De magische boeken van Hogwarts: Van Beedle de Bard tot Zwerkbal

Zoals alle fans van de Harry Potter boeken weten, liggen er op de boekenplanken van de Hogwarts bibliotheek allerlei fascinerende boeken. Er zijn er drie in het bijzonder waar je vast weleens over hebt horen fluisteren door sommige studenten aan Hogwarts. Deze boeken zijn niet alleen een bron van magische kennis, maar ook van mysterie en avontuur. Lees verder en ontdek de verhalen en geheimen van deze drie speciale boeken. Ben je klaar om meer te leren over de boeken die zelfs de meest nieuwsgierige tovenaarsleerlingen niet kunnen weerstaan? Laten we beginnen met de korte Engelstalige video hieronder.

Fabeldieren en waar ze te vinden

Hermione heeft ongetwijfeld het boek ‘Fabeldieren en waar ze te vinden’ gelezen. En zoals je je misschien wel kunt herinneren, schrok ze enorm toen ze een hoorn ontdekte die zeker kon exploderen.

Hoe weet je zo zeker dat het een Erumpent horn is?” vroeg Ron. Er is een beschrijving in Fabeldieren en waar ze te vinden’.

Zwerkbal door de eeuwen heen

Harry Potter heeft veel geleerd over de geschiedenis van Zwerkbal voordat professor Sneep zijn boek afpakte, tenminste!

‘Wat heb jij daar, Harry Potter?’ vroeg Sneep. Waarop Harry Potter zijn boek ‘Zwerkbal door de eeuwen heen’ liet zien. En toen was hij het boek kwijt. ‘Bibliotheekboeken mogen het schoolgebouw niet verlaten,’ zei Sneep, ‘geef het maar aan mij. Vijf punten aftrek voor Griffoendor.

De vertelsels van Baker de Bard

Wij zijn bekend met de sprookjes van Assepoester en de Schone Slaapster, maar de studenten van Hogwarts kennen allemaal de wonderlijke verhalen van Baker de Bard. Geloof je me niet? Vraag het maar aan Ron Wemel. Wie heeft er nou nog nooit gehoord van ‘Knabbeltje en Babbeltje’? En wat dacht je van ‘Het verhaal van de drie gebroeders’?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *