The Witcher 1 – De laatste wens – tijdlijn

In de tijdlijn van The Witcher wordt er geteld voor en na de “Resurrection“, een mysterieuze gebeurtenis genoemd in Season of Storms. Wat deze resurrection precies inhoudt is niet duidelijk, maar in de tijdlijn vind je de verwijzing BR (before Ressurection).
Voor deze tijdlijn heb ik de volgende bron gebruikt: Timeline | Witcher Wiki | Fandom
Er is ook een tijdlijn van Netflix voor de afleveringen van de serie, maar die komen niet overeen met de volgorde in de boeken.

1173
Yennefer van Vengerberg is geboren tijdens Belleteyn (nacht tussen 30 april en 1 mei).
1186
Yennefer van Vengerberg studeert af van Aretuza en wordt een officiële tovenares.

Yennefer van Vengerberg in The Witcher seizoen 1. Bron: Netflix serie.

1229

Dandelion is geboren

12… (precieze jaartal kan ik niet vinden)
Het korte verhaal Een korreltje waarheid / A Grain of Truth (boek: The Witcher 1- De laatste wens) speelt zich af. Geralt ontmoet een mysterieuze man genaamd Nivellen. Deze man is vervloekt en heeft het uiterlijk van een beest – een leeuw-achtige verschijning met scherpe klauwen en tanden.

12… (precieze jaartal kan ik niet vinden)
Het korte verhaal Het kleinste kwaad/ The Lesser Evil (boek: The Witcher 1- De laatste wens) speelt zich af. Geralt komt aan in het stadje Blaviken en raakt betrokken in het conflict tussen Stregobor en Renfri.

1236
Prinses Pavetta wordt geboren als dochter van Calanthe en Roegner. Roegner wordt van de dood gered door een vreemdeling genaamd Duny (Urcheon van Erlenwald), die zich beroept op de Wet van de Verrassing als zijn betaling.

1248
Dandelion en Geralt ontmoeten elkaar in Gulet.
De korte verhalen De rand van de wereld / The Edge of the World en De Laatste Wens / The Last Wish spelen zich af (boek: The Witcher 1- De laatste wens).
In De rand van de wereld worden Dandelion en Geralt gevangen genomen door de elven. De laatste wens gaat over de ontmoeting tussen Geralt en Yennefer.

Geralt en Yennefer ontmoeten elkaar in The Witcher seizoen 1. Bron: Netflix serie.

1249

Na een half jaar samen in Vengerberg te hebben doorgebracht verlaat Geralt, Yennefer zonder afscheid te nemen en laat in plaats daarvan een roos voor haar op het bed liggen. De jonge prinses Pavetta, de dochter van Calanthe, is op de leeftijd gekomen dat ze kan trouwen. Dit verhaal laat zien waarop de diepe band tussen Geralt en Ciri is gebaseerd.

1251
Het korte verhaal Een kwestie van prijs / A Question of Price (boek: The Witcher 1- De laatste wens) speelt zich af. In dit verhaal wordt Geralt uitgenodigd op een koninklijk feest aan het hof van Koningin Calanthe van Cintra.

1252
Prinses Cirilla Fiona Elen Riannon van Cintra wordt geboren als dochter van Pavetta en Duny, die bij de meesten al snel bekend wordt als Ciri. Ze is geboren tijdens tijdens Belleteyn (nacht tussen 30 april en 1 mei).
De korte verhalen De hekser / The Witcher en De stem van de rede / The Voice of Reason spelen zich af (boek: The Witcher 1- De laatste wens).
In The Witcher is Geralt in het koninkrijk van Temeria en helpt hij de koning Foltest om zijn dochter, prinses Adda, te bevrijden van haar Striga vloek. Daarna speelt het verhaal De stem van rede zich af als kaderverhaal van het boek De laatste wens wanneer Geralt herstellende is in een tempel.

Striga in The Witcher seizoen 1. Bron: Netflix serie.


Waar kan je dit boek kopen/downloaden?

Recensie: The Witcher 1 recensie,

Ik heb het boek in het Nederlands geluisterd met Storytel. Mijn abonnement voor 2 volwassenen en 2 kinderen kost 17 euro per maand om naar de boeken te luisteren die ze aanbieden. Ik kan zoveel luisteren als ik wil. Een abonnement voor 1 volwassene en 1 kind kost 13 euro per maand.
Later heb ik het verhaal in het Engels geluisterd om het verschil te ervaren.
Probeer Storytel 14 dagen gratis.
Probeer Nextory 30 dagen gratis. Gebruik de code Jufjannie40 en ontvang een 40 dagen gratis proefperiode.

In dit artikel staan links van affiliatie programma’s. Ik ontvang commissie op uw aankoop via de links. Dit kost u niets extra’s maar het steunt wel mijn website.


Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *