De wachtpost

Titel: De wachtpost
Genre: Thriller
Schrijvers: Lee Child, Andrew Child 
Verteller: 
Frans van Deursen
Uitgeverij:
 Luitingh Sijthoff
Duur van het boek:
12 uur 21 minuten
Alle boeken van deze Jack Reacher serie:

 • Boek 1: Jachtveld – Killing floor
 • Boek 2: Lokaas – Die trying
 • Boek 3: Tegendraads – Tripwire
 • Boek 4: De bezoeker – The visitor
 • Boek 5: Brandpunt – Echo burning
 • Boek 6: Buitenwacht – Without fail
 • Boek 7: Spervuur – Persuader
 • Boek 8: De vijand – The enemy
 • Boek 9: Voltreffer – One shot
 • Boek 10: Bloedgeld – The hard way
 • Boek 11: De rekening – Bad luck and trouble
 • Boek 12: Niets te verliezen – Nothing to lose
 • Boek 13: Sluipschutter – Gone tomorrow
 • Boek 14: 61 uur – 61 hours
 • Boek 15: Tegenspel – Worth dying for
 • Boek 16: De affaire – The affair (prequel)
 • Boek 16.5: – Deep down
 • Boek 17:Achtervolging – A wanted man
 • Boek 17.5: – High heat
 • Boek 18: Ga nooit terug – Never go back
 • Boek 18.5: – Not a drill
 • Boek 19: Persoonlijk – Personal
 • Boek 19.5 : – Small wars
 • Boek 20: Daag me uit – Make me
 • Boek 21: Onder de radar – Night school
 • Boek 21.5: – Too much time
 • Boek 22: Nachthandel – The midnight line
 • Boek 22.5: – The Christmas scorpion
 • Op doorreis – No middle name
 • Boek 23: Verleden tijd – Past tense
 • Boek 23.5: – The fourth man
 • Boek 23.6: – Cleaning the gold
 • Boek 24: Blauwe maan – Blue moon
 • Boek 25: De wachtpost – The sentinel
 • Boek 26: Liever dood dan levend

Verhalenbundels:

 • Three More Jack Reacher Novellas (meerdere boeken: Too Much Time, Small Wars, Not a Drill and Bonus Jack Reacher Stories)
 • Three Jack Reacher Novellas with Bonus Jack Reacher’s Rules (Deep Down, Second Son, High Heat, and Jack Reacher’s Rules)

Het verhaal van De wachtpost

Dit is een avontuur van Jack Reacher waarin hij ontdekt dat de Russen gemene plannen hebben waarbij onschuldige burgers als slachtoffers eindigen.
Wanneer Jack Reacher over straat loopt ziet hij dat een man op het punt staat om ontvoerd te worden door een groep mensen. Hij beschermt de man en tot zijn verbazing is hij degene die door de politie wordt opgepakt en als misdadiger wordt behandeld.
Het is voor hem zo klaar als een klontje dat het leven van deze man gevaar loopt en niemand in de stad die daarom geeft. Als Reacher doet wat de politie hem opdraagt, namelijk uit de stad verdwijnen, weet hij zeker dat de man niet lang daarna ook zal verdwijnen.
De man zelf is behoorlijk in opspraak geraakt, maar hij kan niet geloven dat iemand hem daadwerkelijk wil ontvoeren. Een pak slaag geven? Ja! Maar ontvoeren en misschien vermoorden? Dat vindt hij bespottelijk.
Reacher moet alles uit de kast halen om te ontdekken wat hier aan de hand is en deze man beschermen.
Hiermee krijgen we een spannend verhaal vol met vechtscènes over Russische spionnen, agenten met een eigen agenda en een netwerk aan mensen in deze, schijnbaar onschuldige, stad die veel op hun geweten hebben.

Bekijk het inkijkexemplaar van het boek.
Luister hier naar een fragment.

Te koop bij Bol.com (Luisterboek en Ebook zijn gratis voor abonnees in Kobo plus).

Verteller

De verteller heeft een prima verstelstem. Ik vind zijn personagestemmen ook goed klinken. Deze uitvoering is een goed waard.

Mijn mening

Hoewel je als lezer lekker in het verhaal wordt getrokken vond ik wel dat het lang duurde voordat het verhaal zelf goed op gang kwam. De inleiding was wel grappig, maar had wat mij betreft net zo goed weggelaten kunnen worden. Het voelt aan dat het misschien iets zegt over de toekomst van Jack Reacher in de komende boeken en wordt het hiermee op gang gezet. Zo niet, dan was het aardig overbodig.

Reacher is een bijzonder personage die in dit boek heel sympathiek overkomt (in de omgang met eerlijke mensen). De wijze waarop hij reageert tegen gasten die hem aanvallen is best komisch. Hiermee brengt hij ze goed van slag en de schrijvers nemen dit mee in hun beschrijving van de vechtscènes die heel beeldend en zeer interessant worden gebracht.

Het duurt heel lang voordat Reacher begint te begrijpen wat er aan de hand is en dat de slachtoffer het niet zal redden zonder zijn hulp, maar ondertussen wordt dit proces naar mijn mening prima en aantrekkelijk beschreven. Wel is het begin van het verhaal hier en daar wat traag. Pas veel later in het boek zat ik goed in het verhaal.
Verder valt er enorm veel te beleven in een vlot tempo.

Ik vond het bijzonder om te lezen hoe de schrijvers de gebeurtenissen van de afgelopen periode in de V.S. in dit verhaal hebben weten toe te passen tot een spannend geheel. Denk daarbij aan de verdeeldheid in Amerika over de politiek en hun verkiezingen en de aanvallen met ransomware.

Zelf heb ik tot nu toe alleen de laatste paar boeken van de Jack Reacher serie gelezen/geluisterd. Misschien moet ik maar eens tijd vrijmaken om daadwerkelijk bij boek 1 van deze serie te beginnen. Ik heb het idee dat het begin van deze serie vast nog veel beter is.

Neem ook eens een kijkje bij de serie van Joe Ledger. Net als Jack Reacher is hij ook een soort “supervechter”. Wel gaat de Joe Ledger serie vooral over extreme situaties zoals aanvallen met zombies, terroristen en gekke wetenschappers.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

De wachtpost is deel 5 van de Jack Reacher serie. Dit is een aanrader als spannende thriller serie van Lee Child.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *