Even White Trash Zombies Get the Blues

Titel: Even White Trash Zombies Get the Blues
Genre: Zombie mysteries
Schrijver: Diana Rowland
Verteller: Allison McLemore
Duur van het boek : 9 uur 10 minuten
Alle boeken van deze serie:

Recensie: Angel Crawford, een zombie, werkt bij een mortuarium en ontdekt een groot mysterie als ze een lijk zonder hersenen vindt, wat haar in allerlei problemen brengt.

Samenvatting

Dit is het tweede boek in de reeks over Angel Crawford, die een zombie is. De problemen starten voor Angel als ze een lijk moet ophalen bij een laboratorium. Haar baan bij het mortuarium is ideaal voor haar; ze verzamelt lijken en assisteert bij autopsies. Deze baan biedt haar precies wat ze nodig heeft om te overleven: hersenen. Sinds enkele maanden is Angel namelijk een zombie, zoals je in het eerste boek van de serie kunt lezen.

zombie met hersenen in de hand

De problemen in dit boek beginnen wanneer Angel een lijkt moet ophalen. Als ze het lijk klaarmaakt voor transport, merkt ze iets vreemds op: het lijk heeft geen hersenen. Als hongerige zombie zou ze deze moeten kunnen ruiken, maar bij dit lichaam ontbreekt elke geur van hersenen. Ze concludeert dat hij waarschijnlijk ook een zombie was. Haar leven neemt een duikvlucht als ze in het mortuarium geconfronteerd wordt met een gemaskerde man die het lijk opeist. Angel moet het lijk wel overhandigen om niet neergeschoten te worden.

Deze gebeurtenis brengt haar in de problemen, vooral vanwege haar verleden. Haar baas en collega’s geloven haar verhaal over de beroving van het lijk niet en wijten het aan haar criminele achtergrond. Zelfs de politie twijfelt aan haar verhaal. Haar vriend, die politieagent is, gelooft haar ook niet als ze zegt dat het lijk mogelijk een zombie was. Hij beweert dat het lijk dood was en geen tekenen van leven vertoonde. De situatie escaleert op haar werk en ze wordt zelfs geschorst. Er verschijnen dagelijks negatieve verhalen over haar in de krant, wat haar baas, die in verkiezingstijd zit, niet kan gebruiken.

Ook haar persoonlijke leven loopt niet op rolletjes. Ze heeft een nieuwe relatie, maar alles gaat haar te snel. Ze wil haar vriend beter leren kennen en behandeld worden als zijn gelijke, en niet alsof hij alles beter weet. De situatie verslechtert als ze zijn oom ontmoet, een invloedrijke zombieleider die niet blij is met Angels transformatie tot zombie. De zombiepopulatie moet klein blijven en het is lastig om genoeg hersenen te vinden voor iedereen. Oom Pietro is niet blij dat zijn neef, voor wie hij grote plannen heeft, een relatie heeft met Angel, een jonge vrouw zonder diploma en met een strafblad.

De zaak wordt nog ingewikkelder als Angel het horloge van het lijk aan de politie geeft, hopend meer te weten te komen over de identiteit van de man. Het blijkt dat het lichaam niet overeenkomt met de naam die zijn werkgever heeft opgegeven. De vingerafdrukken komen overeen met die van Zeke, een zombie wiens hoofd in het eerste boek werd afgehakt. De politie zit nu met twee lijken met dezelfde vingerafdrukken en hetzelfde gezicht, maar met een leeftijdsverschil van dertig jaar. Angel voelt zich ongehoord als haar vriend haar nieuwe bevindingen afwijst en zegt dat ze spoken ziet die er niet zijn. Zo iemand wil ze niet als partner!

Samenzwering

Angel brengt pijnlijke waarheden aan het licht. Een man met twee lichamen, waarvan één duidelijk afwijkt en dat ook nog eens in een laboratorium gevonden wordt? Dat wijst onmiskenbaar op iets verdachts! Maar hoe kan ze dit aanpakken als niemand haar gelooft? Haar eer en carrière staan op het spel. Ze kan toch niet lijdzaam toekijken en zo ten onder gaan? Het wordt haar al snel duidelijk dat iemand binnen dat bedrijf niet wil dat het lichaam wordt onderzocht. Als de waarheid naar boven komt, zou dat voor grote onthullingen kunnen zorgen. Maar was het een medewerker van het bedrijf, of iemand die juist probeerde te ontsnappen?

Zombiehunter

Ook Eddie, bekend uit het eerste boek, speelt een rol in dit mysterie. Waarom vermoordde hij zombies? Wat dreef hem tot de overtuiging dat het monsters waren? Zijn verleden, vermengd met zijn geheime activiteiten als zombiehunter, zou wel eens belangrijke antwoorden kunnen geven in deze zaak.

I am zombie

Zombie

Hoe is het om een zombie te zijn? Is het een virus of een parasiet? Dit verhaal legt heel helder uit hoe dit allemaal in zijn werk gaat. De parasiet en de werking ervan worden duidelijk belicht. Deze parasiet heeft prionen uit hersenen nodig om te overleven en neemt het lichaam over om dit voor elkaar te krijgen. Omdat de parasiet langer in het lichaam wil leven dan menselijkerwijs mogelijk is, zorgt hij uiterst goed voor zijn gastheer. Elke beschadiging aan het lichaam wordt meteen hersteld, waardoor het lichaam veel langer meegaat dan het geval zou zijn zonder de parasiet. Maar de prijs hiervoor is hoog: veel hersenen! Ook het proces van het maken van nieuwe zombies wordt in dit boek uitgebreid behandeld. Het woord ‘openrijten’ is hierbij zeer toepasselijk.

Ik ben meer dan de som van mijn verleden

Angel is het beu om steeds op basis van haar afkomst, haar strafblad en het ontbreken van diploma’s veroordeeld te worden. De afgelopen maanden heeft ze ontdekt dat ze meer in haar mars heeft dan ze tot nu toe heeft laten zien. Ze voelt dat ze klaar is voor de volgende stap. Hoewel ze nog steeds dat duwtje in de rug nodig heeft, komt ze zelf tot het besef dat ze het wil en dat ze het ook kan. Haar eerste uitdaging en doel is het behalen van haar GED. Normaal gesproken is dit een vereiste voor toelating tot een universiteit, maar waarom zou ze het nu niet alsnog halen? Ze realiseert zich dat ze best slim is. Ze hoeft niet met deze achterstand te blijven leven. Er liggen kansen die ze kan grijpen als ze er alleen maar voor gaat. Ook in haar relatie met haar vader en vriend heeft ze zich ontpopt tot een geheel nieuw persoon. Dat ze in het verleden heeft gefaald, betekent niet dat ze nu niet beter weet en beter kan.

Setting

De setting is een kleine stad waar roddels snel de ronde doen. Het is opvallend hoe snel mensen oordelen en met de vinger wijzen naar anderen. Angels verleden vormt een constante bron van discriminatie. Ze wordt geschorst omdat een misdadiger haar op haar werkplek met een pistool heeft bedreigd en beroofd. Vanwege haar achtergrond wordt ze niet geloofd en de krant haalt haar volledig onderuit, puur omdat er op haar wordt neergekeken. Wanneer ze in een groep van mensen van goede komaf terechtkomt, lijkt hun eerste vraag altijd te zijn: “Waar heb jij gestudeerd?” Vervolgens combineren ze haar antwoord met haar uiterlijk, wat hen versterkt in de overtuiging dat ze daar niet thuishoort en niet goed genoeg is.

Mijn mening

Dit is een zeer spannend vervolg in de serie. Ik heb enorm genoten van dit verhaal. Op dit moment geeft deze serie mij hetzelfde gevoel als de serie over Sookie Stackhouse, maar dan nu met zombies in plaats van vampiers.

De wereld van zombies wordt in dit deel goed verder uitgediept en helder uitgelegd, en ik kijk uit naar hoe dit zich verder zal ontwikkelen in boek 3. Ik ben dol op het sassy karakter van de hoofdpersoon. Ze is een geweldige vrouw met een scherpe tong, en gelukkig beschikt ze nu ook over de fysieke kracht om zichzelf te ondersteunen. Reken maar dat ze haar super zombiekrachten regelmatig moet inzetten.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met boeken en series over zombies.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Even White Trash Zombies Get The Blues van Diana Rowland.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $149.50 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht voor 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *