Hof van vleugels en verwoesting

Titel: Hof van vleugels en verwoesting Titel Engels: A court of wings and ruin Serie: A court of thorns and roses Genre:  Fantasy en liefdesverhaal Schrijver: Sarah J. Maas Verteller:  Jennifer Ikeda Duur van het boek: 25 uur 9 minuten Alle luisterboeken uit deze serie: Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 15 euro per maand (maar ik zie dat het nu al 17 euro per maand kost voor nieuwe leden) om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.

Het verhaal

Het verhaal gaat direct verder waar deel 2 was gebleven. Erg fijn als je alle boeken direct achter elkaar luistert. Feyre heeft snel moeten handelen en keuzes moeten maken zonder ze te kunnen overleggen. Om haar metgezel en vrienden te redden heeft ze zichzelf in de armen van haar vijanden gegooid. Ze heeft zich een rol van dame in nood aangemeten terwijl ze een pad had vrijgemaakt voor haar vrienden om veilig weg te komen en bij te komen van hun tegenslagen. Ze is geen mak lammetje, ze gaat als een wolf in vermomming het kippenhok in en ze zal de boel eens flink onder handen nemen! Ze had haar vorige liefde Tamlin al gewaarschuwd…. Aangezien hij weigert haar los te laten en alles en iedereen waar ze van houdt bedreigt en heeft verraden, zal ze hem van binnenuit breken. Ze zal zijn koninkrijk van binnenuit breken. En daarna zal ze het opnemen tegen de koning! Dit boek kan ook als audioboek gedownload worden in iTunes.

Verhaallijn en ontknoping

Feyre bevindt zich waar ze was begonnen. Ze is weer aan de zijde van Tamlin. Maar dit keer zit alles heel anders in elkaar. Ze is nu de heerser van een ander hof. Ze is de metgezel van een ander. Ze heeft hier een taak te verrichten en als ze daarmee klaar is gaat ze weer terug naar haar huis. Lucian (de rechterhand van Tamlin) voelt zich enorm schuldig, omdat hij haar de vorige keer te kort heeft gedaan. Hij heeft haar niet genoeg geholpen en beschermd toen ze onderdrukt werd door Tamlin, haar verloofde en zijn vorst. Nu wantrouwt hij haar en haar intenties, maar hij kan er niets aan doen, want zijn metgezel is haar zus. Feyre heeft de macht om hem nooit meer bij zijn metgezel in de buurt te laten. En zo begint het spel….. een leven vol intriges. Feyre is een spin die webben weeft. Ze brokkelt beetje bij beetje alle macht af van de mensen die haar en haar geliefden onrecht hebben aangedaan. Ze speelt de rol van een gebroken vrouw, maar ondertussen laat ze waar nodig haar vlijmscherpe tanden zien! Hoe zal dit eindigen en waar zal het eindigen. Dit is natuurlijk maar een onderdeel van het verhaal. Er staat nog ontzettend veel op het spel.

Verteller

De verteller doet het wel steeds beter. Zo nu en dan lukt het al aardig om de verschillende personages anders te laten klinken. Dit lukt haar lang niet altijd (het lukt meestal niet) en ze blijft het lastig vinden om de stem van een karakter vast te houden. Ze valt vaak terug naar haar standaard voorleesstem. Haar voorleesstem is wel heel prettig.

Mijn mening

Mooi begin van het verhaal. Prachtig om te lezen hoe Feyre haar vrouwtje staat, maar het is ook tegelijk zeer duister. Ze bewandelt de grens tussen goed en kwaad. Hoe ver kan je gaan en mag je gaan om wraak te nemen? Als de vorst en hoge priester je onrecht hebben aangedaan, is het dan eerlijk om een heel rijk neer te halen? Zijn al die mensen dan niet onschuldig en maakt jou dat dan niet net zo slecht als de mensen op wie je wraakt neemt?
Hoewel de schrijver hier geen nadruk op legt, is dit toch wel de gedachte die steeds door mijn hoofd gaat. Het is duidelijk dat ze niet meer de persoon is die ze was, voordat ze opnieuw tot leven is gebracht. Maar wie is ze nu? Is haar hart nog goed? Of begint het nu donker te worden?
Het begin is in elk geval heerlijk om naar te luisteren terwijl je wacht op wat er komen gaat, want je weet gewoon dat niet alles vlekkeloos gaat verlopen. Anders zou het verhaal ook niet 25 uur duren!
25 uur later kan ik je vertellen dat ik dit boek echt geweldig vond! Ik heb er ieder moment enorm van genoten. Heel spannend met mooie en onverwachte momenten en het einde vond ik ook heel bijzonder en zeer gevoelig! Direct na dit boek zat ik zo vol spanning en genot in het verhaal dat ik meteen ben begonnen aan het volgende boek.
Ik vind het heel knap hoe de schrijfster de lat zo hoog weet te houden. Als je eenmaal aan het boek begin kan je ook echt niet stoppen totdat je het helemaal hebt afgemaakt.
Ik heb ergens gelezen dat deze verhalen onder young adult vallen. Zelf ben ik het daar niet mee eens. Deze verhalen zitten vol met seksscènes die vol passie worden beschreven. Zelf vind ik dat toch echt 18+.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *