All the Stars in the Sky

Titel: All the Stars in the Sky
Genre: Zombie apocalyps, dystopie, vrouw in de hoofdrol
Schrijver: Sarah Lyons Fleming
Verteller: Julia Whelan
Duur van het boek: 12 uur 19 minuten
Alle boeken van deze Until the End of the World zombie saga:

  • Until the End of the World
  • Boek 1.5 So Long, Lollipops
  • And After
  • All the Stars in the Sky

Recensie: Cassie en haar vrienden vechten tegen zombies om te overleven en zoeken veiligheid in Alaska. Onderweg ervaren ze zowel verlies als momenten van vreugde en verbondenheid.

Dit is boek 3 van een zombie apocalyps serie over een groep vrienden die samen proberen te leven en te overleven. De nadruk van deze serie ligt op het beste van je leven proberen te maken, ook al blijf je keer op keer verlies lijden.

Samenvatting van het verhaal

Cassie en haar vrienden zwerven opnieuw rond in deze gevaarlijke wereld vol zombies. De enorme zombiehordes vormen een groot gevaar en geen van de veilige woonplekken lijkt bestand te zijn tegen de grootte van deze hordes. Ditmaal hopen ze meer geluk te hebben in het noorden. In Alaska is het zo koud, dat het weer hen helpt in hun strijd tegen de zombies. Maar om bij de veilige zone in Alaska te komen, moeten ze vele kilometers land vol met zombies doorkruisen en hun voedselvoorraad is zo goed als op. Dit verhaal zit vol meeslepende en spannende situaties en interacties met zowel vriendelijke als onvriendelijke mensen.

Hoeveel verlies kan een mens aan?

Een zombieserie is altijd wel een verhaal vol met verlies. Eén beet of één kras is genoeg om geïnfecteerd te raken met het virus. Dit laatste verhaal van deze serie richt zich op het steeds verliezen van geliefden en het vormen van een nieuwe familie, om keer op keer opnieuw een geliefde kwijt te raken. Het verhaal stelt de vraag hoeveel verlies je als persoon aankan en de mogelijkheid om steeds weer mensen in je hart toe te laten en samen verder te gaan. Dit verhaal benadert het omgaan met verlies, doorgaan en opnieuw beginnen op een positieve manier.

Wat fijn dat er zoveel geweldige mensen zijn!

In een apocalypsverhaal verandert onze samenleving altijd binnen enkele dagen. Normaal gesproken lopen we met een veilig gevoel over straat, zonder veel na te denken over de vele onbekenden die we tegenkomen. Maar in een apocalyps verhaal is veiligheid niet langer vanzelfsprekend en slaat de angst toe bij het ontmoeten van anderen, want als iemand verkeerde bedoelingen heeft, heb je een groot probleem. Hoewel dit aspect ook in deze serie naar voren komt, is de nadruk op dit feit niet zo groot. Cassie en haar vrienden ontmoeten meer ‘goede’ mensen dan mensen met kwade bedoelingen.

Komt er nou nooit een einde aan alle ellende?

Dit boek biedt het einde van deze serie, waarin het verhaal van Cassie en haar vrienden wordt afgerond. Natuurlijk is het niet opeens een ‘Happily ever after’ en de zombies kunnen ook niet ineens van de wereld verdwijnen, maar ik vind wel dat de schrijver deze serie op een prima wijze heeft afgerond. De schrijver weet de emoties van Cassie heel mooi te beschrijven.

Mijn mening

Ik vind dit een goede zombieserie. In tegenstelling tot actievullende zombieseries, gaat het om een serie met gewone mensen in de hoofdrol die samen een hecht gezin vormen nu ze op elkaar zijn aangewezen. Er komen veel momenten van spanning en verdriet, maar ook van humor en opluchting aan de orde. De kracht en veerkracht van de personages, vooral in hun strijd om te overleven, zijn opvallend.

Sarah Lyons Fleming kiest goede verhaallijnen uit en werkt ze in een prima tempo uit. Het bevalt me wel hoe zij haar dialogen vormgeeft en de verhaallijnen ontwikkelt.

De afsluiting van de serie wordt bevredigend en goed uitgewerkt in dit verhaal. Het verhaal krijgt hiermee een passend en goed afgerond einde, waarbij geen belangrijke vragen onbeantwoord blijven.

Ik sta niet vaak stil bij de vertellers, maar ik wil toch even benadrukken hoe goed ik de vertelkunst van Julia Whelan vind in deze serie. Haar vermogen om de personages tot leven te brengen en de emoties effectief over te brengen, draagt sterk bij aan de luisterervaring van de audioboeken van deze serie.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: All the Stars in the Sky is een zombie apocalyps van Sarah Lyons Fleming.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $171.91 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik jaren geleden gekocht met één van mijn credits.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *