Hof van mist en woede

Titel: Hof van mist en woede
Titel Engels: A court of mist and fury
Serie: 
A court of thorns and roses
Genre: 
 Fantasy en liefdesverhaal
Schrijver: Sarah J. Maas
Verteller:  Jennifer Ikeda
Duur van het boek: 23 uur 16 minuten
Alle luisterboeken uit deze serie:

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat vrijwel direct verder na de avonturen van deel 1. Feyre voelt zich gebroken door wat ze heeft gedaan om zichzelf, haar geliefde en de feeënwereld te redden. Haar nachtmerries zijn zo erg dat ze ervan moet overgeven.
Ze maakt zich klaar voor haar huwelijk met Tamlin. Ondertussen wordt ze als een poppetje verzorgd. Ze mag heel weinig zelf doen. Zelfs het zelf uitkiezen van haar kleding, haar trouwjurk en haar uiterlijk voor het huwelijk wordt haar geweigerd. Tijdens haar huwelijk komt ze de hoge feeën onder ogen in een vreselijke jurk, met een uiterlijk dat helemaal niet bij haar past en diep van binnen voelt ze zich afschuwelijk. Ze kan geen stap meer verzetten en net wanneer ze het huwelijk wil weigeren wordt de ceremonie verstoord en wordt van haar geëist zich aan haar overeenkomst te houden (een afspraak gemaakt in deel 1). Ze wordt ter plekke meegenomen!
Volgens de gemaakte afspraak moet ze iedere maand een week doorbrengen bij hun vijand.
Maar is hij wel de vijand? Hij leert haar veel. Hij vertelt haar veel. Meer dan haar toekomstige man bereid is haar te laten weten en kunnen. Moet ze steeds buigen voor de wil van anderen of kan ze haar eigen waarde hebben en meehelpen? Moet ze ondergeschikt blijven aan haar man of kan ze een gelijke zijn en evenwaardig zijn?
Een mooi begin van een verhaal vol met magie, het besturen van een koninkrijk, romantiek en een aankomende oorlog.

Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Er is niet veel meer overgebleven van de eens zo sterke Feyre. Ze wordt constant op haar plek gezet waar ze zich vervolgens netjes laat plaatsen. De mensenvrouw die niet lang geleden heeft gepresteerd wat geen enkele fee kon. Ze is hun bevrijder. Je ziet gewoonweg aankomen hoe ze straks gebroken en verstoten gaat worden door haar onderdanige gedrag. Dan wordt ze ruw meegenomen, weggehaald uit haar leven!
De schrijver laat een andere kijk op het verhaal zien. Wat eens de vijand leek te zijn is misschien wel Feyres beste vriend. En Tamlin, haar toekomstige man? Wat vind je als luisteraar van hem?
Al snel twijfel je aan hem en aan zijn gedrag. En dan gaat hij nog eens te ver in zijn bescherming (verstikkend gedrag) van Feyre. In dit deel leer je samen met Feyre nieuwe personages kennen.
Het is een verhaal vol met wentelingen en intriges. Sommigen zie je vooraf aankomen, anderen slaan je om de oren, maar het is allemaal spannend en smaakt naar meer. De schrijver laat je heel kritisch kijken naar de relatie tussen Feyre en Tamlin. Hun liefde leek op een sprookje, maar is dat wel zo? Of weet ze niet beter omdat ze weinig liefde heeft gekend?

Verteller

Haar stem is best prettig. Haar verschillende stemmen voor de verschillende personages is wel duidelijk genoeg en klinken ook wel beter dan in deel 1. Ze spreekt sommige namen in dit deel anders uit dan in deel 1. Dat was wel even wennen in het begin. Verder verandert haar personagestem soms plotseling in haar voorleesstem, terwijl ze nog een personage uitbeeldt. Dat vind ik wel jammer. Het klinkt al wel ietsje beter dan in deel 1. Ze heeft nu wel een prettige indruk op me achter gelaten.

Mijn mening

Het verhaal begint veel vuriger wat de romantiek betreft. De vrijscènes worden passioneel beschreven. Oef! Als het zo begint wat staat me dan nog meer te wachten!?

Ik was even bang dat er te veel romantiek zou zijn in het verhaal vanwege alle passie in het begin, maar dat is gelukkig niet het geval. Het verhaal zit nu juist vol met intriges en ontdekkingen.
Wat later in het verhaal duikt romantiek weer op. Een groot deel van het verhaal gaat dan vooral om romantiek. Het is op zich niet zoetsappig, omdat er een probleem centraal staat. De personages zijn druk bezig met het uitwerken van hun plan om de vijand te neutraliseren om zo niet alleen hun koninkrijk maar om de verschillende koninkrijken en de mensenwereld te beschermen tegen overmacht en onderdrukking.

Het verhaal is heel spannend. Er zijn veel spannende momenten waarbij je volledig meeleeft met Feyre.
Er zijn ook veel leuke momenten waarbij ik genoot van het verhaal en ik ook echt bij het luisteren in lachen uitbarstte en er zijn ook heel veel ondeugende momenten om naar te luisteren…..

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: E-book (E-book in Kobo Plus gratis voor abonnees), luisterboek (luisterboek in Kobo Plus gratis voor abonnees) en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterversie in het Nederlands en Engels.
  • Audible: Engelse luisterversie
  • Itunes: E-book in het Nederlands en luisterboek in het Engels.
  • Luisterrijk: Luisterversie in het Nederlands.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *