Jachtveld

Titel: Jachtveld
Titel Engels: Killing Floor
Genre: Misdaad
Schrijver: Lee Child
Verteller: Jeroen Kramer
Uitgever: Luitingh Sijthoff
Duur van het boek: 15 uur en 44 minuten
Alle boeken van deze Jack Reacher serie:

 • De affaire – The affair (prequel boek 0)
 • Jachtveld – Killing floor
 • Lokaas – Die trying
 • Tegendraads – Tripwire
 • De bezoeker – The visitor
 • Brandpunt – Echo burning
 • Buitenwacht – Without fail
 • Spervuur – Persuader
 • De vijand – The enemy
 • Voltreffer – One shot
 • Bloedgeld – The hard way
 • De rekening – Bad luck and trouble
 • Niets te verliezen – Nothing to lose
 • Sluipschutter – Gone tomorrow
 • 61 uur – 61 hours
 • Tegenspel – Worth dying for
 • Achtervolging – A wanted man
 • Ga nooit terug – Never go back
 • Persoonlijk – Personal
 • Daag me uit – Make me
 • Onder de radar – Night school
 • Nachthandel – The midnight line
 • Op doorreis – No middle name
 • Verleden tijd – Past tense
 • Blauwe maan – Blue moon
 • De wachtpost – The sentinel
 • Liever dood dan levend – Better off dead
 • Geen plan B – No plan B
 • Het geheim – The secret

Recensie: Jack Reacher belandt in het kleine stadje Margrave, waar hij onterecht wordt beschuldigd van moord en daardoor stuit hij op een diepgewortelde samenzwering die hij moet ontrafelen om zijn eigen naam te zuiveren en zijn vermoorde broer te eren.

Samenvatting van het verhaal

Het verhaal volgt Jack Reacher, een voormalig militair die nu door het land zwerft. Geïntrigeerd door een verhaal van zijn broer over de muzikant Blind Blake, stapt hij uit de bus in de buurt van Margrave. Maar zijn plannen nemen een onverwachte wending als hij, terwijl hij aan het ontbijten is in eetcafé Eno’s, wordt gearresteerd voor moord. Hij zou langs de plaats delict zijn gelopen. De politie ziet in Reacher de hoofdverdachte. Terwijl Reacher in de cel zit, bekent Paul Hubble de moord, al is het duidelijk dat hij onschuldig is. Inspecteur Finlay hoopt meer informatie van Hubble los te krijgen door hem een weekend in de gevangenis door te laten brengen.

Echter, de zaken lopen niet zoals gepland. Hubble en Reacher vrezen voor hun leven in de gevangenis en overleven het weekend nauwelijks. Als er nog een dode valt, realiseert Reacher zich dat hij in een gevaarlijke situatie is beland. Hij wil het liefst vertrekken, maar dan ontdekt hij dat de eerste vermoorde man zijn broer, Joe Reacher, is. Dit kan hij niet negeren. Jack Reacher had altijd zijn oudere broer beschermd en besluit nu om het onderzoek van zijn broer voort te zetten en de daders ter verantwoording te roepen.

Er vallen links en rechts doden

Het ging al bergafwaarts met de stad Margrave toen Reacher arriveerde, maar nu hij het onderzoek van zijn broer voortzet, draagt hij onbedoeld bij aan het stijgende dodental.

Wie is Jack Reacher?

Jack Reacher is scherpzinnig en uitstekend in het leggen van verbanden; zijn intelligentie is duidelijk zichtbaar. Toch is hij geen Superman. Soms maakt hij fouten, bijvoorbeeld wanneer hij geen interesse toont in een situatie of deze verkeerd inschat, wat leidt tot een onverwachte reactie.

Zijn uiterlijk is opvallend: groot en sterk, eigenschappen die hem een aanzienlijk voordeel bieden in gevechten. Zijn kennis en ervaring maken hem een formidabele tegenstander die zijn aanvallers vaak overleeft.

Drie musketiers 

Reacher werkt samen met Roscoe en Finlay. Tussen Reacher en de politieagente Roscoe is een mooie liefde ontstaan sinds zij voor hem in de bres sprong, waardoor hij al na één dag vrijgepleit werd, in plaats van te moeten wachten tot maandag. Finlay, de politie-inspecteur die het onderzoek naar de moorden leidt, beseft al snel dat zij op elkaar aangewezen zijn, aangezien het lastig is om de andere agenten te vertrouwen. In deze situatie, die riekt naar corruptie, is het moeilijk vast te stellen wie wel of niet corrupt is.

Het verhaal van dit boek is verfilmd tot een serie. Bekijk de trailer van de serie hieronder.

Mijn mening

Een sterk begin van een actierijk verhaal over een man die met vastberadenheid afmaakt waar zijn broer aan was begonnen. Jack Reacher moet een groot deel van zijn onderzoeksvermogen inzetten, omdat hij moet bereiken wat zijn broer niet is gelukt. Binnen slechts enkele dagen moet hij tot in de details uitzoeken wat er aan de hand is. Het verhaal biedt veel actie en vereist denkwerk. Reacher legt altijd zijn denkwijze uit, waardoor je begrijpt hoe hij tot zijn inzichten komt.

Het is interessant om de romance in dit boek te vergelijken met andere boeken die ik recentelijk heb gelezen. Wanneer Reacher en Roscoe zich tot elkaar aangetrokken voelen, wordt dit binnen slechts één zin afgehandeld. Dat is een verademing vergeleken met de uitgebreide romantische scènes in de fantasyromans en young adult-boeken die ik de laatste tijd heb gelezen.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.

Mijn lijst met misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Jachtveld, Jack Reacher boek 1 van Lee Child.

Ik heb het boek deels als Ebook gelezen en deels in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *