Dr. Proktors Schetenpoeder

Titel : Dr. Proktors Schetenpoeder
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Jo Nesbø
Verteller : Katrui Ten Barge
Duur van het boek: 3 uur 41 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

  • Dr. Proktors Schetenpoeder
  • Dr. Proktors teletijdtobbe
  • Dr. Proktor redt de wereld (misschien)
  • Dr. Proktor en de grote goudroof
  • Kan Dr. Proktor kerstmis redden?

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik betaal 12 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. 
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Dr. Proktor, zijn buurmeisje Lise en hun nieuwe buurjongen Bulle.
Lise is een heel lief en heel net meisje. Haar beste vriendin is net verhuisd. Nu komen er nieuwe mensen wonen in het huis waar eerst haar beste vriendin woonde. Zo ontmoet ze Bulle. Bulle is haar nieuwe buurjongen en hij is wel zeer bijzonder. Ten eerste is Bulle ontzettend klein en heeft hij vuurrood haar. Blijkbaar is hij gewend aan pesterijen, want in zijn gedrag is hij pesters altijd voor. Verder is het altijd verrassend wat hij te zeggen heeft. Hij is zo slim dat hij veel meer weet dan de meeste kinderen (en volwassenen), maar hij houdt ook van gekke verzinsels. Je weet daarom nooit zeker of hij zinnige dingen of juist de grootste onzin uitkraamt.
Dit avontuur draait om hun nieuwe vriendschap en hun nieuwe vriendschap en samenwerking met doktor Proktor.
Dr. proktor vindt zichzelf een gekke wetenschapper, maar daar komt al snel verandering in dankzij Lise en Bulle. En om de sappige ingrediënten voor het verhaal af te maken wonen er ook nog enkele naarlingen in hun buurt in de vorm van Truls en Trym Thrane en hun nog akelige vader!

Meer weten? Bekijk dan snel de trailer hieronder!

Te koop bij Bol.com

Luisterboek in Kobo Plus is gratis voor abonnees:

Overige boeken:

Luisterboek:

Verhaallijn en ontknoping

Lise is best eenzaam nu ze geen beste vriendin meer heeft, maar daar komt snel verandering in wanneer Bulle naast haar komt wonen. Ze vormen samen een gouden duo en hebben veel met elkaar gemeen. Ze zijn allebei kinderen die veel gepest worden en die niet gewaardeerd worden door andere kinderen. Niemand zou met hen bevriend willen zijn. Door hun nieuwe omstandigheden worden ze dikke vrienden voordat ze het zelf doorhebben. Het geluk lacht Doktor Proktor eindelijk tegemoet wanneer hij zowel Bulle als Lise aanneemt als assistenten. Ze werken samen aan Doktor Proktors schetenpoeder en door hun nieuwe samenwerking worden ze alle drie in één klap enorm succesvol en populair. En als je hun schetenpoeder niet bijzonder genoeg vindt, wacht maar totdat je hoort over de nieuwe astronautenpoeder!
En zoals je op de kaft kan zien zijn er ook nog naarlingen in het verhaal. De twee grootste pestkoppen en hun akelige vader liggen op de loer!

Dit boek kan als film gedownload worden in iTunes.

Verteller

Op zich heeft de verteller wel een prettige stem. Ik vind deze uitvoering een voldoende/ruimvoldoende waard.

Mijn mening

Het verhaal doet me denken aan een Roald Dahl verhaal. Er zijn akelige mensen die overal mee weg komen. De hoofdpersonen worden gepest en/of slecht behandeld en er is een mooie dosis fantasie in het verhaal.
Jo Nesbø heeft een hele fijne schrijfstijl. De wijze waarop hij schijnbaar onbelangrijke dingen in het verhaal beschrijft klinkt best spannend en hij weet de sfeer mooi neer te zetten. En hoewel al deze stukken niets met elkaar te maken lijken te hebben is niets minder waar. Aan het einde van het verhaal komen al deze schijnbaar onbelangrijke beschrijvingen bij elkaar om het verhaal samen een bijzondere einde te geven.

Dit verhaal is lekker fantasierijk en grappig en is heerlijk om zelf te lezen, maar ook om als voorleesboek te gebruiken.

Er zijn wel veel lange zinnen in het boek door de uitgebreide beschrijvingen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *