Hof van ijs en sterren

Titel: Hof van ijs en sterren Titel Engels: A court of frost and starlight Serie: A court of thorns and roses Genre:  Fantasy en liefdesverhaal Schrijver: Sarah J. Maas Verteller:  Jennifer Ikeda Duur van het boek: 6 uur 24 minuten Alle luisterboeken uit deze serie: Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over het leven na de grote oorlog. Ze hebben gestreden tegen de koning en zijn legers. Ze hebben gewonnen, maar hoe gaat het leven verder? Er moet nog veel opgebouwd worden in de stad Velaris en natuurlijk ook in de overige gebieden. Dit boek richt zich vooral op de stad Velaris en de hoofdpersonages Feyra en haar vrienden. Daarnaast kom je ook te weten hoe het nu met Tamlin gaat. Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Dit boek vertelt niet zo veel over het verhaal. Het gaat vooral om de emotionele gevolgen van de oorlog met de koning. Er wordt vooral stilgestaan bij de verschillende personages en hoe het nu met ze gaat. Het verhaal hint op mogelijke gevaren in deze wereld, maar de verhaallijn staat zo goed als stil in dit boek. Als je dit boek overslaat mis je eigenlijk niets.

Verteller

Deze verteller heeft een prettige voorleesstem. In dit boek vertelt ze niet langer alleen vanuit Feyra, maar vertelt ze ook vanuit het oogpunt van de andere personages. In het begin was ik wel in de war, omdat het met vrijwel dezelfde stem gebeurde als waarmee ze ook Feyra vertolkt en dat was wel even wennen. Aan het begin van ieder hoofdstuk moet je dus goed opletten wie er wordt genoemd, zodat je weet welke personage aan de beurt is. Sommige personages hebben al wel een eigen stem, maar de verteller weet de stem niet constant vast te houden.

Mijn mening

Ik vond dit boek erg tegenvallen. Het gaat dan ook om boek 3.1 en je mist niets als je dit boek overslaat. Alles komt traag op gang en het is vooral de emoties die gevoeld worden zo na de oorlog. Het is dan ook vooral somber en zeer treurig. Het wordt wel vol gevoel beschreven, maar ik ben fan van deze serie omdat het enorm spannend is en de verhaallijnen goed in elkaar zitten en niet voorspelbaar. Toen dit boek na 6 uur was afgelopen had ik een ontevreden gevoel omdat ik helemaal niet was opgeschoten in het verhaal. Het was alleen maar stilstaan bij….. en dan ook nog eens zeer droevig. Vooral na zo’n emotionele einde van de grote strijd in het vorig boek had ik enkele personages toch graag eens wat rust en gelukkige momenten toegewenst. Als je mijn advies wil: Bespaar jezelf deze 6 uren en wacht op het volgende deel.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *