City of bones

Titel :  City of bones
Nederlandse Titel : Kronieken van de onderwereld: Deel 1 stad van Beenderen
Genre: fantasy, young adult, verliefdheid
Schrijver: Cassandra Clare
Verteller: Mae Whitman
Duur van het boek: 13 uur 44 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Er is ook een Nederlandse versie als e-book om te lezen via Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Clary woont met haar moeder in New York. Haar vader was overleden toen zij een baby was. Op een avond in een nachtclub ontdekt ze dat er meer op aarde rondloopt dan ze altijd heeft gedacht. Ze ziet andere “soorten” die gewone mensen normaal gesproken niet kunnen zien. Alle verhalen over weerwolven, vampiers, demonen, en meer zijn waar en nu begint ze de wereld met nieuwe ogen te bekijken.
Dit alles gaat gepaard met haar eigen familiedrama. Haar moeder is ontvoerd door demonen. Gelukkig heeft ze net een groep demonenjagers ontmoet die bereid zijn haar te helpen.

Ben je benieuwd naar het boek? Bekijk hier een inkijkexemplaar.

Er is ook een film gemaakt van boek 1.

Te koop bij Bol.com

Ebook in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Verhaallijn en ontknoping

Clary begint te ontdekken dat haar leven heel anders in elkaar zit dan ze altijd heeft gedacht. Zij en haar moeder zijn haar hele leven bijgestaan door “oom Luke”, maar nu haar moeder ontvoerd is weigert Luke haar te helpen. Hij heeft geen behoefte aan hun problemen! Haar beste vriend Simon blijft gelukkig wel aan haar zijde, maar nu ze nieuwe vrienden heeft gemaakt (een groep demonenjagers) begint hun vriendschap vreemd aan te voelen.
Ondertussen valt er veel meer over haar leven te ontdekken. Haar moeder heeft een hele leven voor haar verborgen gehouden. Daarbij heeft ze zelfs Clary’s geheugen geblokkeerd, zodat Clary alleen “normale” dingen kan zien en onthouden. Nu is Clary de enige die haar moeder kan helpen en daar heeft ze haar geheugen voor nodig.
Ondertussen begint ze verliefd te worden op één van haar nieuwe vrienden.

Dit boek kan als luisterboek (in het Engels) gedownload worden in iTunes.


Dit boek kan als ebook (in het Nederlands) gedownload worden in iTunes.

Verteller

Deze verteller heeft een prettige stem. Ze doet het best goed. Ik vind haar uitvoering ruim voldoende.

Mijn mening

Leuk boek! Ik vond het verhaal zeer spannend en vermakelijk. Ik kende de film en een deel van de serie (op Netflix) al, maar toch heb ik enorm genoten van het verhaal en was het toch aardig verrassend. Ik hoopte al dat het boek leuker zou zijn dan de film en serie en dat is zeker het geval.
Het boek past prima bij de categorie “young adult”. Op een kus na is het behoorlijk onschuldig. Wel speelt verliefdheid een grote rol in het boek.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *