De beste boekdeals bij Kruidvat: romantiek, spanning en meer!

Gespot in de Kruidvat folder: een walhalla voor boekenliefhebbers!

Deze week in de nieuwe Kruidvat folder: paperback romans én thrillers voor slechts €3,99! Deze actie geldt alleen in de fysieke winkels. Online jagen? Helaas, dat feestje gaat niet door.

Nieuwsgierig als ik ben, heb ik mijn jas aangetrokken en ben ik gelijk naar de winkel gesneld. Welke pareltjes zou ik daar vinden?
Naast de actie van €3,99, merkte ik op dat er nog een flink aantal andere boeken waren, elk met hun eigen prijskaartje. En laat ik nou net voor jullie een lijstje hebben gemaakt!
Veel leesplezier!

Vergeet niet volgende week weer te komen kijken voor nieuwe acties.

Het Zijden Huis – Kayte Nunn

Prijs: 3,99

“Het Zijden Huis” vertelt het verhaal van drie vrouwen die ondanks de tijd die tussen hen in zit, nauw met elkaar zijn verbonden. De lezer wordt meegenomen op een reis tussen het heden en het verleden, met geheimen en spanningen die de geschiedenis van een oud gebouw in het Engelse platteland ontrafelen.

In het heden volgen we Thea Rust, een Australische geschiedenislerares, die aan een exclusieve Engelse school begint te onderwijzen. Hier wonen en leren voor het eerst in 150 jaar meisjes. Ze verblijft met de meisjes in het Zijden Huis, een voormalige zijdefabriek met een mysterieus verleden.

In 1768 hebben we Rowan Caswell, die begint te werken in Het Zijden Huis voor zijdehandelaar Patrick Hollander. Ze heeft een bijzondere kennis van geneeskundige kruiden, wat in die tijd gevaarlijk kan zijn, omdat dit kan leiden tot beschuldigingen van hekserij.

Tegelijkertijd is er Mary-Louise Stephenson, een ambitieuze zijdeontwerpster die worstelt om erkenning te krijgen in een door mannen gedomineerde wereld. Ze levert haar unieke stoffenontwerpen aan dezelfde Patrick Hollander.

Terwijl Thea’s nieuwsgierigheid haar leidt tot het ontdekken van de duistere geheimen van het huis, ontrafelt het verhaal langzaam de levens en tragedies van Rowan en Mary. Mystieke en bovennatuurlijke elementen, zoals hekserij, geesten en bovennatuurlijke krachten, weven zich door het verhaal, waardoor er een griezelige sfeer ontstaat.

In essentie is “Het Zijden Huis” een meeslepend verhaal over sterke vrouwen, verbonden door een huis met een duister verleden en de mysteries die daarbinnen verborgen liggen. Het toont de strijd van vrouwen in verschillende tijden en hun vermogen om boven de verwachtingen uit te stijgen.

De vondeling – Stacey Halls

Prijs: 3,99

Londen, 18e eeuw. Het verhaal volgt twee vrouwen uit totaal verschillende werelden: Bess Bright en Alexandra Callard.

Bess Bright is een jonge, ongetrouwde vrouw die haar baby Clara, op 27 november 1747, naar The Foundling Hospital brengt omdat ze niet de middelen heeft om voor haar te zorgen. Ze is vastbesloten haar dochter weer op te halen zodra ze voldoende geld heeft. Na zes jaar hard werken om te sparen, keert ze terug naar het ziekenhuis om te ontdekken dat haar dochter al door ‘haarzelf’ is opgeëist.

Alexandra Callard, een rijke weduwe, woont met haar dochter Charlotte in een groot huis in Bloomsbury. Ze is diep getraumatiseerd door gebeurtenissen uit haar verleden en heeft zich van de buitenwereld geïsoleerd. Het enige uitje dat zij en Charlotte hebben, is hun wekelijkse bezoek aan de kapel van The Foundling Hospital. Wanneer dokter Mead een jonge vrouw, Eliza Smith (Bess onder een pseudoniem), voorstelt als kindermeisje voor Charlotte, wordt ze aangenomen. Door Eliza’s komst begint Alexandra’s zorgvuldig geconstrueerde wereld uit elkaar te vallen.

Het verhaal wisselt tussen de perspectieven van Bess en Alexandra, waarbij de lezer zowel de rijkdom als de armoede van Londen in de 18e eeuw ervaart.Het plot draait om het mysterie van de verdwijning van Clara en Bess’s pogingen om haar dochter terug te krijgen. Uiteindelijk ontdekken de vrouwen de waarheid over hun verbonden verledens en hun leven wordt voor altijd veranderd.

Het boek is verdeeld in delen, verteld vanuit de verschillende perspectieven van de hoofdpersonen. Ondanks dat het verhaal fictief is, zijn de historische aspecten van het boek goed onderzocht en nauwkeurig weergegeven.

Vals alarm – Marelle Boersma

Prijs: 3,99

Janna heeft een leven waar veel vrouwen van dromen. Ze heeft een succesvolle carrière, woont in een prachtig huis en heeft een dochtertje, Fleur. Maar achter deze façade gaat een wereld schuil van manipulatie en mishandeling door haar echtgenoot, Roderick. Wanneer hij haar verlaat voor een andere vrouw, begint Janna’s wereld in te storten.

Onverwachts komt ze erachter dat haar huis te koop staat en ze moet snel een andere plek vinden. Van een luxueus leven belandt ze in een vervallen flat met dubieuze buren. Haar dochter, Fleur, vertoont tekenen van mishandeling, wat Janna’s zorgen alleen maar vergroot.

De situatie verslechtert wanneer blijkt dat Roderick, gebruik makend van Janna’s naïviteit, haar heeft laten tekenen voor documenten die haar recht op alimentatie en financiële steun ontzeggen. Maar de grootste schok komt wanneer Fleur wordt weggehaald en in een pleeggezin wordt geplaatst, met het risico van adoptie.

Gedreven door wanhoop en verdriet, raakt Janna verslaafd aan alcohol, wat haar situatie verergert. Roderick wordt echter dood aangetroffen, wat een keerpunt in het verhaal vormt.

Het boek “Vals Alarm” is een psychologische thriller die zich afspeelt in Utrecht. Het belicht de donkere kant van het jeugdzorgsysteem en de tragische gevolgen die kunnen optreden wanneer een systeem faalt of wordt gemanipuleerd.

De verloren dochter – Armando Lucas Correa

Prijs: 3,99

In het Berlijn van 1939 voelt Amanda Stenberg de druk van de naderende oorlog. Na de dood van haar man Julius, besluit ze met haar twee dochters te vluchten naar Frankrijk. Echter, ze komt alleen aan met haar jongste dochter, de oudste heeft ze naar Cuba gestuurd voor haar veiligheid. Ze hoopt vurig dat ze op een dag herenigd zullen worden.

76 jaar later, in New York, ontvangt Elise Duval brieven die haar moeder tijdens de oorlog schreef. Deze brieven brengen pijnlijke herinneringen en onthullingen naar boven. Via deze brieven komt Elise, vroeger bekend als Lina, erachter dat ze de dochter is van Julius en Amanda. Als kind was ze getuige van de gruwelijkheden van de oorlog en de wanhopige keuzes van haar moeder.

De structuur van het boek wordt gekenmerkt door de sprongen in de tijd, beginnend in 1939 en eindigend in 2015.

Losgeslagen – Saskia M.N. Oudshoorn

Prijs: 3,99

Annemie de Waard-Tullemans is een advocate die onlangs een belangrijke zaak heeft verloren. Haar relatie met haar echtgenoot Frederik loopt niet soepel. Om een nieuwe start te maken, verhuizen ze naar een exclusieve woonwijk met slechts vier villa’s waar de bewoners geacht worden voor elkaar te zorgen. Het leven in de nieuwe woonwijk lijkt idyllisch, maar al snel blijkt dat iedere voordeur een geheim verbergt.

Op uitnodiging van een buurman brengen alle buren een week door in een zomerhuis op Ibiza. Hier, onder de zon, beginnen spanningen te broeien, vooral door het machogedrag van enkele mannen en de overvloedige consumptie van alcohol. Er ontstaan conflicten, romantische verwikkelingen en onverwachte gebeurtenissen, waardoor de verhoudingen onderling onder druk komen te staan. Terug thuis worden de zaken nog complexer en als Annemie het dagboek van haar overleden moeder ontdekt, ontrafelt ze een reeks geheimen die alles veranderen.

Mevrouw March – Virginia Feito

Prijs: 3,99

Het boek gaat diep in op de psychologie van de personages.

Mevrouw March is een complex karakter; ze is zowel kwetsbaar als krachtig. Hoewel ze in een wereld van luxe en verfijning leeft, voelt ze zich vaak verloren en onbegrepen. Dit wordt verergerd door haar waarnemingen en interpretaties van de wereld om haar heen, vooral na de suggestie dat een onaantrekkelijke prostituee in het boek van haar man op haar gebaseerd is. Het is hartverscheurend om te zien hoe haar geestelijke gezondheid achteruitgaat.

Wat ook opmerkelijk is aan dit boek, is de manier waarop het thema van identiteit wordt verkend. Mevrouw March worstelt met haar eigen identiteit, het beeld dat anderen van haar hebben en de identiteit die haar man mogelijk voor haar heeft gecreëerd in zijn boek. Dit zorgt voor een complex web van emoties en gebeurtenissen.

Tot slot is “Mevrouw March” niet alleen een verhaal over een vrouw in crisis, maar ook een verhaal over de complexiteit van relaties, de druk van de samenleving en de fragiliteit van de menselijke geest.

Schaduwdochter – Anita Larkens

Prijs: 3,99

Dit is een psychologische thriller die zich richt op de complexe relatie tussen waarheid en leugen.
Psychologe Mare Berg, die herstelt van een recente depressie na een scheiding, keert terug naar haar werk en neemt de zaak van Chantal aan. Chantal, een jonge vrouw die meermaals met justitie in aanraking is gekomen vanwege diefstallen, verdwijnt plotseling na een bezoek aan Mare, maar laat haar baby, Suus (ook wel genoemd als Dacha), achter. Mare besluit, in overleg met collega’s en vrienden, voor het kind te zorgen en haar te beschermen tegen een leven in pleeggezinnen.

Vier jaar gaan voorbij waarin Mare Suus opvoedt als haar eigen kind, met slechts een paar mensen die weten dat Suus niet haar biologische dochter is. Maar dan verschijnt Chantal plotseling weer, wat Mare in een staat van angst en onzekerheid stort. De situatie escaleert tot een punt waarop Mare tot een drastische, onvoorziene daad overgaat.

Het verhaal speelt zich af in zowel het heden (2003) als het verleden (1999) en onthult langzaam de waarheid van wat er echt gebeurd is.

Misstap – Jet van Vuuren

Prijs: 3,99

In het chique Benoordenhout, Den Haag, worden tijdens een hittegolf enkele gruwelijke moorden ontdekt. De slachtoffers zijn jonge vrouwen die actief waren op Tinder en hun levenloze lichamen, zonder handen, worden aangetroffen in de duinen bij Scheveningen. Deze zaak staat bekend als de Duinmoorden.
De hoofdpersonen in het boek zijn de buurtbewoners. Het verhaal duikt diep in de levens van deze hoofdpersonages, met hun geheimen, angsten en relaties. Guusje is onzeker over haar relatie met Bo, terwijl Agnes haar man Harry wantrouwt en hem in de gaten laat houden door Britt. Harry is een eerlijke man die werkt in een crematorium, maar hij heeft in het verleden een fout gemaakt en overweegt om het opnieuw te doen.

Terwijl de politie de Duinmoorden onderzoekt, wordt Anja’s vriendin Britt, vanwege haar expertise als privédetective, onofficieel betrokken bij het onderzoek. De levens van alle hoofdpersonen kruisen elkaar op verschillende manieren en leiden tot spannende wendingen.
Het boek biedt ook inzicht in de gedachten van de moordenaar, wat de spanning verhoogt. Door het verhaal heen zijn er veel verdachtmakingen en wendingen waardoor je constant gokt wie de werkelijke moordenaar is.

Familie van Foreest 2 – Verlos ons van het kwade – Linda Jansma

Prijs: 3,99

Na een reeks tragedies lijkt de familie Van Foreest hun leven weer op de rit te hebben. Deze rust wordt echter verstoord door de terugkeer van Naomi Steinbeck, een journaliste met een duister verleden gelinkt aan de familie. Ze is vastbesloten de geheimen van de familie te onthullen. Tegelijkertijd heeft Stefano, een man met een vendetta, een plan om Francis van Foreest te raken via zijn dochter Cato. Met sluimerende familiegeheimen en complexe relaties staat de familie Van Foreest op het punt van een nieuwe crisis. Jansma weet deze spanning meesterlijk te vangen in een filmische stijl vol onverwachte wendingen.
Dit verhaal biedt een web van ruzies, geheime verhoudingen, dominantie, en probleemkinderen. Deze complexe familiedynamiek is een bron van voortdurende onrust en gevaar. De familie staat op het randje en elke nieuwe ontwikkeling kan de balans kantelen naar onherstelbare schade.

Kauffmann 1 – De zusjes – Hetty Kleinloog

Prijs: 3,99


“De zusjes” van Hetty Kleinloog is het eerste deel van de serie Kauffmann & Kauffmann Bedrijfsrecherche. De kern van het verhaal draait om de tweelingzussen Lisa en Kat Kauffmann die zeer verschillend van karakter zijn.

Lisa is de verantwoordelijke van de twee, afgestudeerd aan de politieacademie, die probeert haar leven op de rails te krijgen na het verlies van haar man. Ze is financieel afhankelijk en hoopt het bedrijfsrecherchebedrijf van haar vader nieuw leven in te blazen om wat geld binnen te brengen. Kat, daarentegen, is impulsief, raakte na de dood van hun moeder verslaafd en kwam in contact met verkeerde vrienden. Nadat Lisa Kat redt van een overdosis, na het ontdekken van de diefstal van haar sieraden en geld, besluit Lisa dat ze niets meer met haar te maken wil hebben.

De plot neemt een wending als hun vader hen een aanbod doet: hij draagt het bedrijfsrecherchebedrijf aan hen over, op voorwaarde dat ze het samen runnen. Lisa is aanvankelijk terughoudend maar besluit uiteindelijk akkoord te gaan, in de veronderstelling dat Kat vroeg of laat zal falen en dat zij het bedrijf uiteindelijk alleen zal krijgen.

Tijdens een bedrijfsetentje is Lisa getuige van een aanslag op een directeur. Terwijl ze het onderzoek starten, volgt Lisa de regels strikt, terwijl Kat er een meer onorthodoxe benadering op nahoudt. Naarmate ze zich verder in het onderzoek verdiepen, ontdekken ze dat de zaak veel gecompliceerder is dan ze aanvankelijk dachten.

Het verhaal wordt verteld vanuit meerdere perspectieven.

Ik volg je – Marelle Boersma

Prijs: 3,99

Het boek “Ik volg je” van Marelle Boersma vertelt het angstaanjagende verhaal van Pien Verbrugge, een alleenstaande moeder die terugkeert naar haar geboortedorp Eslanderveen op de Veluwe. Pien is een verpleegkundige in het lokale zorgcentrum waar ook Theo werkt, een ogenschijnlijk vriendelijke apotheker. Na een etentje bij Theo thuis verandert alles: Theo raakt geobsedeerd door Pien en begint haar te stalken. Piens rustige leven verandert in een nachtmerrie. Mensen in het dorp sterven en Piens moeder en dochter worden betoverd door de charmante kant van Theo. Piens waarschuwingen worden door niemand geloofd. Het verhaal behandelt het thema stalking en laat zien hoe een respectabel persoon in een kleine gemeenschap een leven kan ontwrichten. Het boek geeft een beeld van het trauma en de angst die stalking kan veroorzaken.

De verdwenen brieven van Esther Durrant – Kayte Nunn

Prijs: 3,99

Het boek “De verdwenen brieven van Esther Durrant” vertelt het verhaal van twee vrouwen uit verschillende tijden, wiens levens op onverwachte wijze met elkaar verweven raken.

In 1951 wordt Esther Durrant door haar man naar een inrichting gebracht op de Scilly-eilanden, onder het voorwendsel van een vakantie. Dit volgt op het tragische verlies van haar tweede kind. In de inrichting, die in eerste instantie aanvoelt als een gevangenis, komt ze tot rust en leert ze om te gaan met haar verdriet, mede dankzij de hulp van Richard Creswell, de behandelend arts.

Fast forward naar 2018: zeewetenschapper Rachel Parker begint een onderzoek op de Scilly-eilanden en stuit op een verzameling oude liefdesbrieven. Ze besluit de ontvanger van deze brieven op te sporen, wat haar op het pad van diep verborgen geheimen brengt. Tijdens haar onderzoek ontmoet ze Leah, een vrouw die alleen op het eiland Little Embers woont.

Parallel hieraan loopt het verhaal van Eve, die voor haar oma Esther zorgt nadat deze een ongeluk heeft gehad. Terwijl Eve haar oma helpt met het schrijven van haar autobiografie, ontdekt ze gaandeweg geheimen uit haar verleden.

De drie verhalen lopen door elkaar en onthullen beetje bij beetje hoe de levens van deze vrouwen met elkaar zijn verbonden. Het boek behandelt zware thema’s zoals postnatale depressie, wiegendood, oorlogstrauma’s en de complexe relatie tussen arts en patiënt. Ondanks deze zwaarte, behoudt het verhaal een luchtigheid, mede dankzij de beeldende beschrijvingen van de natuur en het eilandleven.

Tweelingzusje – Mary Higgins Clark

Prijs: 3,99

In “Tweelingzusje”, draait alles om de ontvoering van de driejarige tweeling Kelly en Kathy Frawley. Tijdens hun verjaardags worden hun ouders uit huis gelokt en de kinderen achtergelaten bij een oppas. Bij thuiskomst treffen ze een bewusteloze oppas aan, de tweeling is verdwenen en er ligt een briefje met een losgeldeis van acht miljoen dollar. De ontvoerders staan onder leiding van een mysterieuze ‘Rattenvanger’ en ondanks betaling van het losgeld, gaat er iets vreselijk mis. Kelly wordt teruggevonden, maar van Kathy ontbreekt elk spoor. Moeder Margaret is echter overtuigd dat Kathy nog leeft, mede vanwege de unieke telepathische band tussen de tweeling. Het verhaal verkent de diepe connectie tussen de zussen, terwijl de zoektocht naar Kathy doorgaat en de ware identiteit van de ‘Rattenvanger’ langzaam wordt onthuld. Het boek mengt het thrillergenre met een vleugje bovennatuurlijke mysterie, met als rode draad de onbreekbare band tussen tweelingzussen.

Een stralende zomer – Brenda Novak

Prijs: 3,99

In “Een stralende zomer” ondergaat de misdaadauteur Serenity Alston een DNA-test, gedreven door een mogelijk donker familiegeheim. Tot haar grote verrassing ontdekt ze dat ze twee halfzussen heeft, waardoor ze haar eerdere kennis over haar familie in twijfel trekt. Om antwoorden te vinden, besluit ze haar nieuw ontdekte zussen te ontmoeten.

De drie zussen kiezen het vakantiehuis van de ouders van Serenity aan Lake Tahoe als ontmoetingsplek. Als ze samenkomen, wordt het duidelijk dat elk van hen worstelt met haar eigen persoonlijke problemen. Serenity heeft een zware rechtszaak tegen haar ex-echtgenoot achter de rug, Reagan heeft een professionele fout gemaakt door een affaire te hebben met een getrouwde collega en Lorelei’s huwelijk is op de klippen gelopen nadat ze ontdekte dat haar man een affaire had met haar beste vriendin.

Tijdens deze stralende zomer vinden de zussen troost en steun bij elkaar, terwijl ze samen proberen te ontwarren waar ze vandaan komen en hoe hun familiegeschiedenis in elkaar zit. Ondanks dat ze elkaar net hebben leren kennen, wordt hun band sterker met de dag en leren ze op elkaar te vertrouwen.

Het verhaal is een weergave van familiebanden, persoonlijke worstelingen en de kracht van zusterschap. Het laat zien hoe drie vrouwen, elk met hun eigen verleden, samen een toekomst kunnen opbouwen.

Als twee druppels water – Anna Snoekstra

Prijs: 3,99

“Als twee druppels water” is een verhaal van Anna Snoekstra, die ons meeneemt naar de grenzen van identiteit en bedrog. In het hart van het verhaal staat een naamloze vrouw die op een wanhopig moment besluit zich voor te doen als Rebecca Winter, een meisje dat elf jaar geleden spoorloos verdween.

Opmerkelijk genoeg lijkt ze zo sterk op Rebecca dat ze erin slaagt iedereen te overtuigen – Rebecca’s ouders verwelkomen haar met open armen en het lijkt alsof ze eindelijk een veilig onderkomen heeft gevonden. Maar haar verlichting is van korte duur. De ontdekking dat de persoon die verantwoordelijk was voor Rebecca’s verdwijning nog steeds in de buurt is, zorgt voor een ijzingwekkende wending.

Deze roman brengt de lezer naar de rand van zijn stoel, terwijl de waarheid stukje bij beetje onthuld wordt in deze spannende verhaal over verlies, identiteit en de gevaren die soms verborgen zijn in het meest vertrouwde van plaatsen – ons eigen huis.

Wat het hart kan horen – Jan-Philipp Sendker

Prijs: 3,99

Dit is boek 1 van de Birma trilogie. Het verhaal volgt de jonge New Yorkse advocate Julia Win, die zich niet thuis voelt in het schilderachtige dorp Kalaw in de bergen van Birma. Ze is op zoek naar informatie over haar vader Tin Win, die vier jaar eerder plotseling is verdwenen. Een veertig jaar oude liefdesbrief van haar vader aan een onbekende vrouw leidt Julia naar dit dorp. In een theehuis wordt ze aangesproken door een man die precies lijkt te weten wie zij is, en hij begint te vertellen. Naarmate zijn verhaal zich ontvouwt, voelt Julia zich steeds meer op haar gemak in deze vreemde en bijna magische omgeving. “Wat het hart kan horen” is een diep ontroerend liefdesverhaal met een zweem van geheimzinnigheid. Het boek neemt de lezers mee op een meeslepende reis en laat hen smullen van de emotionele achtbaan van liefde en verlies.

Alles tussen jou & mij – Susan Wiggs

Prijs: 3,99

Een hartverwarmend verhaal over de vraag of liefde op het juiste moment kan komen. Caleb Stolz heeft beloofd zijn twee jonge neefje en nichtje groot te brengen na het overlijden van zijn broer. Dit betekent dat hij terug moet naar de gesloten Amish-gemeenschap die hij jaren geleden heeft verlaten. Hoewel het moeilijk is, voelt hij zich gelukkig op de boerderij. Maar wanneer zijn neefje ernstig gewond raakt en Caleb hem naar het ziekenhuis in de stad moet brengen, roept hij de woede van de hele gemeenschap over zich af. Alleen en overweldigd ontmoet hij Reese Powell, een toegewijde arts op wie hij meteen een sterke aantrekkingskracht voelt. Reese worstelt met haar veeleisende werk en de hoge verwachtingen van haar familie. Caleb zet haar hele leven op zijn kop, maar is liefde tussen mensen uit zulke verschillende werelden wel mogelijk? Dit verhaal verkent de uitdagingen van liefde en samenkomen in verschillende werelden.

Fjällbacka 2 Predikant – Camilla Läckberg

Prijs: 4,99

“Predikant”, het tweede boek in de Fjällbacka-serie van Camilla Läckberg, draait om de complexe moordzaak van een jonge vrouw en de ontdekking van twee oudere skeletten die ermee verbonden lijken te zijn. Inspecteur Patrik Hedström, met hulp van zijn hoogzwangere vrouw Erica, moet de stukjes van deze gruwelijke puzzel in elkaar passen. Ondertussen maakt Erica zich zorgen om haar zus Anna, die net een gewelddadige relatie heeft beëindigd. Patrik, die de leiding heeft gekregen over het onderzoek, staat voor de uitdaging om de zaak op te lossen, ondanks tegenstand van sommige collega’s. Deze thriller biedt diepere inzichten in het leven van verschillende personages en introduceert nieuwe figuren die een rol spelen in het plot. Het boek is beschikbaar als paperback en e-book.

Onverwachte gevoelens – Nora Roberts

Prijs: 4,99

“Onverwachte gevoelens” van Nora Roberts is een boek met twee verhalen. “Hartstocht in beeld” gaat over tv-producer Johanna Patterson die ontdekt dat populaire acteur Sam Weaver niet is zoals ze verwachtte. Zijn charme brengt haar uit balans. Het tweede verhaal, “Diep water”, volgt fotograaf Autumn Gallagher, die op vakantie gaat in een hotel in het Blue Ridge-gebergte, alleen om een onwelkome gast tegen te komen, schrijver Lucas McLean, de man die haar hart brak. Beide verhalen onderzoeken onverwachte gevoelens en de complicaties die daaruit voortkomen.

De gangster – Clive Cussler

Prijs: 5,99

De gangster van Clive Cussler is boek 9 van de Isaac Bell-serie. In dit spannende verhaal staat Isaac Bell tegenover De Zwarte Hand, een meedogenloze misdaadorganisatie in New York City in 1906. De groep is verantwoordelijk voor ontvoeringen, afpersing, brandstichting en moord. Wanneer slachtoffers het agentschap Van Dorn inhuren om hun bedrijven, reputaties en families te beschermen, gaat Isaac Bell met zijn team op zoek naar aanwijzingen. Echter, hij komt een bekend gezicht tegen dat de sleutel kan zijn tot het ontmaskeren van de plannen van De Zwarte Hand en het beschermen van een machtige man in de natie.

Liever dood dan levend – Lee Child

Prijs: 5,99

Dit is boek 26 van de Jack Reacher serie. In dit spannende verhaal loopt Jack Reacher een groot probleem tegen het lijf op een verlaten weg in Arizona, waar een gecrashte jeep te vinden is. Hij belandt in een godvergeten grensdorpje waar hij samen met FBI-agent Michaela Fenton op zoek gaat naar haar tweelingbroer, die zich met gevaarlijke mensen heeft ingelaten. Het dorp herbergt duistere geheimen en Reacher staat voor een moeilijke taak om antwoorden te krijgen. Met levendige actiescènes en dramatische wendingen is dit een thriller die zelfs nieuwe lezers van de serie zal smeken om meer. Zelf ben ik deze serie ook pas begonnen bij boek 24 en dat ging prima zonder voorkennis van alle voorgaande delen.  De Jack Reacher-serie gaat over een charismatische hoofdpersoon die eerlijk en intelligent is. Hij is liever alleen en nog belangrijker: hij is iemand die niet tegen onrecht kan.

Het landhuis – Anne Jacobs

Prijs: 8,99

Franziska keert terug naar het landgoed van haar jeugd, Dranitz, na decennia van afwezigheid vanwege de gebeurtenissen van de Tweede Wereldoorlog. Ooit was ze verloofd met Walter en droomde ze van een toekomst samen, maar de oorlog scheidde hen. Ze was met haar moeder gevlucht tijdens de oorlog, haar vader en zusje Elfriede achterlatend. De roman speelt zich af in de jaren ’90, na de val van de Berlijnse Muur, wanneer Franziska terugkeert om het vervallen landgoed te herstellen.

Het verhaal wisselt tussen tijdsperioden en perspectieven, waaronder die van Franziska in zowel de jaren ’40 als de jaren ’90, dagboekfragmenten van haar zus Elfriede en herinneringen van anderen die met het landgoed verbonden waren. Deze fragmenten bieden inzicht in het leven op het landgoed voor, tijdens en na de oorlog.

De situatie tussen Oost- en West-Duitsland speelt een cruciale rol in het verhaal, waarbij de spanningen en verschillen tussen de “Ossies” (Oost-Duitsers) en de “Wessies” (West-Duitsers) duidelijk naar voren komen. De roman behandelt thema’s van liefde, verlies, hoop, herinnering en de impact van oorlog op individuen en families.

Het landhuis 2 – Storm rond het landhuis – Anne Jacobs

Prijs: 8,99

Dit tweede boek gaat verder in op de gebeurtenissen die volgen na de val van de Berlijnse Muur en de vereniging van Oost- en West-Duitsland. Het boek onthult het oorlogsverleden van Walter en hoe dit de relaties binnen de familie beïnvloedt. Naast de relatie van Franziska en Walter, staat ook de relatie van Franziska’s kleindochter Jenny centraal, die betrokken is bij de renovatie van het landgoed. Het boek geeft inzicht in de uitdagingen van het samenvoegen van Oost- en West-Duitsland, de cultuurverschillen en de spanningen die dit met zich meebracht.

Een terugkerend thema is de strijd tussen het verleden en de toekomst, tradities en verandering en de invloed van familiegeheimen op opeenvolgende generaties. Terwijl Franziska en Walter hun verleden onder ogen moeten zien, worstelt Jenny met haar eigen relaties, het beheer van het landgoed en de interactie met andere personages zoals Sonja en Ulli.

Even als waarschuwing: over het algemeen wordt het boek gemengd ontvangen. Hoewel de schrijfstijl van Anne Jacobs over het algemeen als prettig wordt ervaren, zijn er kritieken over het tempo van het verhaal en het gebrek aan actie. Ook wordt opgemerkt dat er veel personages in het verhaal zijn, waardoor het soms moeilijk kan zijn om de draad te volgen.
Hoewel het boek diepte en historisch inzicht biedt in een cruciale periode in de Duitse geschiedenis, kunnen de vele verhaallijnen en personages voor sommige lezers overweldigend zijn. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in familiedrama’s tegen de achtergrond van historische gebeurtenissen, kan “Storm rond het landhuis” een boeiende leeservaring zijn.

Het landhuis 3 – Hoop voor het landhuis – Anne Jacobs

Prijs: 8,99

In het derde en laatste deel van de Landhuis-serie, gesitueerd in 1995, lijkt de rust terug te keren voor Franziska en Walter. Na een roerige periode trouwen ze en verhuizen naar een kleiner huis op het landgoed Dranitz. Franziska’s kleindochter, Jenny, ziet een nieuwe toekomst voor zich in het oude landhuis, met plannen om er een luxueus hotel van te maken. Echter, haar pas geopende restaurant kent een trage start en een schokkende ontdekking in de kelder van menselijke botresten dreigt de zaken verder te compliceren.

Deze lugubere vondst brengt het verleden scherp terug en haalt pijnlijke herinneringen op voor Franziska. Ze vraagt zich af of dit verband houdt met geheimen van haar geliefde zus. Terwijl het landgoed zich ontwikkelt, worstelt Jenny met haar studie en de dromen voor haar toekomst, vooral als ze verschilt van mening met haar vriend Ulli over hun gedeelde visie.

Het boek schakelt tussen 1995 en de dertiende eeuw, waardoor een intrigerende link wordt gelegd tussen het heden en het verleden van de familie von Dranitz. Anne Jacobs beschrijft de personages levendig, met herkenbare familiebanden en relatiedynamieken.

“Hoop voor het landhuis” is een meeslepende afsluiter van de trilogie.

Feelgood romans

Verder zag ik een flinke collectie feelgoodromans voor 1,99 per boek, met onder andere boeken van Leigh Himes en Victoria Dahl.

Wist je trouwens al dat er alweer een nieuw boek uit is van M.J. Arlidge?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *