Een contract vol liefde

Titel: Een contract vol liefde
Genre: Romance
Schrijver: Lindi Melse
Verteller: Lotte Horlings
Duur van het boek: 8 uur 20 minuten

Recensie: Bibi, een assistente, maakt een fout op haar werk en vindt onverwacht liefde en vriendschap in een seniorencomplex.

Samenvatting van het verhaal

Dit is een feelgoodroman over vriendschap en romantiek. Bibi, de persoonlijke assistente van haar baas, maakt een grote fout: ze ziet een belangrijke e-mail over het hoofd. Deze fout kan het einde betekenen van de carrières van al haar collega’s. In de e-mail staat dat hun huurcontract afloopt en niet zal worden verlengd. Ze hebben twee maanden de tijd om bezwaar te maken. Zonder tegenbericht wordt er van hen verwacht dat ze het pand verlaten na afloop van het contract.

Bibi maakt wel vaker fouten met belangrijke informatie. Voordat dit probleem op haar werk opdook, verhuisde ze naar een nieuwe woning, om vervolgens te ontdekken dat deze te mooi leek om waar te zijn. Ze had niet begrepen dat ze onderdeel zou zijn van een pilotproject in een seniorencomplex.

Dit verhaal gaat over hoe Bibi haar fout op het werk probeert te herstellen en een manier zoekt om toch in het pand te kunnen blijven werken. Ze ontdekt dat ze het heerlijk vindt in haar nieuwe woonomgeving. Ze geeft veel om de oudere bewoners en merkt dat ze van grote betekenis voor hen kan zijn. Verder ontmoet ze Jasper, de kleinzoon van één van haar buren, en tussen hen is het liefde op het eerste gezicht.

Wat heeft deze winter voor haar in petto? Kan Bibi haar carrière een boost geven, een droomplek voor zichzelf creëren om te wonen en een geweldige partner vinden?

Ik houd ervan om mensen te helpen

Bibi wenst een carrière als advocaat. Daarom heeft ze de functie van persoonlijke secretaresse bij dit advocatenkantoor geaccepteerd. Haar hoop is dat ze hier haar stage als advocaat kan doen, een belangrijke stap richting haar carrière doel.

Ze is dol op haar werk bij dit kantoor, mede omdat er veel pro bono werk wordt gedaan. Bibi heeft van nature de drang om mensen te helpen, vooral degenen die haar hulp het hardst nodig hebben.

Bibi’s carrière wens speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Je voelt haar verlangen naar deze carrière steeds weer terugkomen.

Ik moet nog aan mezelf werken

Het verhaal laat zien dat Bibi, net als iedereen, niet perfect is en dat ook zij aan zichzelf moet werken. Haar grootste probleem is haar neiging om altijd voor iedereen klaar te staan. Ze kan moeilijk nee zeggen. Dit brengt haar in de problemen: wanneer het werk een chaos is, de liefde vol drama zit, en ze zichzelf overbelast door iedereen te willen helpen, wordt het uiteindelijk te veel. Bibi moet leren om soms voor zichzelf te kiezen. Ze moet assertiever worden en leren om ook anderen om hulp te vragen.

Wie is die andere vrouw?

Wanneer Bibi en Jasper elkaar ontmoeten, is het liefde op het eerste gezicht. Maar Jasper is niet alleen voor Bibi een geweldige man; anderen zien dat ook. Er is al een andere vrouw in het spel, iemand uit Jaspers jeugd, die probeert hem voor zichzelf te winnen. Wanneer Bibi ontdekt dat deze vrouw ook nog eens zijn ex is, wordt het haar allemaal te veel. Ze is bang om weer gekwetst te worden. Als Jasper echt voor haar wil gaan, waarom brengt hij dan zoveel tijd door met een andere vrouw? Het voelt alsof hij met twee vrouwen tegelijkertijd date. Daar heeft Bibi absoluut geen behoefte aan.

Wat woon ik hier toch goed!

Toen Bibi ontdekte dat ze in een seniorencomplex kwam te wonen, schrok ze in eerste instantie. Toch wilde ze deze kans niet laten lopen en ze heeft er geen moment spijt van gehad. Het verhaal is gevuld met mooie, hartverwarmende momenten, omdat Bibi veel leven in de brouwerij brengt. De oudere bewoners genieten ervan om tijd met haar door te brengen. Bibi helpt waar ze kan, maar krijgt ook de kans om waardevolle lessen te leren van deze geweldige mensen, die veel meer levenservaring hebben dan zij.

Mijn mening

Ik vind dit verhaal vermakelijk met mooie, hartverwarmende momenten. Het is prima geschikt om zo tussendoor te lezen. Er zitten bijzondere elementen in, zoals de liefde die Bibi voor haar kat voelt. Ze besteedt extra veel aandacht aan haar kat in het verhaal. Ook Jaspers kookhobby vind ik een mooi aspect. Het is heerlijk om een man te hebben die elke dag met liefde voor je kookt!

Toch heeft het verhaal ook minpunten. Een deel ervan is erg voorspelbaar. Daarnaast vind ik Bibi’s karaktereigenschap om belangrijke informatie voor haar baas achter te houden behoorlijk kwalijk. Dit zorgt ervoor dat ik me minder verbonden voel met haar als personage. Ik vind dat ze eigenlijk ontslagen zou moeten worden, niet vanwege één domme fout, maar omdat ze niet lijkt te leren en haar baas blijft dis respecteren door steeds weer informatie achter te houden.

Ik vind dit boek 3 van de 5 sterren waard.
Bekijk mijn lijst met romantische boeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

  • Bol.com: Paperback, Ebook en luisterboek in het Nederlands. Ebook en luisterboek zijn gratis in Kobo Plus voor abonnees.
  • Amazon.nl: Kindle en paperback in het Nederlands.
  • Storytel: Luisterboek in het Nederlands.
  • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
  • Nextory: Luisterboek in het Nederlands.
  • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
  • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie: Een contract vol liefde van Lindi Melse

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *