My Life as a White Trash Zombie

Titel: My Life as a White Trash Zombie
Genre: Zombie mysteries
Schrijver: Diana Rowland
Verteller: Allison McLemore
Duur van het boek : 9 uur 5 minuten
Alle boeken van deze serie:

Recensie: Angel wordt een zombie en krijgt een baan in het mortuarium, waar ze geheimen over haar nieuwe leven ontdekt.

Samenvatting

Angel Crawford woont in de moerassen van Zuid-Louisiana bij haar alcoholische vader. Ze is een middelbare school dropout met een pilverslaving en ze heeft zelfs een strafblad. Na een overdosis pijnstillers wordt ze wakker in het ziekenhuis zonder enige verwonding van een auto-ongeluk dat ze zich herinnert. Ze ontvangt een anonieme brief die haar een baan aanbiedt in het lijkenhuis van de gemeente, een aanbod dat ze niet kan weigeren, anders gaat ze naar de gevangenis!

Naarmate ze zich aanpast aan haar nieuwe baan, ontwikkelt ze een onweerstaanbare hunkering naar hersenen en ontdekt dat ze een zombie is geworden. Terwijl ze worstelt met haar nieuwe verslaving en het uitzoeken van wat er met haar is gebeurd, moet Angel snel volwassen worden om haar baan te behouden en in leven te blijven.

Can you see I’m a zombie?

Zombie? Zombies!

Dit verhaal biedt meerdere mysteries die het leven van Angel Crawford als een doodgewone jonge vrouw compleet op zijn kop zetten. Het eerste mysterie is iets waar wij, de lezers, al van op de hoogte zijn, maar Angel zelf nog moet ontdekken. Ze begrijpt niet wat er met haar aan de hand is, terwijl wij de onmiskenbare tekenen van zombificatie herkennen. Alles valt op zijn plaats als Angel oog in oog komt te staan met een andere zombie, waardoor ze beseft dat zij ook tot deze wereld van de ondoden behoort.

Maar dit is slechts het begin van haar zoektocht. Angel worstelt met vragen als: Wie heeft haar in een zombie veranderd en waarom? De mysterieuze weldoener die kleren voor haar achterliet in het ziekenhuis en haar deze nieuwe baan bezorgde, lijkt een sleutelrol te spelen in haar transformatie. Maar waarom heeft deze persoon haar veranderd en laat hij of zij haar nu worstelen met haar nieuwe, gruwelijke realiteit?

Moorden

Angels werk in het lijkenhuis brengt haar in direct contact met de duistere kant van haar nieuwe realiteit. Ze merkt op dat er opvallend veel lijken worden binnengebracht waarvan de hersenen ontbreken. Haar unieke zintuigen als zombie stellen haar in staat om te ruiken wanneer hersens afwezig zijn, waardoor ze een patroon begint te zien dat anderen ontgaat. Dit roept verontrustende vragen op: Is er een losgeslagen zombie die moordt voor zijn voedsel?

Deze gruwelijke ontdekking dwingt Angel om na te denken over de praktische kanten van het leven als zombie. Hoe komen zombies aan hersenen? Zijn er meer zoals zij, onzichtbaar verborgen in de samenleving? Wat zouden ze kunnen doen als zij honger hebben?

iZombie

Angel Crawford is een uniek personage. Ondanks haar problematische verleden, waarbij ze nog steeds neergekeken wordt vanwege haar afkomst, onafgemaakte school, instabiele baan en pillenverslaving, markeert haar onverwachte transformatie tot zombie een keerpunt in haar leven. Haar vader, een dronkenlap met losse handjes, draagt bij aan haar negatieve zelfbeeld en de maatschappelijke stempel van ‘white trash‘.

Maar ironisch genoeg is het worden van een zombie het beste wat Angel kon overkomen. Voor het eerst in haar leven voelt ze zich geen ‘loser’ meer. Deze nieuwe, ondode identiteit biedt haar een kans om haar leven een andere wending te geven, op zoek naar een betere versie van zichzelf. Te midden van haar nieuwe en uitdagende realiteit, streeft Angel naar een hoger doel, waarbij ze zich voor het eerst in staat voelt om boven haar omstandigheden uit te stijgen en een nieuw pad te bewandelen.

Mijn Mening

Dit boek is een fantastisch begin van een nieuwe serie. Het is een verhaal over zombies, maar het gaat totaal anders dan standaard is in de zombiegenre, waardoor het zelfs voor degenen die normaal gesproken niet van zombieverhalen houden, aantrekkelijk kan zijn.

De keuze voor Angel als hoofdpersonage is briljant. Haar moeilijke achtergrond maakt dat ze achterloopt op haar pad naar volwassenheid. Misschien sta je niet stil bij veel dingen die je hebt geleerd van je ouders of waarbij je ouders je een goed voorbeeld hebben gegeven, maar bij Angel zien we hoe dit absoluut niet vanzelfsprekend is. Wanneer ze stappen wil nemen in haar leven loopt ze eerst tegen een muur van niet aanwezige kennis en ervaring op en dan is het des te knapper dat ze de armen uit de mouwen steekt en het toch gaat proberen. Ze moet wel, want er is niemand in haar leven die bereid is haar daarbij te helpen.

Het is mooi hoe Angel als personage een streep trekt onder haar verleden. Wat gebeurd is, is gebeurd, en nu is zij verantwoordelijk voor de rest. Ze gaat niet in de penarie blijven zitten puur omdat iedereen haar tekort heeft geschoten of haar heeft verwaarloosd. Zij bepaalt zelf haar toekomst.

Ik ben heel benieuwd naar deze wereld van mensen en zombies en hoop meer te ontdekken in deel twee van deze serie.

Ik vind dit boek 5 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met boeken en series over zombies.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: My Life as a White Trash Zombie van Diana Rowland.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Audible. Mijn abonnement kost $171.91 per jaar en daarvoor krijg ik 12 credits waarmee ik boeken kan kopen en de boeken van Audible Plus Catalog kan ik gratis met mijn abonnement luisteren. Dit boek heb ik gekocht voor 1 credit.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *