Reacher serie op Amazon Prime Video

De Jack Reacker serie van Lee Child is verfilmd tot een serie en is te zien op Amazon Prime Video.

Jachtveld

Seizoen 1 van de serie is gebaseerd op het boek Jachtveld. Het verhaal gaat om wat Jack Reacher meemaakt wanneer hij in het stadje Margrave aankomt. Zodra hij in een eetcafé zit en de heerlijkste perziktaart van Georgia wil eten, wordt hij gearresteerd voor moord. Hoewel direct daarna een andere man de moord bekent, is het duidelijk dat hij het niet heeft gedaan. Hoewel zij samen slechts tijdelijk in de lichte afdeling van de gevangenis hoeven te wachten, eindigen ze tussen de zwaarste criminelen die er levenslang hebben en moeten ze vechten voor hun leven. Reacher doet het vechten en Hubble, de andere man, verstopt zich in een hoekje. Het is duidelijk dat het goed mis is hier in Margrave, want deze zogenaamde fout was duidelijk een poging om hen te doden.

Gelukkig wordt snel Reachers onschuld bewezen en komen zowel hij als Hubble vrij, maar de situatie wordt levensgevaarlijk wanneer er meerdere doden vallen in de stad. En wanneer Reacher ontdekt dat deze reeks moorden is begonnen met de moord op zijn eigen broer, slaat hij op tilt. Hij zal iedere steen in deze stad omkeren om te ontdekken wie de moord op zijn broer op zijn geweten heeft en hij zweert dat dit slechts op één manier zal eindigen: geen van de schuldige partijen zal straks nog in leven zijn. Hij zal niet alleen wraak nemen, hij zal afmaken waar zijn broer aan was begonnen en waar hij zijn leven voor in de waagschaal heeft gelegd!

grote gespierde man

Reacher is een boom van een vent die niet gewend is om veel met mensen om te gaan. Zijn wijze van reageren is erg direct, best wel lomp en behoorlijk stroef, maar zijn hart is op de juiste plek en hij neemt het altijd op voor anderen die dat niet zelf kunnen.

Hij wordt bijgestaan door de twee leden van de politie van Margrave. Oscar Finlay leidt het onderzoek naar deze moorden. Hij is een hoge pief afkomstig uit Boston. Hij is totaal anders dan Reacher en ze hebben dan ook erg veel moeite om elkaar te tolereren en te accepteren. Ze zijn beiden erg koppig en vinden hun werkwijze de enige juiste. Aangezien Reacher na iedere aanvaring met hun aanvallers slechts lijken achterlaat, zullen ze toch een manier moeten vinden om goed samen te werken zodat ze levend uit deze situatie zullen komen.

Roscoe is een stoere tante die Reacher vanaf het begin te hulp is geschoten omdat ze zeker wist dat hij een goed karakter heeft en deze nare welkom in Margrave niet heeft verdiend. Ze staat haar mannetje en dat is ook wel zeker nodig in de omgang met Reacher. Zij kan als enige Reacher in toom houden en daarmee wordt ze steeds in de rol van oppas gedwongen.

Jack Reacher boek 1

Veel actie en enigszins humor 

Deze serie biedt behoorlijk wat actiemomenten omdat Reacher en Roscoe vaak worden aangevallen. Vooral Reacher eindigt keer op keer in gevechten.

Er worden veel mensen vermoord en gedood in deze serie en sommige scènes zijn zeker 18+.

Ik heb nog even overwogen om mijn zoon van 16 mee te laten kijken met deze serie, maar gelukkig had hij geen zin. Na de tweede of derde aflevering was ik allang blij dat hij niet mee wilde kijken en mocht hij het zelfs niet meer van mij.

Mijn mening

Ik vind dit een goede serie. We keken twee afleveringen per dag en dat bood een prima kijkritme. De serie was spannend met veel actie en Reacher is een geweldig personage. Hij is een no-nonsense man die goed past bij de personages in de boeken. Zelf heb ik nog maar één boek van de Reacher-serie gelezen. Ik wil nog wel de hele serie lezen, maar moet er even tijd voor vrijmaken. Deze serie maakt dat ik wel zin heb om er binnenkort toch echt eens een start mee te maken.

EDIT: Inmiddels heb ik Jachtveld, boek 1 van de Jach Reacher serie gelezen en ik vind het boek 4 van de 5 sterren waard.

Mijn lijst met misdaadboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Jachtveld, Jack Reacher boek 1 van Lee Child.

Ik heb het boek deels als Ebook gelezen en deels in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *