De Zeven Sleutels – Het pad van de Roverkoning

Titel: De Zeven Sleutels – Het pad van de Roverkoning
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Tom Rijpert
Verteller: Kevin Hassing
Uitgever: Pelckmans
Duur van het boek: 5 uur en 55 minuten
Alle boeken van deze De zeven sleutels serie:

  • De Zeven Sleutels – Het pad van de Roverkoning
  • De Zeven Sleutels – Voorbij de val

Recensie: Een spannend avontuur van zeven reizigers op zoek naar magische sleutels, vol met mysterie, magie en onverwachte wendingen.

Samenvatting van het verhaal

Dit verhaal is een avontuur over een reis vol met spannende momenten en gevaar. Het verhaal gaat over zeven sleutels en zeven reizigers die elkaar niet kennen, maar toch samen aan deze gevaarlijke reis beginnen. De zeven reizigers zijn bijzondere personages, zoals de oude spinster die kan zien wat mensen gaan overkomen. Ze ziet te veel, want ze kan de mensen niet helpen en hun lot niet veranderen. Wat ze heeft gezien zal hoe dan ook gebeuren. De blinde vos, die ook nog eens kan praten, wil ook aan deze reis beginnen, omdat hij graag weer De Zingende Tuinen wil horen. Tegelijkertijd komt het moment dat het meisje zonder naam eindelijk haar naam ontdekt en zich plotseling herinnert wat sleutels zijn en in haar wordt iets wakker gemaakt door het woord sleutel. Pjotr, een bleke sprietige puberjongen wil ook graag mee met deze reis, niet omdat hij verlangt naar wat zich aan het einde van zijn reis bevindt, maar om het meisje Ellie die aan deze reis deelneemt. Ellie is een zeer bijzonder meisje met een vreemd beroep. Zij is de Koetsier. Ze kan mensen in een gewenste richting sturen. Abdul de Schim hoopt aan het einde van deze reis een grote beloning te vinden. Alleen deze vooruitzicht heeft zijn leven van bedriegen en stelen verandert. Een man die soepel van schaduw naar schaduw kan bewegen kan dan ook gemakkelijk anderen bestelen. Deze hele onderneming is gepland door de Kobold die de eerste sleutel in zijn bezit heeft. De eerste van de zeven sleutels om deze reis te kunnen maken. Nu hij zes andere reizigers heeft, kan hij eindelijk op weg naar de eerste poort en aan deze gevaarlijke reis beginnen. Tijdens deze reis ontdekken we het verhaal van de Roverkoning. Hij heeft zeven poorten gebouwd om zijn schatkamer van de buitenwereld af te schermen. Wat is er nou mooier dan een zoektocht naar een geweldig grote schat? Maar om daar te komen moeten deze reizigers eerst de zeven poorten levend door zien te komen en de bewakers van deze poorten zijn niet alleen maar monsterlijk sterk. Ze kunnen ook verraderlijk slim en listig zijn.

Sfeerbeeld ter illustratie van een herberg bij een klif.

De setting

Dit verhaal biedt een heerlijke fantasie setting met een herberg op een klif en een kobold als waard. Een schim die in de schaduwen kan verdwijnen, een vrouw die de toekomst kan voorspellen en niet voor niets de spinster wordt genoemd, en een pratende vos die door magie aan deze gave is gekomen. We zullen een nieuwe fantasy wereld verkennen met deze serie. En ja, er is magie in deze wereld, maar voor dit boek moet je niet gelijk denken aan tovenaars en heksen. Het zit hem meer in een magische wereld waarin meer mogelijk is dan normaal. We krijgen mysterieuze poorten met bijzondere bewakers, zoals monsters, maar magie speelt ook een grote rol bij deze poorten.

Serie

Dit boek biedt het begin van deze serie. Het is een verhaal dat verteld wordt door een oom aan zijn twee nichten en iedere dag vertelt hij een deel van dit verhaal. Wat dat betreft is dit boek dus de eerste avond van zijn vertelling. We maken kennis met de bijzondere personages en ontdekken van alles over deze reis en beginnen bij de eerste paar poorten. Waar zijn deze poorten te vinden? Hoe zien ze eruit en door wie worden ze bewaakt? In boek twee zullen we verder gaan met deze reis en luisteren we naar wat de oom nog meer vertelt.

Sfeerbeeld ter illustratie van dit verhaal.

Mijn mening

Dit is een spannend begin van een nieuwe serie in een heerlijke setting vol fantasie en magie. Ik ben dol op de samenstelling van de personages. Zowel jong als oud, man en vrouw, mensen en andere schepsels komen aan bod in dit gezelschap. Lekker divers dus. Het boek neemt lekker zijn tijd om je met korte hoofdstukken al deze personages te leren kennen, je over deze reis en de Roverkoning uit te leggen.

Het verhaal is niet lineair geschreven. We gaan soms over en weer in tijd om uiteindelijk weer bij eenzelfde scène uit te komen, maar dan vanuit een ander perspectief om te zien hoe geniaal uitgedacht en uitgewerkt dit moment was. We krijgen ook vaak verwijzingen naar wat er nog gaat komen, meestal zijn dit verwijzingen aan wat er mis zal gaan en welk gevaar hen in zijn greep gaat houden. Sommige van deze verwijzingen komen we later tegen in het verhaal en anderen zullen zich nog later moeten afspelen in de volgende boeken.

Dit verhaal biedt kinderen spanning, avontuur, magie en mysterie. Ik houd wel van deze mix.
Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.

Mijn lijst met de leukste boeken voor kinderen.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Ebook en hardcover in het Nederlands. Ebook is gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • LuisterrijkNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie: De Zeven Sleutels – Het pad van de Roverkoning van Tom Rijpert.

Ik heb het boek deels als Ebook gelezen en deels in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *