After we collided boek VS film

In de eerste film, ‘After‘, ontdekten we hoe verliefd Tessa en Hardin op elkaar zijn. Maar hun relatie eindigt door een domme fout van Hardin. Deze tweede film is gebaseerd op het tweede boek uit de serie over Hardin en Tessa, beter bekend als ‘Hessa’. Momenteel zijn de films te zien op Amazon Prime en Apple TV.

Bekijk de trailer van de film hieronder.

Het is uit tussen hen, en we zien hoe moeilijk ze het hebben. Hardin heeft ontzettend veel spijt dat hij het zo verpest heeft. Hij houdt van Tessa, maar zij heeft al een maand geen contact met hem. Wanneer ook Tessa tot de conclusie komt dat ze niet zonder hem kan, zien we dat ze ook niet bepaald met elkaar kunnen leven. Ze maken voortdurend ruzie, kwetsen elkaar steeds heen en weer, en ditmaal is niet alleen Hardin degene die alles verpest. Ook Tessa maakt de nodige fouten.

Tessa en hardin in After we collided
Hessa: Hardin Scott en Tessa Young, bron: film After we collided.

Film VS boek

Deze keer vind ik de film een betere versie dan het boek. Het is voor jongvolwassenen een prima film voor een avond. Niet heel bijzonder, maar ook niet slecht. Mijn probleem met het tweede boek was dat er te veel drama in het verhaal zat. Nergens kreeg ik het idee van een fijne relatie tussen Tessa en Hardin. Ze kwelden elkaar te vaak, te erg, en daar stonden te weinig mooie momenten tegenover. Wat dat betreft biedt deze film een veel positiever beeld van hun relatie dan het boek. Ook nu weer biedt de film een veel betere versie van Hardin dan het boek.

Hardin Scott in After
Hardin Scott, bron: film After we collided.

Wat Hardin allemaal in het boek uitspookt, is buitengewoon vreselijk, maar de filmversie van Hardin maakt slechts ondoordachte en egoïstische fouten. Voor de Hardin-fans is de tweede film een veel betere optie dan het boek.
Wel vind ik het jammer dat de film niet duidelijk laat zien hoe moeilijk Tessa het heeft nu het uit is en ze geen woning heeft. Het lijkt alsof Hardin het veel zwaarder heeft dan zij, maar Tessa staat er wel helemaal alleen voor. Ze had gebroken met Noah en haar moeder vanwege Hardin en omdat ze samenwoonden, werd ze dakloos na hun breuk. Een studie en betaalde stage zonder je eigen veilige plek waar je tot rust kan komen, is geen pretje. Er zijn wel meer perikelen die uitgebreid aan bod komen in het boek en niet in de film, zoals de vriendschap tussen Tessa en Zed. Die bestaat niet in de film, maar in het boek is hun vriendschap één van de redenen voor hun ruzies. Als je mij vraagt welke romantische films leuk zijn om te binge-watchen, dan zou ik toch zeggen: sla de After-serie over en ga voor de Twilight-serie; hetzelfde geldt voor de boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: After we collided / Je kan niet leven zonder hem van Anna Todd.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement bij Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *