After – Tessa en Hardin te zien op Amazon Prime

Ik ben de boeken van de After serie aan het lezen en was erg benieuwd geworden naar de films. De boeken zijn zeer intens, en ik vroeg me af hoe dit in beeld is gebracht in de films.

Recensie: De film “After” gaat over een jonge vrouw, Tessa, die op de universiteit een mysterieuze jongen, Hardin, ontmoet en verliefd wordt, wat haar leven totaal verandert.

Het verhaal van de film After

Het verhaal van de film After is gebaseerd op boek 1 After van Anna Todd. Tessa Young begint aan haar eerste jaar aan de universiteit. Ze is een keurig en vooral ambitieus meisje, maar wanneer ze Steph als kamergenote krijgt, die totaal anders is dan zijzelf, verandert haar leven van koers. Ze ontmoet Hardin Scott, een van de vrienden van Steph. Ze valt als een blok voor hem. De aantrekkingskracht is zo groot dat ze vreemdgaat en haar vriend Noah voor Hardin opzijzet. Ze breekt genadeloos zijn hart. Maar Hardin is geen makkelijke jongen. Hij heeft nog nooit eerder een meisje gedate en hij doet niet aan ‘Happily ever After’. Nu heeft ze alles voor hem opzijgezet: haar moeder en haar vriend Noah. Is Hardin dit waard?

Bekijk de trailer van de film hieronder.

Bad boy 

Dit is een romantisch verhaal waarbij een onschuldig meisje verliefd wordt op een bad boy. Hij wordt ook voor het eerst in zijn leven verliefd. Hij had liefde altijd als puur fictie beschouwd, een verzonnen concept. Nu heeft hij zijn ultieme geluk ontdekt, maar hij heeft geen ervaring met relaties en moet nu snel leren hoe het moet, zodat hij dit geluk niet verliest.

Hardin Scott en Tessa Young – bron: Film After

De personages

Tessa Young is een naïef en vooral goedgelovig meisje. Noah was haar eerste en enige vriend, totdat ze Hardin ontmoet. Door haar kamergenote valt ze midden in een vriendengroep die bestaat uit wilde jongeren. Ze dragen piercings en tattoos en hebben een losse, rebelse levensstijl. Dit schrikt haar niet af en ze stort zich met hen in het diepe. Haar maagdelijkheid is voor hen een reden tot spot. Ze is totaal anders. Maar haar hart is groot en ze geeft iedereen een eerlijke kans, behalve Molly. Ze kan Molly, die constant aan Hardin hangt, niet uitstaan. Naast een liefdesverhaal, gaat dit verhaal ook over Tessa’s ontwikkeling. Nu ze niet meer thuis woont en los is van haar dominante moeder, wil ze haar eigen keuzes in het leven maken.

Steph en Tessa in After
Steph Jones en Tessa Young – bron: Film After

Hardin Scott is een player die altijd meisjes om zich heen heeft. Nu wordt hij voor het eerst afgewezen door een ’tutje’, wat zijn aandacht trekt. Hij raakt volkomen opgezogen in haar leven en ontdekt een kant van zichzelf die hij nooit eerder heeft gekend. In haar gezelschap komt hij tot rust en geniet hij intens van elk moment samen. Echter, hij komt uit een andere wereld en zijn vrienden laten hem niet zomaar gaan.

Steph speelt in de film een kleine rol. Haar rol is minder uitgesproken dan in het boek. In de film wordt ze neergezet als een liefdevolle vriendin die Tessa helpt uit haar schulp te komen en van het leven te genieten. Ze staat voor Tessa klaar wanneer ze verdriet heeft.

Landon, Tessa’s beste vriend en de stiefbroer van Hardin, speelt ook hier een oppervlakkige rol en zijn personage komt niet zo sterk naar voren als in het boek.

In de film spelen alle overige personages slechts bijrollen. Tessa en Hardin zijn de figuren die continu in de schijnwerpers staan.

Het boek After van Anna Todd.

De film is gebaseerd op het boek After van Anna Todd, maar is een behoorlijk uitgeklede versie van het verhaal. De film biedt een romantisch verhaal over een typische bad boy die voor het eerst in zijn leven liefde vindt. Hij is erg lief voor haar en deelt prachtige romantische momenten met haar, totdat hij een domme fout maakt, want, tja, hij is een bad boy. Als je alleen de film kijkt, ken je het verhaal in grote lijnen, maar mis je minstens 80% van waar het verhaal werkelijk over gaat. Veel is weggelaten en verdraaid om er een liefdesverhaal vol romance van te maken. Het boek vertelt een andere versie van dit verhaal. Als je verliefd bent geworden op de Hardin Scott uit deze film, dan wil je waarschijnlijk niet de Hardin Scott uit het boek leren kennen, want zo lief is hij niet. En zo lief en romantisch verloopt hun relatie niet in het boek. Het boek vertelt je over een duistere kant van de liefde.

Tessa en Harding in After
Tessa & Hardin – bron: Film After

Mijn mening

De film is leuk om te kijken wanneer je het boek nog niet kent. Het biedt een luchtig verhaal dat heerlijk romantisch is over een jong meisje dat de volwassenheid ontdekt samen met haar nieuwe liefde. Ze leert ook gelijk dat de wereld soms hard en gemeen kan zijn, maar het verhaal blijft toch grotendeels fijn en positief.

Als je het boek kent, ben je misschien wel teleurgesteld over deze uitgeklede versie van het verhaal dat absoluut niet overbrengt wat de schrijver heeft willen vertellen over de liefde tussen Tessa en Hardin.

Ik vind het boek veel beter dan de film. Anna Todd heeft het verhaal goed geschreven, maar het verloopt wel wezenlijk anders. Als je de film kent, denk ik dat sommigen erg teleurgesteld zouden kunnen zijn over de Tessa en Hardin uit het boek. Hun problematische liefdesleven en het personage Hardin kunnen dan rauw op je dak vallen.

Ik vind de film 3 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Het boek: After / Hier begint alles van Anna Todd.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement bij Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *