Gone girl

Titel: Gone girl Genre:  Mysterie en spanning Schrijver: Gillian Flynn Verteller: Julia Whelan en Kirby Heyborne Duur van het boek: 19 uur 11 minuten Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat over Nick en Amy. Ze vertellen het verhaal om de beurt vanuit hun eigen kant. Hij vertelt zijn verhaal in de tegenwoordige tijd en zij vertelt haar verhaal vanuit het verleden. Zij begint bij het begin van hun relatie. Al snel is Amy verdwenen en het ziet ernaar uit dat er een misdaad is gepleegd bij haar verdwijning. Natuurlijk verdenk je altijd direct de man. Hoewel Nick een hele lieve zachte man lijkt, heeft hij ook wel een donkere zijde. Zou hij het gedaan hebben? Of heeft ze hem verlaten? Beetje bij beetje verken je hun relatie, hun verleden en hun identiteit. Het is mooi hoe je om en om beide kanten van het verhaal leert. Dit boek kan als audioboek gedownload worden in iTunes. Dit boek kan ook als film gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Het verhaal gaat over Nick en Amy. Op een dag is Amy verdwenen uit haar huis. Het is duidelijk dat er iets is gebeurd met haar. Zou ze nog in leven zijn? Wie zou het gedaan hebben? Je luistert om de beurt naar Nick en Amy. Je ontdekt hoe hun huwelijk in elkaar zit. Het verhaal is in de eerste helft van het boek vooral een kijkje in hun leven. Ze lijken in het begin een perfecte koppel te zijn. Hoe verder je in het verhaal komt, hoe duidelijker het wordt dat dit helemaal niet het geval is. Hij lijkt eerst een geweldige man te zijn, maar al snel ontdek je steeds meer nare dingen over hem. Zij lijkt de droom van iedere man te zijn. Ze leeft helemaal voor hem en hij is haar middelpunt. Gaan we ook nare dingen over haar ontdekken? Dan halverwege het verhaal komt het… een wenteling van prachtige kwaliteit! Ik begon me al te vragen waarom ik nog 8 à 9 uur moest luisteren naar een verhaal dat al bijna klaar lijkt te zijn. En toen: BOEM! Een verrassing! Ik zeg verder niets. Geniet ervan!

Verteller

Het verhaal wordt verteld door een man en een vrouw. Hij vertelt Nicks kant van het verhaal. Hij vertelt wat er allemaal gebeurt en waarom Nick zich zo voelt. Zij vertelt Amy’s kant van het verhaal. Ze hebben allebei een prettige stem om naar te luisteren en brengen de emoties van de twee personages heel mooi over.

Mijn mening

Heel mooi boek. Helemaal in het begin moest ik even inkomen. Het is wel even verwarrend om een verhaal van twee kanten in twee verschillende tijdzones te horen, maar toen ik dat eenmaal goed door had vond ik het geweldig! Wat een prachtige wijze om zo een verhaal aangeboden te krijgen. Sterk verhaal en zeker enorm spannend! Amy’s verhaal speelt zich af in het verleden omdat het de passages uit haar dagboek zijn. Het boek zit echt heel goed in elkaar en ik blijf maar steeds gissen en afvragen hoe dit in elkaar kan zitten. Wat zou er met Amy zijn gebeurd? Ik kan niet wachten totdat ik het uit heb en het antwoord weet. Na 1 dag ben ik al bijna 7 uur verder in het verhaal. Nog twee dagen te dagen en dan snap ik het allemaal…… Wat een heerlijk verhaal. Halverwege krijgt het verhaal een nieuwe hoek waar je U tegen zegt. Je gaat ervan rechtop zitten en met hernieuwde aandacht begin je met het ontdekken van nieuwe factoren. Ik heb enorm genoten van het boek en vind het ook zeker een aanrader. Wel was ik een beetje teleurgesteld met het einde van het boek. Ik vond de afloop minder sterk vergeleken met de rest van het verhaal. Maar dat komt denk ik ook omdat er dan nog veel te overdenken valt en ik houd echt meer van een definitieve einde waar ik verder niet meer over na hoef te denken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book, luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Engels.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *