Nyxia Uprising

Titel: Nyxia Uprising
Genre: Science Fiction, Young Adult
Schrijver: Scott Reintgen
Verteller: Sullivan Jones, Kyla Garcia, Alex Romashov, Keong Sim
Duur van het boek: 10 uur 04 minuten
Alle boeken van deze Nyxia Triad serie:

  1. Nyxia
  2. Nyxia Unleashed
  3. Nyxia Uprising

Recensie: In “Nyxia Uprising” strijden Emmett en zijn vrienden, samen met de inheemse Imago van de planeet Magnia, tegen de corrupte Babel Corporation om terug naar de aarde te vluchten en hun vrijheid te winnen.

“Nyxia Uprising” is het derde en laatste deel van de Nyxia Triad-serie door Scott Reintgen. Dit boek is het einde van het meeslepende verhaal van Emmett Atwater en andere jonge rekruten die door de Babel Corporation zijn uitgekozen om naar de verre planeet Eden te reizen. De serie biedt bijzondere personages, veel verrassingen in het verhaal en thema’s zoals macht, hebzucht, en overleving.

Samenvatting

Het is erop of eronder in het verhaal van “Nyxia Uprising”. Emmett en de andere tieners willen terug naar huis, maar na de ontdekkingen aan het einde van het tweede boek, “Nyxia Unleashed”, waarin de ware aard van de Babel Corporation en hun bedrieglijke motieven aan het licht kwamen, zijn Emmett en de andere tieners vastberaden om te vechten voor gerechtigheid en onafhankelijkheid. Ze hebben hun krachten gebundeld met de Imago, de oorspronkelijke bewoners van de stervende planeet Eden, om samen te ontsnappen. Dit verhaal beleven we vanuit verschillende perspectieven. We volgen nog steeds Emmett als hoofdpersonage, maar Anton probeert voor hen in de ruimte een ruimtevaartuig naar de aarde te bemachtigen. Veel komt hierdoor op zijn schouders terecht en hij moet uitkijken voor de listen en bedrog die Babel nog achter de hand heeft. Maar de tieners zijn het zat om zo door Babel bespeeld te worden. Het wordt tijd om ze een koekje van eigen deeg te geven. Longwei Yu heeft zo zijn eigen plan gemaakt. Al met al krijgen we een verhaal vol actie, waarbij het erom gaat of de tieners wel of niet naar de Aarde zullen terugkeren.

Maak dat je wegkomt!

Magnia zelf speelt een cruciale rol in het verhaal. Deze planeet, rijk aan Nyxia, een buitengewoon waardevol en veelzijdig mineraal, is het toneel van vele confrontaties. De tieners, die inmiddels ervaren zijn in het manipuleren van Nyxia, gebruiken hun vaardigheden op verrassende manieren om de strijd aan te gaan met Babel. Hun doel: samen met een groep Imago’s terugkeren naar de Aarde. Babel heeft nog geen idee welke ramp deze planeet te wachten staat. Zij staren zich blind op hun veroveringsdrang. Zij willen deze planeet in handen hebben, zodat ze schatrijk kunnen worden door alle Nyxia te mijnen, zodra ze zich van de Imago’s hebben ontdaan. De race tegen de klok maakt het verhaal extra spannend, want wie niet van de planeet af weet te komen, zal het einde ervan van dichtbij meemaken.

Diversiteit en inclusiviteit

Scott Reintgen heeft nadrukkelijk verschillende personages bedacht die hun achtergronden en culturen vertegenwoordigen. De schrijver vindt het belangrijk dat deze serie toegankelijk is voor een breed publiek. Speciaal voor ons Nederlanders heeft hij een Nederlands personage bedacht: Dr. Vandemeer, de begeleider van Emmett in het eerste boek van deze serie. Maar alle tieners komen uit verschillende landen, waaronder Japan, China, Rusland, Brazilië, Kenia, Palestina, Ierland, Egypte, en meer. Tussen de tieners onderling ontstaan ook romantische relaties, waarbij cultuur of geslacht niets uitmaakt.

Sterke vrouwelijke personages

De vrouwen in het verhaal zijn krachtig. Zo is Morning een veel betere leider dan Emmett, en hij is doodsbang voor de gevaarlijke Isadora. In dit verhaal maakt het niet uit of een tiener een jongen of een meisje is; ze zijn aan elkaar gewaagd, behalve Morning, die met kop en schouders boven de rest uitsteekt.

Een tienerverhaal in de ruimte

Ondanks hun ongewone situatie behouden de tienerpersonages gedrag dat typerend is voor hun leeftijd, zoals tienerachtige ruzies, verliefdheden en humor. Dit draagt bij aan de geloofwaardigheid van hun karakters en maakt ze herkenbaar voor jonge lezers.

Pas op voor de buitenaardse wezens!

De tieners moeten vechten voor hun leven en de gevaarlijke wezens van de planeet zien te vermijden of te overleven, voordat zij ten prooi vallen. We krijgen wezens te zien die zo uit horrorfilms lijken te komen, zoals de “Broodlords” in het water of de “Arabella’s”, waarvan je amper de duizenden poten weet te ontlopen!

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Nyxia Uprising van Scott Reintgen, een Science Fiction avontuur voor tieners.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $149.50 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht voor 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *