Finding Christmas 

Titel: Finding Christmas 
Genre: Romance, kerstverhaal, dier heeft een speciale rol
Schrijver: Karen Schaler
Verteller: Bailey Carr
Duur van het boek: 9 uur 39 minuten

Recensie: “Finding Christmas” is een hartverwarmend kerstverhaal over Emmie, die volop kersttradities viert, maar onverwachts avonturen beleeft met Sam, in plaats van met haar vriend.

Samenvatting van het verhaal

Emmie houdt van Kerst. Ze gaat rond de kerstperiode helemaal los. Ze wordt dan ook Miss Christmas genoemd! Dit jaar wordt haar eerste Kerst met haar vriend Grant. Ze wil er een speciale gelegenheid van maken en samen met hem Kerst vieren volgens de tradities die ze zelf gewend is, maar ze wil ook samen nieuwe tradities beginnen. Ze heeft maanden aan de voorbereiding van deze vakantie besteed en hoewel ze normaal gesproken allebei altijd druk aan het werk zijn en weinig tijd voor elkaar hebben, hebben ze elkaar beloofd om samen helemaal voor deze vakantie te gaan. Even geen werk, maar samen Kerst vieren. Emmie zit er helemaal klaar voor. Ze zit in het restaurant van het vakantiehotel waar ze zullen verblijven, alles ziet er super romantisch uit in een geweldig kerstthema. Ze heeft een speciaal menu samengesteld voor haar vriend Grant. Voordat ze hierheen vertrok, heeft ze bij zijn appartementencomplex een cadeau voor hem afgegeven met daarin het begin van een speurtocht die hem naar dit vakantieoord zal leiden, zodat ze samen kunnen beginnen aan hun vakantie. Maar wanneer de man uit de auto stapt, is het niet Grant, maar iemand anders! De verkeerde persoon heeft de speurtocht gevolgd en haar romantische kerstvakantie begint totaal niet zo romantisch zoals ze dat had gepland. En wanneer de volgende dag blijkt dat haar vriend geen tijd vrijmaakt om naar haar toe te komen, brengt ze de dag door met Sam, de verkeerde man. En ze blijft de dagen doorbrengen met Sam, totdat Grant eindelijk besluit te komen.

De setting

De setting is helemaal in de sfeer van Kerst. De mooiste kerstkransen, inclusief prachtige lichten en een mooie strik, worden in het verhaal beschreven. Er wordt veel aandacht besteed aan kerstbomen, met de nadruk op de verschillende manieren waarop ze in huis staan en het idee dat je zelfs meerdere kerstbomen in je huis kunt plaatsen – hoe meer, hoe beter lijkt het wel. De sfeer van verschillende soorten kerstbomen wordt uitvoerig beschreven, inclusief de geur van deze bomen en het zelf omzagen van je eigen kerstboom in het bos. Emmie heeft haar kerstvakantie gepland in het stadje Christmas Point, waar alles in de sfeer van Kerst is. Het hotel waar ze verblijft, is de belichaming van Kerst, maar alles in deze stad, inclusief de straat met de naam Candy Cane Lane, ademt kerstmis. Dit is duidelijk de plaats om Kerst optimaal te ervaren. Er komen allerlei activiteiten langs, van sneeuwengelen maken tot schaatsen en het ontdekken van de prachtig versierde kerstboom in het midden van de schaatsbaan, de traditionele “tree lighting” van de stad en meer. Het krijgen van zelfgemaakte kerstkousen en kersttruien maakt het verhaal helemaal af.

Kerstmagie

Het begint al in hoofdstuk 1, wanneer Emmie kerstkransen aan het kopen is en er meer koopt dan ze zelf nodig heeft. Wanneer ze nog één krans wil kopen, vindt ze de mooiste kerstkrans die ze ooit heeft gezien. Tot haar verbazing heeft een man deze kerstkrans ook vast! Ze moet en zal deze krans mee naar huis nemen. Het lijkt wel touwtrekken om deze prachtige kerstkrans. Uiteindelijk geeft de man zijn kerstkrans aan haar mee, ook al was deze krans speciaal voor hem gemaakt volgens de bestelling die hij had geplaatst. De magie van Kerst speelt duidelijk een rol, wanneer uitgerekend deze man, Sam, later per ongeluk het cadeau van haar vriend Grant krijgt en aan de speciale kerstspeurtocht begint.

Mijn mening

Ik had zin in een kerstverhaal waarbij de kerstsfeer volop aan bod komt, en dat heb ik zeker gevonden in dit verhaal. Alles ademt kerstmis. Het verhaal zelf is wel vermakelijk, maar ik heb betere kerstromances gelezen, zoals bijvoorbeeld “A Cosy Christmas in Cornwall” en “A Christmas Cracker“. De rol van de hond Dasher vind ik geweldig. Deze hond komt helemaal tot zijn recht in het verhaal. De luisterboekversie is in dit geval niet een aanrader, omdat de Engelse verteller, vooral in het begin, een zeer overdreven zoete stem opzet die nogal overdreven klinkt. Gelukkig valt dit later in het verhaal mee.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: Finding Christmas van Karen Schaler, een kerst romance.

Ik heb het boek in het Engels geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *