After 1- Hier begint alles

Titel: After 1 – Hier begint alles
Genre: Young Adult
Schrijver: Anna Todd
Verteller: Lotte Horlings
Duur van het boek: 17 uur 42 minuten
Alle boeken van deze After serie:

Recensie: “After” van Anna Todd volgt Tessa Young die op de universiteit de “bad boy” Hardin Scott ontmoet, wat haar leven en kijk op liefde voorgoed verandert. Hun intense en vooral heftige relatie zet haar wereld op zijn kop.

Samenvatting van het verhaal After

‘After’ van Anna Todd vertelt het verhaal van Tessa Young wanneer ze voor het eerst op zichzelf gaat wonen in een studentenhuis voor haar opleiding aan de universiteit. Ze is ambitieus en heeft haar leven perfect gepland. Haar moeder en haar vriend Noah brengen haar naar haar studentenkamer en daar ontmoeten ze haar kamergenote Steph en de vrienden van Steph. Ze schrikken zich een hoedje als ze zien hoe anders Steph en haar vrienden eruitzien vergeleken met hoe zij zelf vinden dat ‘keurige studenten’ eruit moeten zien. Steph en haar vrienden zitten onder de piercings en tattoos. Dit is gelijk het moment dat Tessa voor het eerst Hardin Scott ontmoet. Hardin is precies het tegenovergestelde van wat Tessa nastreeft in het leven, maar toch blijven hun paden elkaar kruisen en ontdekt ze al gauw welke geweldige gevoelens hij in haar oproept, gevoelens die ze nooit met Noah heeft ervaren. Hardin en Noah komen uit twee verschillende werelden: Noah is lief en attent, terwijl Hardin grof, chagrijnig en ongevoelig is voor de gevoelens van anderen, maar toch valt ze als een blok voor Hardin.

Tessa & Hardin – bron: Film After

We krijgen hiermee een liefdesverhaal vol passie, pijn en verdriet. Achter alle mooie momenten die Tessa en Hardin met elkaar delen, duiken de flinke ruzies op waarbij Hardin haar hart keer op keer breekt, om vervolgens steeds smekend terug te keren, vragend om ‘nog een kans’ en nog één, en nog één…

Deze serie is verfilmd en de films zijn op dit moment te zien op Amazon Prime Video. Bekijk de trailer van de film hieronder.

De personages in After

Tessa Young
Naast een heftig liefdesverhaal draait dit verhaal ook om jezelf leren kennen en jezelf ontwikkelen. Tessa is 18 jaar en begint aan haar volwassen leven. Ze staat er alleen voor in haar studentenkamer, studerend aan een universiteit en hopend op een goede start. Ze is eindelijk weg van haar dominante moeder en leert haar eigen keuzes te maken. Meer en meer ontdekt ze dat ze niet is wie ze dacht te zijn. Ze kiest voor een ander soort leven dan ze vooraf tot in de puntjes had gepland. Met Hardin ontdekt ze hoe liefde voelt, en dat is meer dan de genegenheid die ze tot nu toe voor haar vriend Noah heeft gevoeld, maar nu moet ze nog ontdekken hoe een echte relatie werkt.

Hardin Scott

Hardin is het klassieke ‘bad boy’ personage met een Brits accent, tatoeages, en een duister verleden. Hij is intellectueel, charismatisch en diep beschadigd, wat maakt dat Tessa steeds meer om hem geeft en hem zijn kwalijke gedrag keer op keer vergeeft. Zijn temperament is explosief en hij laat zich vaak gaan in zijn woede. Ook kwetst hij regelmatig de mensen om hem heen. ‘Rustig blijven’ is hem volkomen vreemd; al als kind was hij vaak boos en gewelddadig. Zijn relatie met Tessa is explosief en vol passie, maar ook vol conflicten en intens verdriet. Hardins achtergrond en de complexe relatie met zijn familie, met name zijn vader, spelen een grote rol in zijn gedrag en ontwikkeling door het verhaal heen. Dit verhaal is begonnen als fanfictie en de schrijver had destijds het verhaal geschreven met Harry Styles in gedachten als deze rol. Toen het verhaal als boek uitkwam, is dit personage hernoemd naar Hardin Scott, waarbij wel gekozen is om de initialen hetzelfde te houden.

Noah
Noah is Tessa’s vriend met wie ze al die jaren een relatie heeft gehad. Hij is één jaar jonger en gaat volgend jaar pas naar de universiteit. Zijn personage vormt een groot contrast met Hardin. Noah is betrouwbaar, lief en ondersteunend, en vertegenwoordigt Tessa’s oude leven en waarden voordat ze naar de universiteit ging. Hun relatie wordt gecompliceerd door Tessa’s groeiende gevoelens voor Hardin en haar veranderende zelfbeeld.

Landon
Landon is Tessa’s beste vriend op de universiteit en de stiefbroer van Hardin. Hij is vriendelijk, verstandig en staat altijd voor Tessa klaar.

Steph

Steph Jones en Tessa Young – bron: Film After

Steph is Tessa’s eerste vriendin op de universiteit. Ze neemt Tessa mee in haar wilde uitgaansleven en stelt haar bloot aan een losse levensstijl en rebelse houding. Hun vriendschap opent voor Tessa een deur naar een kant van het leven die haar totaal vreemd is, maar die haar desondanks aantrekt.

Knipperlicht relatie

Dit verhaal beschrijft een knipperlicht relatie, waarbij Tessa ’s morgens niet weet hoe haar dag zal verlopen. Zal ze vanavond nog met Hardin samen zijn of huilt ze zichzelf weer eens in slaap met een gebroken hart? Het is haar eerste echte liefde en ze weet nog niet hoe een goede relatie eruit ziet. Ze kent alleen de gewelddadige relatie van haar ouders toen ze jong was en het kille gedrag van haar moeder. Ze heeft geen beeld bij een goede en gezonde relatie.

De eerste keer

Tessa is nog maagd wanneer ze naar de universiteit gaat. Dit verhaal legt nadruk op hoe belangrijk “je eerste keer” is en hoe mooi het zou zijn als je dit kan ervaren met iemand die zielsveel van je houdt en je respecteert.

Tessa & Hardin – bron: Film After

Heel veel seks

Toen deze oorspronkelijke fanfictie werd bewerkt tot een boek, zijn de seksscènes veel uitgebreider gemaakt. Seks komt heel vaak en tot in detail aan bod.

Mijn mening

Dit verhaal is behoorlijk meeslepend geschreven en beschrijft tot in de puntjes hoe een piepjonge vrouw haar eerste liefde kan ervaren. De schrijver gaat tot in detail in op hoe haar hele leven ineens alleen maar om haar nieuwe liefde draait en hoe twee jonge mensen die zoveel van elkaar houden, elkaar toch keer op keer diep kunnen kwetsen. Hardin is degene die continu de fout in gaat en haar steeds weer kwetst, maar Tessa is op haar beurt ook niet geheel onschuldig. Zij weet haar eerste vriend Noah behoorlijk te bedriegen en te kwetsen.

Dit verhaal is er zeker één die je uitdaagt om er goed over na te denken en je eigen mening te vormen. De liefde tussen deze twee jonge mensen is gecompliceerd en is zeker niet één die ik voor mezelf of mijn kinderen zou wensen, omdat ik mezelf een warme, respectvolle liefde toewens. Als je het nu al samen zo moeilijk hebt, hoe moet dat dan wanneer je een gezin met kinderen gaat vormen? Dan wordt het pas echt zwaar. Dan wil ik een man aan mijn zijde die er altijd voor ons zal zijn en samen met mij ons gezin door moeilijke situaties heen loodst. Ik wil geen man die me continu kwetst en breekbaar achterlaat, zodat ik misschien niet voor mijn kinderen klaar zal staan wanneer ze me nodig hebben. Dat is mijn mening over de liefde, maar dat neemt niet weg dat de schrijver deze complexe liefde heel goed en vooral meelevend heeft beschreven. Het was spannend tot de laatste adem.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: After / Hier begint alles van Anna Todd.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Ik heb een abonnement bij Storytel.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *