jace erg omstreden. Verder komt er hier en daar een zoen aan de orde.
Verliefdheid speelt een grote rol in dit verhaal. Is er iets weggelegd voor de moeder van Clary en haar beste vriend Luke? Hoe zal het aflopen met de liefde tussen Jace en Clary? Zal Alec, de pleegbroer van Jace, er eindelijk voor uitkomen dat hij verliefd is op de heksenmeester Magnus? En wat zullen zijn ouders hiervan vinden? En hoe zit dat het Simon?

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *