De piraten van hiernaast

Titel: De piraten van hiernaast
Genre: Leuk voor kinderen
Schrijver: Reggie Naus
Verteller: Paul Passchier
Uitgever: Ploegsma
Duur van het boek: 1 uur 39 minuten
Alle boeken van deze piraten van hiernaast serie:

 • De piraten van hiernaast
 • De piraten van hiernaast – Zwaarden en zweefmolens
 • De piraten van hiernaast – De ninja’s van de overkant
 • De piraten van hiernaast – 1, 2, 3… Enteren!
 • De piraten van hiernaast: Kanonnen op de camping
 • De piraten van hiernaast: De zombie van Zandwijk
 • De piraten van hiernaast: De pakjespiraat
 • Het logboek van Billy Donderbus (‘graphic novel’ over het leven van Billy Donderbus uit de serie De piraten van hiernaast)

Recensie: Michiel wordt vrienden met een piratenjongen. Samen beleven ze avonturen in een gewone wijk.

Samenvatting van het verhaal

Michiel, een jongetje dat moeilijk vriendjes maakt, krijgt plots nieuwe buren. En niet zomaar buren, nee, het zijn échte piraten! Billy, de zoon van de piratenkapitein, wordt al snel een dikke maat van Michiel. De twee beleven samen de dolste avonturen in de buurt. Maar niet iedereen is blij met deze nieuwe, luidruchtige piratenfamilie. Sommige buren willen ze zelfs weghebben, denkend dat de piraten achter de inbraken in hun rustige wijk zitten. En terwijl de piratenfamilie de boel op stelten zetten, proberen Michiel en Billy te bewijzen dat ze echt geen slechteriken zijn.

Uniek idee

Bron: De piraten van hiernaast, trailer van de film.

Een échte piratenfamilie die plots in jouw doodnormale buurt komt wonen. Grappig toch? Het verhaal van “De piraten van hiernaast” brengt dit idee tot leven. Dit is even wat anders dan uit de meeste kinderboekenseries. Met een mix van dagelijkse dingen en knotsgekke piratenavonturen, biedt dit boek een leuk avontuur voor kinderen.

Vriendschap

Heb je ooit gehoord van een jongen die maar niet lekker tussen de anderen past? Nou, Michiel is zo’n jongen. En dan komt Billy in zijn leven. Billy, met zijn piratenbloed en zijn avontuurlijke geest. Raar maar waar, deze twee worden maatjes, dikke vrienden zelfs. Het boek laat echt zien hoe vriendschap onverwacht kan opduiken en zich niets aantrekt van wat ‘normaal’ is. Het mooie? Deze vriendschap tussen een gewone jongen en een jonge piraat laat ons zien dat echte vriendschap geen grenzen kent.

Acceptatie en vooroordelen

Bron: De piraten van hiernaast, trailer van de film.

Weet je, vooroordelen zijn overal, zelfs in boeken. Dit verhaal laat dat heel goed zien. De piratenfamilie, zo nieuw en anders in die gewone wijk, wordt gelijk met de nek aangekeken. Verdacht van inbraken, niet echt een warm welkom van iedereen. Maar dat is wat dit boek zo boeiend maakt! Het daagt je uit om na te denken over hoe snel we oordelen. En geloof me, het verhaal leert ons dat we mensen niet moeten beoordelen op hoe ze eruitzien of waar ze vandaan komen.

Familiedynamiek


Illustratie van Mark Janssen in De piraten van hiernaast, tekst van Reggie Naus en uitgeverij Ploegsma.

Die piratenfamilie, jongens, dat is me toch een bont gezelschap. Het is prachtig om te zien hoe ze met elkaar omgaan, hoe ze dingen doen die misschien anders zijn dan bij andere families, maar toch zo herkenbaar. We hebben allemaal wel van die familietrekjes.

Waar speelt het verhaal zich af?

Illustratie van Mark Janssen in De piraten van hiernaast, tekst van Reggie Naus en uitgeverij Ploegsma.

Oké, een normale woonwijk. Klinkt saai, toch? Maar niet als er een piratenfamilie naast je woont! Zij zorgen voor een heleboel avontuur en fantasie, midden in zo’n alledaagse omgeving. En dat maakt het verhaal zo bijzonder en aantrekkelijk.

Serie kinderboeken

Goed nieuws voor de fans: Dit boek is het begin van een serie. Dus als je helemaal gek bent op de personages en het verhaal, dan kun je je hart ophalen. Er zijn meer avonturen en er zijn zelfs films te zien van deze “Piraten van hiernaast”.

Ben je nieuwsgierig geworden? Neem dan snel een kijkje in een inkijkexemplaar van het boek of geniet van een fragment van het verhaal.

Deze serie is verfilmd. Bekijk de trailer van de eerste film hieronder.

Ik vind dit boek 4 van de 5 sterren waard.
Vind hier mijn lijst met leuke kinderboeken.

Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

 • Bol.com: E-book, luisterboek en hardcover in het Nederlands (Luisterboek en Ebook gratis in Kobo plus voor abonnees). En de films op DVD en Blu-ray.
 • Amazon.nl: Kindle en hardcover in het Nederlands.
 • Storytel: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • Luisterrijk: Luisterboek in het Nederlands.
 • Nextory: Luisterboek en Ebook in het Nederlands.
 • EbookNL: Ebook in het Nederlands.
 • BookbeatNL: Luisterboek in het Nederlands.
 • iTunes: Ebook in het Nederlands.
Recensie: De piraten van hiernaast van Reggie Naus.

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *