City of ashes

Titel :  City of ashes
Nederlandse Titel : Kronieken van de onderwereld: Deel 2 stad van vuur
Genre: fantasy, young adult, verliefdheid
Schrijver: Cassandra Clare
Verteller : Natalie Moore
Duur van het boek: 12 uur 20 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Er is ook een Nederlandse versie als e-book om te lezen via Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Jace heeft het erg moeilijk nu hij weet dat hij de zoon is van Valentine. Eerst reageert zijn pleegmoeder anders dan hij had verwacht. Ze vertrouwt hem niet en wil dat hij vertrekt. Dan wordt hij gevangen genomen door de inquisitor, omdat ook zij ervan overtuigd is dat hij met zijn vader samenwerkt. En zijn zus Clary?
Clary komt hem te hulp zodra hij haar nodig heeft, maar ondertussen heeft zij het ook niet gemakkelijk. Haar moeder wordt maar niet wakker en haar nieuwe relatie met Simon gaat niet echt van harte.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal gaat vooral om wat Valentine van plan is nu hij de levensbeker heeft. Hij staat niet stil en verzamelt alles wat hij nodig heeft om de schaduwjagers omver te werpen. Jace zit vooral in de penarie omdat hij de zoon van Valentine is en Clary’s leven staat ondertussen op de kop. Jace en Clary worden steeds geconfronteerd met hun gevoelens voor elkaar. In het vorig boek hebben ze ontdekt dat ze broer en zus zijn. Dat kwam heel hard aan, omdat ze verliefd op elkaar waren geworden.
Ook nu is het pijnlijk duidelijk dat ze meer voor elkaar voelen dan de liefde tussen een broer en zus.
Verder valt er nog meer te ontdekken over hun levens. Heeft Valentine iets met hen gedaan toen ze klein waren? Ze beginnen bijzondere krachten in zichzelf te ontdekken. Ze hebben allebei talenten die onmogelijk zouden moeten zijn.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller is een andere verteller dan van deel 1. Deze verteller heeft een prettige stem. Ze doet het best goed. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende +.

Mijn mening

Prima vervolg op deel 1! Het verhaal is lekker spannend.
Wel vind ik het erg zielig voor Jace en Clary. Hun onmogelijke liefde voor elkaar is dramatisch. Er speelt best veel liefdesdrama in dit verhaal. Alec (de pleegbroer van Jace) is verliefd op een warlock. Hij kan hier niet openlijk voor uitkomen vanwege zijn ouders. Zij zouden het nooit goed vinden als ze ontdekken dat hij verliefd is op een man en dan ook nog eens een man uit de benedenwereld!
Het verhaal heeft een prima tempo en je rolt van het ene avontuur in het andere. Voor je het weet maken de personages zich klaar voor een ware strijd!
Dit is een prachtig verhaal met vampiers, weerwolven, magie, strijders en liefdesdrama.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *