White Trash Zombie Apocalypse

Titel: White Trash Zombie Apocalypse
Genre: Zombie mysteries
Schrijver: Diana Rowland
Verteller: Allison McLemore
Duur van het boek : 9 uur 54 minuten
Alle boeken van deze serie:

Recensie: Angel Crawford, een jonge vrouw uit een moeilijk milieu, ontdekt de uitdagingen en gevaren van haar nieuwe leven als zombie, waarbij ze zichzelf vaak in riskante situaties stort om mysteries op te lossen.

Samenvatting

Dit is het derde boek in de serie over het leven van Angel Crawford na haar transformatie in een zombie. Angel, een jonge vrouw uit een moeilijke thuissituatie, wordt samen met haar vader vaak gezien en behandeld als ‘white trash’. Sinds haar verandering in een zombie maakt ze eindelijk vooruitgang in het leven en gaat het stukken beter met haar. Toch blijkt het leven als zombie verrassend gevaarlijk te zijn, of is dat enkel zo voor Angel, die schijnbaar ongeluk aantrekt?

In dit vervolg pikken we de draad weer op waar we gebleven waren in boek twee, met enkele onopgeloste zaken. Ook nu bevindt Angel zich voortdurend in levensbedreigende situaties, waarbij haar zombie-krachten vaak goed van pas komen. Maar het lijkt erop dat ze zichzelf steeds weer in gevaar brengt. Een centraal thema in dit verhaal is de aanwezigheid van zombies als acteurs voor een zombiefilm. Tijdens een evenement, waar deze ‘acteurs’ rondslenteren op zoek naar ‘hersenen’ ter promotie van de film, is Angel de enige die inziet dat één van de zombies niet acteert, maar daadwerkelijk op jacht is naar hersenen. In plaats van deskundigen te alarmeren, confronteert ze de zombie zelf en lokt hem naar een afgelegen plek. Een jonge, kleine vrouw alleen op zo’n afgelegen plek, wat kan er dan misgaan? Dit verhaal zit vol met situaties waarin Angel gevaar opzoekt, gedreven door haar behoefte om anderen te helpen.

Zombie Mysterie

Zoals gebruikelijk in deze serie, wordt ook in dit boek Angel geconfronteerd met een mysterie dat ze moet oplossen. Ten eerste is er een fotografe die haar voortdurend in de gaten houdt en foto’s van haar maakt. Waarom doet ze dit? Voor wie werkt zij? En wat is haar ware motief? Dan is er nog Philip, haar ‘zombiekind’ uit het vorige boek. Telkens wanneer Angel niet oplet of zich ergens alleen bevindt, verschijnt hij weer, klaar om… ja, wat eigenlijk? Probeert hij haar weer gevangen te nemen zodat ze teruggebracht kan worden naar een geheim laboratorium? En waarom blijven de wetenschappers zo geïnteresseerd in haar?

Veel Actie

Dit verhaal zit vol actie, inclusief talrijke zombiegevechten. Ja, Angel is een zombie en zou zich in theorie geen zorgen moeten maken, maar haar tegenstanders beschikken ook over zombies – en dat zijn geen kleintjes, maar grote kerels met gevechtstraining! Maar Angel heeft haar eigen geheime wapen: een flinke dosis lef, gecombineerd met een zwarte band in ‘dirty fighting’ en een koppigheid die weigert op te geven. Dus ja, super gespierde zombie mannen… jullie zijn gewaarschuwd!

Sazzyness

Zoals in de andere boeken zit ook dit verhaal vol met Angel’s pittigheid. Haar directheid en taalgebruik zijn simpelweg heerlijk om naar te luisteren, zo anders dan mijn eigen stijl, maar ik kan het enorm waarderen in een zombieverhaal met een jonge vrouw van klein formaat als de underdog. Vooral als het leven haar keer op keer tegenslagen geeft, moet ze zichzelf steeds weer optillen en afstoffen. Een houding vol bravoure en pittigheid is beter dan bij de pakken neer te zitten en alles wat op je pad komt te ondergaan.

Zombiegemeenschap

In dit deel van de serie krijgen we iets meer inzicht in de zombiegemeenschap, al blijft de informatie hierover redelijk beperkt. Dit is eigenlijk ook wel logisch, aangezien zombies hun overleving waarborgen door hun anonimiteit te beschermen. Toch ontdekken we een nieuwe wending: het lijkt erop dat er binnenkort een confrontatie zal plaatsvinden tussen mensen en zombies. Gezien het feit dat zombies in de minderheid zijn, is het niet te verwachten dat mensen hen met open armen zullen ontvangen zodra ze ontdekken wie hun ‘medebewoners’ zijn en wat hun voedselbron is. Ik heb het vermoeden dat de volgende boeken zich meer in deze richting zullen ontwikkelen.

Mijn Mening

Ik vind deze serie absoluut een aanrader. De hoofdpersoon is fantastisch en heerlijk pittig. Ze is zeker geen standaardheldin. Het verhaal draait vooral om de persoonlijke ontwikkeling van een jonge vrouw uit een achterstand milieu die zichzelf nu alsnog omhoog probeert te werken. ‘Beter laat dan nooit’ lijkt hier wel het motto te zijn.

Qua zombieverhaal is dit ook allesbehalve standaard. Geen pandemie, geen apocalyps. Het overleven wordt hier verteld door actievolle verhalen, zoals je die wellicht kent uit veel actieboeken, maar dan nu met zombies in plaats van supersoldaten. Laten we ze Zoldiers noemen! Ik kan deze serie het beste omschrijven als ‘Sookie Stackhouse’, maar dan met zombies in plaats van vampiers.

Het is echt balen dat de luisterboeken bij dit deel eindigen en de volgende boeken nog niet beschikbaar zijn. Ik kan wel de e-books van de volgende delen kopen op Bol.com, maar dat is toch niet helemaal hetzelfde.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met boeken en series over zombies.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: White Trash Zombie Apocalypse van Diana Rowland.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $149.50 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht voor 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *