A Sweethaven Christmas

Titel Engels: A Sweethaven Christmas
Genre: Romans, kerst, geloof in God
Schrijver: Courtney Walsh
Verteller (Engels): Vanessa Daniels
Duur van het boek (Engels): 8 uur 52 minuten
Alle boeken van deze Sweethaven Circle serie:

  • A Sweethaven Summer
  • A Sweethaven Homecoming
  • A Sweethaven Christmas

Recensie: “A Sweethaven Christmas” is een verhaal over vrienden in een klein stadje die elk hun eigen problemen hebben tijdens Kerstmis, maar samen troost en kracht vinden bij elkaar en bij God.

Samenvatting van A Sweethaven Christmas

“A Sweethaven Christmas” van Courtney Walsh is het derde boek in de Sweethaven-serie. Deze hartverwarmende roman draait om vriendschap, de kerstdagen en het geloof in God. In het kleine plaatsje Sweethaven komen verschillende personages samen om de feestdagen te vieren, elk met hun eigen problemen en geheimen. De verhaallijn volgt het leven van een hechte groep vrienden en familieleden, die elk geconfronteerd worden met hun unieke uitdagingen en persoonlijke strijd. Dit derde deel van de serie brengt personages uit de eerdere delen samen in een verhaal dat zich afspeelt tijdens de feestdagen. We lezen over de complexiteit van familierelaties, vriendschap en persoonlijke groei.

Setting

Sweethaven wordt gepresenteerd als een idyllisch stadje waar iedereen elkaar kent en waar de gemeenschapszin sterk is. De kerstactiviteiten die in het boek beschreven worden, zoals het aansteken van de kerstboom in de stad, een wandeling langs een pad met sfeerlichten, en een optreden in het midden van de stad, dragen allemaal bij aan de feestelijke en warme sfeer. Deze sfeervolle setting creëert een gevoel van nostalgie en verlangen, wat typisch is voor kerstverhalen. Het benadrukt ook het belang van terugkeren naar je wortels en het vinden van troost en begrip in de gemeenschap en bij geliefden.

Personages

Lila’s verhaal is er een van innerlijke strijd en familiedynamiek. Ze is zwanger en kwetsbaar en worstelt nu met de stress veroorzaakt door haar manipulatieve en overheersende moeder. Zij en haar man zijn nu weer terug in Sweethaven, omdat dit de plek uit hun jeugd is en ze de kerstdagen op deze magische plek met hun vrienden willen vieren. Maar de ouders van Lila veroorzaken veel stress met leugens uit het verleden. Het is erg sneu hoe Lila constant gekleineerd wordt door haar moeder. Haar moeder probeert onzekerheid te zaaien door Lila te waarschuwen dat haar man Tom haar mogelijk ontrouw zal zijn. Dit zorgt voor spanningen in haar relatie en haar eigen geestelijke gezondheid tijdens deze belangrijke fase van haar leven.

Campbell is de dochter van Tom, en daarmee onbedoeld de reden waarom Lila’s moeder onzekerheid weet te zaaien. Tom heeft het grootste deel van hun huwelijk tegen Lila gelogen en geheim gehouden dat hij haar beste vriendin zwanger had gemaakt voordat ze met elkaar trouwden. Dit is de eerste kerst voor Campbell sinds de dood van haar moeder. Ze mist haar moeder vreselijk en heeft moeite om haar plek te vinden. Is zij nu de reden van de moeilijkheden tussen Lila en haar vader Tom? En hoe zit het met haar vriend? Kan ze het aan om een serieuze relatie aan te gaan, met het risico weer gekwetst te worden?

Meghan en Lila zijn vriendinnen. Meghan, een beroemde zangeres, bevindt zich in een moeilijke fase van haar carrière. Ze heeft uitstekende PR nodig, anders zou haar carrière wel eens kunnen eindigen. Deze kerst krijgt ze de kans om haar eigen realityshow te maken in Sweethaven, waarbij de wereld kan genieten van haar kerstviering in dit stadje. Maar de opnames van een realityshow verlopen niet zoals verwacht. Ze krijgt te maken met acteurs die haar vrienden en familieleden moeten voorstellen. De problemen die hieruit voortkomen, raken niet alleen Meghan, maar ook haar vrienden en familie, die blijkbaar niet goed genoeg worden geacht om zichzelf te mogen zijn in deze realityshow.

Jane is een van de hechte vriendinnen. Ook zij kampt met haar eigen problemen. Het begint wanneer ze een vrouw tegenkomt uit haar jeugd. Zij heeft haar destijds op school genadeloos gepest dat ze dik was. Ook nu weer wijst deze vrouw haar op haar gewicht en wanneer ze door een stoel zakt tijdens een kerkdienst, komt al haar pijn van deze pesterijen en onzekerheden weer naar boven. Ja ze is nu dik en ze moet beter voor haar lichaam zorgen. Ze smeekt God om zijn hulp en kracht om haar eetpatroon aan te passen. Zelf heeft ze niet de discipline om lekkernijen te laten staan.

De moeder van Meghan speelt ook een grote rol in dit verhaal. Er komen belangrijke gebeurtenissen op haar pad. Ze krijgt een mooie kans om een groot project aan te pakken. Nu ze weduwe is, denkt ze ook steeds vaker aan haar eerste liefde. Durft ze contact met hem te zoeken? En wat als er nog steeds een connectie tussen hen is? Is ze klaar om weer een nieuwe liefde in haar leven toe te laten?

A Sweethaven Christmas van Courtney Walsh is een kerstroman over geloof in God.

Mijn mening

Dit verhaal voelt als een soapserie. We springen steeds van het ene personage naar het andere, en elk kampt met zijn eigen problemen. Gelukkig vinden ze allemaal troost in God, die hen kracht en moed geeft om de nodige veranderingen door te voeren. De personages zijn bijzonder en het verhaal is prima als stand-alone te volgen, ook al ken ik de eerdere boeken niet. Ik houd alleen niet van het constant heen en weer wisselen tussen personages. Nergens raak ik echt diep betrokken bij een personage, want net wanneer het spannend wordt, gaan we weer naar een ander personage. Na verloop van tijd begin ik het verhaal zelfs saai te vinden, omdat het steeds wisselen van perspectief me te veel uit het verhaal haalt.

Als je op zoek bent naar een hartverwarmend verhaal over het vinden van liefde, het versterken van vriendschappen en familiebanden tijdens de kerstperiode, vol romantiek en winterse charme, dan raad ik je het boek Meet Me Under the Mistletoe aan.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: A Sweethaven Christmas is een kerstroman van Courtney Walsh.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *